August 3, 2021

Pariisissa kamppailemme vuokrata skoottereita

Pariisin kaupunki on ilmoittanut 15. kesäkuuta, että lämpömoottoreilla varustettujen kaksipyöräisten maksullisesta pysäköinnistä tulee voimaan vuodesta 2022, ja se on lisännyt merkittävästi sähköskoottereiden vuokrausta pääkaupungissa. Toiminta, joka houkuttelee kasvavaa määrää operaattoreita. Muutamassa viikossa Cityscoot on ainoa kiista, joka on vallinnut vallankaappauksen vetäytymisen jälkeen vuonna 2019, ja siellä on tullut kolme uutta kilpailijaa, jotka ovat päättäneet löytää paikkansa Pariisin markkinoilla.

Lue myös Pariisissa pysäköinti maksetaan muille kuin sähkömoottoripyörille ja skoottereille vuodesta 2022

Huhtikuusta lähtien amerikkalainen yritys Lime on laajentanut sähköpyörien ja skootterien tarjontaansa tuomalla markkinoille ensimmäiset skootterinsa, joista tuhannen yksikön odotetaan liikkuvan kesän lopussa. Ranskalainen startup-yritys Yego, joka on läsnä Bordeaux’ssa ja kolmessa Espanjan kaupungissa, on myös aloittanut pastellivihreiden, vintage-tyylisten sähköautojen saatavuuden. Se on suunnattu suunnilleen vertailukelpoiseen laivastoon. Kolmen ranskalaisen yrittäjän perustama Barcelonassa, jota pidetään itsepalvelupotkulautojen pääkaupungina, Yego on kerännyt 14 miljoonaa euroa kehityksen rahoittamiseen.

Rauhoita asiakkaita

Viimeisin Pariisiin saapunut operaattori Cooltra on Euroopan johtava kaksipyöräisten ajoneuvojen lyhytaikaista vuokrausta kaupunkialueilla. Kataloniaan perustetulla yrityksellä on 16 000 sähköpotkulautaa saatavana kuudessa maassa (Itävallassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Tšekin tasavallassa ja Ranskassa 28. kesäkuuta lähtien) ja noin 20 kaupungissa, kuten Barcelonassa, Madridissa, Milanossa ja Roomassa. markkinaosuus vaihteli 50 prosentista 100 prosenttiin. Syyskuuhun mennessä 2000 sen skootteria tarjotaan pääkaupungin käyttäjille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Ihmiset rakastuvat, kun he oppivat, että he eivät enää voi käyttää autoa”: “vähäpäästöiset alueet” huolestuttavat vaatimattominta

“Pariisi on matkojen lukumäärällä mitattuna Euroopan suurin markkina, ja aiomme korostaa kokemuksiamme ja palvelumme laatua tavoitteena lopulta valloittaa 30% markkinoista”, vakuuttaa Timo Buetefisch, Cooltran perustaja, joka on juuri toteuttanut 20 miljoonan euron pääoman korotuksen, josta 9 miljoonaa on tarkoitettu rahoittamaan sen perustamista Valon kaupunkiin.

Uusien kaiuttimien saapuminen mahdollisti tiettyjen parannusten tekemisen, kuten skootteriin soittamista varten tarvittavan koodin puuttumisen tai kahden kypärän läsnäolon yleistämisen.

Cooltra, joka lykkäsi saapumistaan ​​useita kuukausia terveystilanteen asettamien matkarajoitteiden takia, vetoaa italialaisiin suurpyöräisiin skoottereihin rauhoittaakseen asiakaskunnan, joka koostuu pääosin kaksipyöräisistä neofyyteistä, entisistä autonkäyttäjistä tai julkisen liikenteen entisistä käyttäjistä. . Palvelujen menestyksestä riippuen lähikuukausina yhtiö aikoo lisätä laivastoaan ja laajentaa toiminta-aluettaan Pariisin sisäisen tai jopa muiden suurten ranskalaisten taajamien ulkopuolelle.

Sinulla on 53,74% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä yhteydenottolomake