August 2, 2021

Washingtonin painostamana eurooppalaiset viivästyttävät digitaaliverohankettaan

Eurooppalaiset luopuvat ainakin väliaikaisesti digitaaliveron käyttöönotosta. “Olemme päättäneet keskeyttää työmme”, ilmoitti maanantaina 12. heinäkuuta komissiosta. Päätöksensä perustelemiseksi yhteisön johtaja vetoaa monikansallisten yhtiöiden verotusta koskevaan sopimukseen, joka on tehty Amerikan sysäyksen ansiosta Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) alaisuudessa ja joka on hyväksytty tänä viikonloppuna. päättyy Venäjän G20-ryhmälle. Tämä on “Historiallisesta sopimuksesta (…) joka vastaa talouden digitalisoinnin aiheuttamiin haasteisiin ”, kertoo toimielimen tiedottaja. Vaikka G20-maiden on nyt sovittava musiikin asettamisesta lokakuuhun mennessä, komissio tulee voimaan vuonna 2023 “Keskittää ponnistelunsa tähän tavoitteeseen” ja lykätä hänen projektiaan.

Janet Yellen, joka oli maanantaina Brysselissä, ei olisi voinut pyytää parempaa vastaanottoa. Monikansallisten yhtiöiden verotusta koskeva sopimus “Kehottaa maita sopimaan nykyisten digitaalisten verojen purkamisesta, joita Yhdysvallat pitää syrjivinä, ja pidättäytymään vastaavien toimenpiteiden toteuttamisesta tulevaisuudessa”, oli todellakin julistanut Amerikan valtiovarainministerin edellisenä päivänä G20-kokouksen lopussa Venetsiassa. Siksi se myönnettiin kokonaan. “On varmaa, että kuva Euroopan unionista [UE] Yhdysvaltojen autonomia vie vähän lyöntiä. Mutta pohjimmiltaan se sopii kaikille työntää takaisin. Tämä antaa meille aikaa arvioida tämän viikonlopun sopimuksen seurauksia, mikä on jotain valtavaa ”, sanoo vanhempi virkamies.

Lue myös Monikansallisten yritysten maailmanlaajuinen verotus: Yhdysvallat kehottaa Euroopan unionia tarkistamaan digitaalista verohankettaan

Tavattuaan useita komission jäseniä, mukaan lukien Paolo Gentiloni (talousasioissa) ja varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis, lounas sitten Euroopan toimeenpanovallan presidentin Ursula von der Leyenin ja Euroopan keskuspankin presidentin Christine Lagarde Janet Yellenin kanssa osallistui hiljaa euroalueen talousministerien kokoukseen erittäin hyväntahtoisessa työilmapiirissä. Vaikka hän toisti toivovansa “Että kaikki EU: n jäsenvaltiot” liittyy maailmanlaajuista verotusta koskevaan sopimukseen – Irlanti, Unkari ja Viro ovat kahdeksan kieltäytyneen maan joukossa – Fedin entinen päällikkö ei hakenut keskustelua. On sanottava, että euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe on kukaan muu kuin nykyinen Irlannin valtiovarainministeri.

Älä vaikeuta äänestystä Yhdysvaltain kongressissa

Sinulla on 59,31% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Mene tähän