August 1, 2021

Biden, pienen puolustaja isoa vastaan

Edistyksellinen vasen on iloinen. Joe Biden ryhtyi torjumaan keskittymistä Yhdysvaltain talouteen. Hän lupaa hyökätä paitsi “Big Tech” -teknologiateollisuudelle myös kaikkiin aloihin, joilla konsolidointi on saavuttanut mittasuhteet, jotka hänen mielestään vahingoittavat kilpailua. Lääkealan yritykset, mukaan lukien Internet-palveluntarjoajat, sairausvakuutusyhtiöt ja lentoyhtiöt, elintarviketeollisuudesta “Big Ag” – “Big Pharma”. 46e tuoli syntyy ”Pienen puolustaja “, Kirjoita Los Angeles Times : keskimääräinen amerikkalainen, joka “ herää joka aamu miettien, mitkä suuryritykset ovat löytäneet hänen elämästään hieman kalliimman ja hieman tuskallisemman.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Joe Bidenin sata ensimmäistä päivää: suojatilan suuri paluu

Yhdysvaltain presidentti antoi 9. heinäkuuta toimeenpanomääräyksen (toimeenpanomääräys), joka osoittaa halunsa vahvistaa kilpailulainsäädännön soveltamista (Executive Order on Promoting Competition in American Economy). Teksti sisältää 72 eri liittovaltion osastoille ja virastolle osoitettua direktiiviä, joiden tarkoituksena on rajoittaa määräävän aseman väärinkäyttöä, joka vaikuttaa kuluttajiin, työntekijöihin ja pienyrityksiin. Yksi tapa tarjota vaihtoehto Donald Trumpin populismille. ” Kapitalismi ilman kilpailua ei ole kapitalismia, presidentti sanoi allekirjoittaessaan toimeenpanomääräyksen Valkoisessa talossa. Se on hyväksikäyttöä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Suurten projektien rahoittamiseksi Joe Biden haluaa verottaa amerikkalaisia ​​yrityksiä kovemmin

“Kapitalismi ilman kilpailua ei ole kapitalismia”, presidentti sanoi allekirjoittaessaan toimeenpanomääräyksen Valkoisessa talossa. Se on hyväksikäyttöä.

Suunnitelma sai vaikutteita oikeusprofessorin Tim Wun työstä Columbian yliopistosta (New York), presidentin uudesta teknologian ja kilpailun neuvonantajasta: alter ego, kilpailunvastaisten ajattelijoiden panteonissa, uuden Lina Khanin FTC: n (Federal Trade Commission) puheenjohtaja, jonka Jeff Bezos pyysi luopumaan Amazon-eturistiriidasta – mikä ei estänyt 32-vuotiasta asianajajaa olemasta eturivissä Joe Bidenin takana allekirjoitusseremoniaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yritysten jälkeen Joe Biden haluaa nostaa veroja erittäin rikkaista Yhdysvalloissa

Tälle koululle muutaman sadan yrityksen hegemonia tukahduttaa Yhdysvaltojen talouden. Lääkkeistä Internet-tilauksiin ja kuulolaitteisiin amerikkalaiset maksavat aivan liian korkeita hintoja. Kilpailun puutteen vuoksi palkat pysähtyvät ja liikkuvuus on vähentynyt. “Kymmenen yritystä hallitsee neljänneksen terveydenhuollon markkinoista”pahoittelee asetusta kriminalisoimalla sulautumien valvonnan valppauden puutteen. Sama keskittyminen televiestinnässä. Yli 200 miljoonaa amerikkalaista asuu alueilla, joilla heillä on vain kaksi laajakaistapalvelujen tarjoajaa, mikä johtaa huomattavasti korkeampiin hintoihin kuin muualla. Maanviljelijät ovat ” kiinni paheesta »Asetusta korostetaan edelleen siementen, lannoitteiden ja laitteiden keskittyneen sektorin ja massanjakelun loppupään välillä.

Sinulla on 60,64% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä sivusto