August 2, 2021

Ranskan instituutti on “rahoituksen umpikujassa”, varoittaa tilintarkastustuomioistuinta

Se on hälytyksen huuto. Tilintarkastustuomioistuimen kertomuksen mukaan, joka julkaistiin torstaina 15. heinäkuuta, Ranskan akatemian ja neljän muun akatemian (tieteet, kuvataide jne.) Omistama Institut de France on edessään “Rahoituksen umpikuja” ja se ei ehkä onnistu tulevina vuosina sijoittamaan tarvittavien summien ylläpitämiseen ja kunnostamiseen monissa omistamissaan olevissa museoissa ja monumenteissa, erityisesti Palais Conti -kadussa ja sen kuuluisassa kupolissa, jossa akatemiat sijaitsevat Pariisissa.

Vuonna 1795 ”taiteen ja tieteen parantamiseksi” perustettu Institut de France on vuodesta 2006 lähtien ollut erillisen hallinnon alainen ”erityisasemassa olevan julkisoikeudellisen oikeushenkilön” hallinnossa. Ymmärrä: instituutio, jota Xavier Darcos on johtanut vuodesta 2018, ei kuulu valtioon, vaikka se olisikin tasavallan presidentin suojeluksessa, mutta sitä ei myöskään säännellä yksityisoikeudella. Lisäksi akatemioilla on jokaisella oma autonomia toiminnan ja rahoituksen suhteen. Organisaatio “Hämmentynyt ja päivätty” WHO “Ei ole tehokasta johtamisen kannalta”, tuomioistuin totesi.

Tuomareiden mukaan instituutilla ja viidellä akatemialla on näin “Hylätty useita vuosikymmeniä” osa hallussaan olevista 18: sta yleisölle avoimesta sivustosta. Jos Marmottan-Monet-museo (Pariisissa) tai Givernyn (Eure) talo ja puutarhat ovat “Ylläpidetään ja käytetään esimerkillisesti”, Villa Ephrussi de Rothschild (Alpes-Maritimesissa), joka otti vastaan ​​yli 180 000 kävijää vuonna 2019, vaatii “Hätätoimet”. Tuomioistuin on erityisen huolissaan lattian ja terassin romahtamisriskistä. Samoin Domaine de Chaalis (Oise) ja Jacquemart-André -museo (Pariisissa) “Esitä lukuisia puutteita niiden hallinnassa”.

Palais Conti, Château de Chantilly …

“Monet kohteet ovat kärsineet työn puutteesta useiden vuosikymmenien ajan, ja niiden on nyt kohdattava rakennustöiden huomattava taloudellinen taakka, joka on välttämätön riittämättömän valvonnan vuoksi” vaativat tuomareita, joiden mukaan vuoteen 2024 mennessä tehtävien töiden kokonaismäärä on 63 miljoonaa euroa, pääasiassa Palais Conti -kadulla (25,4 miljoonaa euroa), Château de Chantilly -aukiolla (17,6 miljoonaa) ja Chaalisin kartanolla (12 miljoonaa). ). A “Sijoitusseinä” instituutin ja akatemioiden varojen ulkopuolella pelkää tuomioistuin, jonka arvion mukaan rahoitustarve kaudella 2020–2024 on 48-54 miljoonaa euroa.

Sinulla on 49,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry tähän sivustoon