August 1, 2021

pilkku Googlelle, jossa on CSS-vaikutuksia

Googlelle kilpailuviranomaisen tiistaina 13. heinäkuuta tekemä päätös on vastalause. Amerikkalaiselle yritykselle määrättiin 500 miljoonan euron sakko neuvottelemattomuudesta ” hyvässä uskossa ” Ranskan tiedotusvälineiden kanssa. Sanomalehdet tarttuivat viranomaisiin panemaan täytäntöön naapurilain, mikä antaa heille mahdollisuuden saada korvausta sisällön otteiden jatkamisesta hakukoneessa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Verkkoalustat eivät tuota muuta kuin sopivat suurimman osan tuloista”

Tämä uusi päätös, joka annettiin seuraavalle 220 miljoonan sakolle seuraamuksista Googlelle määräävän aseman väärinkäytöstä verkkomainonnassa, tällä uudella päätöksellä voi olla seurauksia ranskalaisen lehdistön ja ranskalaisen amerikkalaisen yrityksen välisiin suhteisiin, mutta myös muihin alustoihin, kuten Facebookiin, jopa muualla maailmassa.

Hakukone halusi välttää ennakkotapauksen puristusten korvaamisesta

Viranomainen pakottaa Mountain View -yrityksen noudattaman ankaran politiikan tässä asiassa heti, kun Ranskassa on neuvoteltu EU: n tekijänoikeusdirektiivistä vuonna 2019. “Google ei edelleenkään näytä hyväksyvän lakia. Näyttelijän, jopa hallitsevan, ei kuitenkaan tarvitse asettaa lakiaan ”, julisti Isabelle de Silva, sen presidentti. Hakukone halusi välttää ennakkotapausta korvaukselle otteista, joista voi tulla öljyvärjäyksiä tai koskea muuta sisältöä. Kilpailupoliisin asema pakottaa hänet kuitenkin vaihtamaan asemaansa.

”Haluamme kääntää sivua lopullisella sopimuksella. Mukautamme tarjouksiamme ottaen huomioon viranomaisten palaute ”, sanoi yritys, joka kertoo itselleen “Hyvin pettynyt”, auto “Tämä sakko ei heijasta toteutettuja ponnisteluja eikä uutissisällön käytön todellisuutta foorumillamme”.

“Poistu sen urista”

“Googlen ristiriitainen strategia uhkaa lopulta maksaa enemmän”, tuomari toimittaja. Sakko on tärkein viranomaisen lausuma yhden kiellon noudattamatta jättämisestä. Symbolin lisäksi sen määrä on myös paljon suurempi kuin noin 25 miljoonaa euroa vuodessa, josta neuvoteltiin tammikuussa allekirjoitetussa puitesopimuksessa yleisen tiedotuslehden allianssin (APIG, joka edustaa kansallisia päivälehtiä tai alueellisia ja alueellisia viikkolehtiä) kanssa. .

Lisäksi tästä sopimuksesta voitaisiin keskustella uudelleen. Viranomainen katsoo itse asiassa, että Googlen ei olisi pitänyt kieltäytyä arvioimasta lähioikeuksia erikseen yhdistämällä ne laajempaan sopimukseen kokonaisten lehtiartikkeleiden käytöstä hakukoneen uudelle palvelulle. , nimeltään Showcase. Yritystä kritisoidaan myös siitä, ettei se ole toimittanut tiedotusvälineille riittäviä tietoja ja että se on rajoittunut laskelmissaan mainostuloihin, jotka ovat ominaisia ​​pyynnöille, mukaan lukien otteet lehdistön sisällöstä (eli vain 2–3% hauista Googlen mukaan). On kuitenkin myös “välillisiä tuloja”, esimerkiksi linkitetty muihin Internet-käyttäjien tekemiin hakuihin, jotka uutissisältö houkuttelee Googleen, viranomaisen mielestä.

Sinulla on 51,06% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso tätä sivustoa