August 2, 2021

Haltuunoton myötä jättiläisten lentokoneiden tilaukset ovat palanneet

Ilmailualan elpyminen vahvistetaan kuukausittain. Nousu, joka tekee Airbus- ja Boeing-lentokonevalmistajista onnellisia. Todisteena siitä, että ensimmäisen vuosipuoliskon aikana eurooppalainen valmistaja toimitti 297 laitetta. Tämä on sata enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2020, jolloin ilmailualan maailman ykkönen oli toimittanut asiakkailleen vain 196 lentokonetta.

Eurooppalainen lentokonevalmistaja ei ole ainoa, joka palauttaa muodon. Myös sen suuri amerikkalainen kilpailija Boeing jatkaa väriään, 45 toimituksella kesäkuussa. Hänen parhaat pisteet maaliskuusta 2019, ennen kriisiä, kun hän oli toimittanut 54 laitetta. “Markkinat piristyvät”, toivottaa Airbusin tervetulleeksi. Eurooppalainen lentokonevalmistaja ei kuitenkaan ole vielä palauttanut kriisiä edeltäneitä tasojaan. Kaukana siitä ! Vuoteen 2019 verrattuna puuttuu vielä sata laitetta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Airbus A321XLR: n kokoonpano kuvaa toiminnan uudelleen aloittamista ilmailualalla

Lentokonevalmistajat eivät ole vielä vaatineet voittoa. Kuten Airbus myöntää, “Ennusteet perustuvat pääasiassa nykyisiin tilauskantoihin”. Toisin sanoen kaksi kilpailijaa elää edelleen pääasiassa saavutuksistaan. On sanottava, että ne ovat valtavia. Airbusilla on tilaus lähes 7000 lentokoneelle, mukaan lukien yli 5600 A320-perhekonetta. Se on yli kymmenen vuoden taattu tuotanto. 737 MAX -kriisin vaikutuksesta Boeingin tilauskanta on hiukan vähäisempi, ja siinä tuotetaan “vain” 1616 lentokonetta.

Siitä huolimatta on tullut optimismien aika Atlantin molemmin puolin. Toimitusten lisäksi tilaukset ovat myös palanneet kuukausien niukkuuden jälkeen. Airbus rekisteröi 73 kesäkuussa. Julkaistujen lukujen mukaan tiistaina 13. heinäkuuta amerikkalainen valmistaja puolestaan ​​kasvatti tilauskantaansa kesäkuussa 146 lisälaitteella. Tämä on hänen paras pisteet kesäkuusta 2018, jolloin hän oli kerännyt 233 lentokonetta. Mutta vahvin signaali kriisin lopusta on jättimäisten tilausten paluu.

“Hiilidioksidipäästöt lentokoneista”

Kesäkuun lopussa amerikkalainen yhtiö United Arlines ilmoitti yli 30 miljardin dollarin (25,4 miljardin euron) arviolta 270 lentokoneen ostamisesta, mukaan lukien 200 Boeing 737 MAX ja 70 Airbus A321. Tämä on suurin tilaus amerikkalaisen yrityksen historiassa. Hän ei ole ainoa. Maaliskuun lopussa Southwest Airlines, toinen merentakaisista taivaasta, oli jo tilannut 100 Boeing 737 MAXia.

Sinulla on 51,84% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

seuraava sivu