August 2, 2021

Britannian parlamentin jäsenet kohtaavat Gupta-imperiumin peittämättömyyden

Britannian teollisuusministeri Kwasi Kwarteng on käyttänyt useaan otteeseen samaa adjektiivia kuvaamaan GFG (Gupta Family Group) -allianssia: «Läpinäkymätön». Tiistaina 20. heinäkuuta hän vastasi parlamentin valiokunnan kysymyksiin, jotka tutkivat tämän intialaisbrittiläisen Sanjeev Guptan omistaman teräs- ja alumiinitehtaiden imperiumin outoja asioita.

Lue myös Gupta UK: n petostutkinta

Ministerin omien tietojen mukaan ryhmän toimintaa on vaikea ymmärtää. Niin paljon, että huhtikuussa, kun GFG Alliance näytti olevan taloudellisen romahduksen partaalla, herra Kwarteng hylkäsi tiukasti hänen pyyntönsä 170 miljoonan punnan (197 miljoonan euron) suuruisesta takautuksesta: ”Se oli liian läpinäkymätöntä. En voinut taata, että rahat pysyisivät Isossa-Britanniassa. “ Vaikka hän on valmis puuttumaan mahdollisen konkurssin jälkeen, Kwarteng mieluummin vaarantaa ryhmän 5000 brittiläistä työpaikkaa kuin rohkaisee häntä auttamaan. Vakavien petosten toimisto (SFO), finanssinsyyntitoimiston brittiläinen vastine, on puolestaan ​​aloittanut petostutkinnan.

Ranskassa Sanjeev Gupta -konserni on saattanut myyntiin hienoimmat tehtaansa, nimittäin Ascovalin terästehdas (pohjoinen) ja Hayangen rautatehdas (Moselle).

Maaliskuussa GFG Alliancen päätuoja, Greensill, haki konkurssia. Yhtäkkiä käteinen loppuu, herra Gupta muutamassa vuodessa perustettu ryhmä, joka ulottuu Yhdistyneestä kuningaskunnasta Australiaan Ranskaan ja työllistää 35 000 ihmistä, horjuu. Ranskassa se on saattanut myyntiin hienoimmat tehtaansa, nimittäin Ascovalin terästehdas (pohjoinen) ja Hayangen rautatehdas (Moselle).

Erittäin yhteistyöhaluinen

Herra Guptan käytännöt herättävät kysymyksiä. Mistä ne rahat tulivat, jotka antoivat hänen ryhmänsä kasvaa niin nopeasti? Ison-Britannian teollisuuskysymyksiä käsittelevä valiokunta, joka yrittää vastata tähän kysymykseen, lyö seinää, samoin kuin jäsen Kwarteng. Herra Gupta ja hänen yhteistyökumppaninsa tekevät vain vähän yhteistyötä varajäsenten kanssa.

Liikemies kieltäytyi tulemasta komitean eteen, lakimiehet neuvonantajana, jotta hän pysyisi hiljaa, jotta hän ei vaarantaisi puolustustaan ​​SFO: ta vastaan. Mitä tulee GFG Alliancen teräsvarren Liberty Steelin brittiläiseen talousjohtajaan Anton Krulliin, hän on ollut virassa vain kaksi kuukautta eikä tiedä juurikaan tai ei ollenkaan: “Olen talousjohtaja, mutta se ei kata pääomarakennetta”, julisti hän.

Sinulla on 46,46% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä hyperlinkki