August 2, 2021

Eiffel-torni avaa ovensa yhdeksän kuukauden sulkemisen jälkeen

Se oli sen pisin sulkeminen toisen maailmansodan jälkeen, ja monet ranskalaiset ja ulkomaiset vierailijat olivat odottaneet sen uudelleen avaamista lähes yhdeksän kuukautta. Perjantaista 16. heinäkuuta klo 12.45 Eiffel-torni toivottaa jälleen yleisön tervetulleeksi.

Vanhaisen rautarakenteen vastaanottokapasiteetti pienenee 50 prosenttiin, eli korkeintaan 13 000 kävijään päivässä, johtuen erityisesti hisseihin asetetusta saniteettimittarista Covid-19-epidemian edessä.

Kaksisataa kuusikymmentä päivää ilman vierailijoita ja 350 työntekijän massiivinen osittaisen työttömyyden turvaaminen, “Henkilökunta odottaa todellista odotusta”, jotka päättyvät “Lähes kuukauden täydellinen tarkastus”, muistomerkin suojelija Jean-François Martins sanoo. Hissit, tiskit, esteet, “Se on vähän kuin lentokoneen aloittaminen …”, kertoo Eiffel-tornin operatiivisen yrityksen (SETE) presidentti.

Keskiviikkona 21. heinäkuuta, sen mukaan mitä presidentti Emmanuel Macron ilmoitti vapaa-ajan- ja kulttuuripaikoista, jotka tuovat yhteen yli 50 ihmistä, terveyskortti on pakollinen, jotta pääset muistomerkkiin. Herra Martinsin mukaan se on “Väistämätön”. “On selvää, että se on pieni toimintojen monimutkaisuus, joka toteutetaan muutamassa päivässä, mutta se ei ole ylitsepääsemätöntä”, hän asettaa näkökulmaan. “Lady on valmis. Hän piti upean esityksen [mercredi] ilta valmistautua “, tiivistää herra Martins viitaten 14. heinäkuuta ilotulitteisiin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eiffel-tornin sivuston uudistaminen: budjetti liukuu 50%

Viisitoista prosenttia amerikkalaisten matkailijoiden tekemistä varauksista

Mistä kävijät tulevat? Lipputoimipisteen luvut ovat avoinna 1. päivästä lähtienOn Kesäkuu, jolloin 70 000 lippua myytiin elokuun loppuun asti, mutta enimmäkseen heinäkuun toiselle puoliskolle, antaa meille mahdollisuuden luonnostella ensimmäiset arviot: puolet ranskalaisia, puolet ulkomaalaisia “Hyvä osuus amerikkalaisista”, 15% ja kolmasosa eurooppalaisista. Jälkimmäisessä Brexitin ja Delta-muunnoksen aktiivisen liikkeen vuoksi “Brittiläisten täydellinen poissaolo on hyvin havaittavaa, vaikka he ovat perinteisesti läsnä asiakaskunta”, korostaa SETEn presidentti, joka huomauttaa toisaalta a “Välimeren pallon työntövoima”, Espanja ja Italia johtavassa asemassa.

Varausten joukossa hyvin harvat kaukomatkailijat, kuten aasialaiset, käyvät paljon matkatoimistojen läpi. Mutta epävarmuustekijöiden ja epävakaiden sääolosuhteiden välillä “Meillä on paljon lippuja myytävänä samana päivänä”, ennusti Martins. Hän lyö vetoa “Hyvä puoli” lippuja myydään paikan päällä.

Pääomapohjan vahvistaminen tappioiden kattamiseksi

Pariisin kaupungin omistama kuuluisa muistomerkki oli jo sulkenut ovensa maaliskuusta kesäkuuhun 2020 Covid-19-epidemian ensimmäisen aallon aikana. Sodan jälkeisen pisimmän sulkemisjakson loppu, tässä heinäkuussa, samaan aikaan sen 60 miljoonan euron pääomapohjan vahvistaminen, jonka maan hallitus vahvisti maanantaina. Tämän pääomankorotuksen avulla SETE voi voittaa vuoteen 2021 ennustetun noin 70 miljoonan euron tappion 52 miljoonan alijäämän jälkeen vuonna 2020, jolloin sen liikevaihto laski 99 miljoonasta 25 miljoonaan euroon. .

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pariisi injektoi 68 miljoonaa euroa takaisin Eiffel-tornille ja Palais omnisports de Paris-Bercy -kadulle

« [Cette année, après six mois de fermeture et un second semestre planifié en demi-jauge,] saisimme absoluuttisen mallin mukaan vain 25% tavanomaisista tuloistamme “, korostaa herra Martins. ”Totuus on, että teemme vähemmän, koska sisällä on myös huonoja aikoja [à l’automne] », ennakoi johtajan keskusteluissa valtion kanssa “Auttaa meitä selviämään ajanjaksosta”.

Tässä vaikeassa kohdassa Gustave Eiffelin mestariteoksen, joka toivotti tervetulleeksi jopa 7 miljoonaa kävijää vuonna 2014 ja vielä 6,2 miljoonaa kävijää vuonna 2019, on myös kohdattava maalauspaikan logistinen haaste, joka sille asetettiin 132 jouselle. Helmikuun alusta lähtien keskeytetty sääntelykynnystä ylittävien lyijyjälkien takia, kahdeskymmenes maalauskampanja on edelleen testivaiheessa ja jatkuu vasta syksyllä, mikä selittää tornista ripustetun suuren verkon ylläpidon Champilla -Marsin puoli.

Lue myös Pariisi: vuonna 2024 Eiffel-tornin, kaupungin “suurimman puutarhan” ympärillä

Maailma AFP: n kanssa

Lisätietoja