August 2, 2021

Yhdysvallat kehottaa Euroopan unionia tarkistamaan digitaalista verohankettaan

Yhdysvallat on varoittanut: näin voi olla “Kiskot kokonaan” käynnissä olevat kansainväliset neuvottelut maailmanlaajuisesta verouudistuksesta. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen pyysi sunnuntaina 11. heinäkuuta Euroopan unionia (EU) harkitsemaan uudelleen digitaalivero-hankettaan muistuttamalla, että tämän tyyppistä veroa, jota useat Euroopan maat ottavat “Amerikkalaisia ​​yrityksiä syrjivä”.

Monikansallisten yhtiöiden verotusta koskeva sopimus, tehty 1On Heinäkuussa OECD: n suojeluksessa ja G20 hyväksyi lauantaina “Kehottaa maita sopimaan nykyisten digitaalisten verojen purkamisesta, joita Yhdysvallat pitää syrjivinä, ja pidättäytymään vastaavien toimenpiteiden toteuttamisesta tulevaisuudessa”, hän sanoi. “Siksi Euroopan komission ja Euroopan unionin jäsenten on päätettävä jatkotoimista”, hän lisäsi lehdistöön Venäjän G20-ryhmän vieressä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös G20-maiden historiallinen sopimus monikansallisten yritysten kansainvälisestä verotuksesta

G20-ryhmän vahvistama uudistus perustuu kahteen pilariin. Yksi näistä kahdesta on maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin vähimmäisveron luominen yrityksille, joiden liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa. Toinen lopettaa digitaalisten palvelujen yksipuoliset verot vastineeksi uudelle mekanismille, jonka avulla valtiot voivat verottaa suuria kannattavia yrityksiä sen mukaan, missä he myyvät tuotteitaan ja palveluitaan eikä enää yrityksen sijainnin perusteella. heidän pääkonttorinsa ja henkisen omaisuutensa.

Eurooppalaiset haluavat “rauhoittaa” Yhdysvaltoja

Janet Yellenin on tarkoitus matkustaa maanantaina Brysseliin osallistumaan euroalueen valtiovarainministerien kokoukseen. Eurooppalaiset haluavat hyödyntää tätä euroryhmän kokousta käydäkseen neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa digitaalisesta verohankkeesta, jonka EU haluaa toteuttaa, Ranskan talousministeri Bruno sanoi tiistaina. Pormestari.

Tämä vero on itse asiassa osa uusia resursseja, joiden EU aikoo rahoittaa 750 miljardin euron elvytyssuunnitelmansa. Washington suhtautuu kuitenkin hämärästi tähän projektiin uskoen, että se syrjii amerikkalaisia ​​jättiläisiä, kuten Amazon, Google tai Facebook.

”Meillä on mahdollisuus keskustella aiheesta [Janet Yellen], rauhoittamaan häntä, ottamaan huomioon amerikkalaisten huolenaiheet ja antamaan tarvittavat yksityiskohdat “, Bruno Le Maire sanoi.

Kesäkuun lopussa Yhdysvallat pyysi useita Euroopan maita lykkäämään digitaalivero-hanketta osana huomaamatonta diplomaattista lähestymistapaa. “Ei ole mitään suunnattu amerikkalaisia ​​vastaan, ja toivon, että voimme poistaa amerikkalaiset huolet tästä”, vakuutti Bruno Le Maire. Kuten Espanja ja Italia, Ranska on ottanut käyttöön digitaaliveron, mutta on sitoutunut poistamaan sen, kun monikansallisten yhtiöiden verotusta koskeva sopimus pannaan täytäntöön.

Lue sarakkeemme: “Yritysten maailmanlaajuisen vähimmäisveron luominen on historiallinen mahdollisuus, jota ei pidä hukata”

Maailma AFP: n kanssa

Katso tämä