July 31, 2021

Eurooppalainen erimielisyys GAFA: sta ja hiiliveroista

Osa vaikeista rakennustelineistä, joiden avulla eurooppalaiset saivat sopia 750 miljardin euron elvytyssuunnitelmasta, joka rahoitetaan yhteisellä lainalla, on juuri heikentynyt. Maanantaina 19. heinäkuuta komissio ilmoitti, että se ei esitä ehdotusta uusiksi omiksi varoiksi seuraavana päivänä suunnitellusti – nämä maksut, jotka sen pitäisi saada ja mahdollistavat yhteisen lainan takaisinmaksun (12,9 miljardia euroa). vuosina 2021–2027, 15-25 miljardia vuodessa vuodesta 2028, jolloin pääoma alkaa maksaa takaisin) ilman, että jäsenvaltioita pyydetään. “Näemme vuoden toisella puoliskolla. Toistaiseksi emme ole asettaneet päivämäärää ”, täsmensi Euroopan johtaja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös G20-maiden historiallinen sopimus monikansallisten yritysten kansainvälisestä verotuksesta

Tiesimme, että aihe ei ollut yksimielinen kaksikymmentäseitsemän keskuudessa. Säästävät (Tanska, Ruotsi, Alankomaat, Itävalta), jotka periaatteessa kieltäytyvät Euroopan unionin (EU) talousarvion korottamisesta, olivat Saksan tavoin enemmän kuin haluttomia ottamaan käyttöön uusia omia varoja, mutta he olivat niin iskujen alla. ajatus lisätä taloudellista autonomiaa Euroopalle, joka riippuu nykyään heidän panoksestaan. Siitä huolimatta, että heidän ja Euroopan parlamentin kanssa oli löydettävä kompromissi elvytyssuunnitelmasta, vuosi sitten he päätyivät palvelemaan uusien yhteisön maksujen toteuttamista. .

Sovittiin, että komissio esittelee suunnitelmansa kesäkuussa. Etenemissuunnitelma oli jopa laadittu. Kohdassa 1On Tammikuussa 2023 Euroopalle oli tarkoitus rahoittaa kolme veroa: vero digitaalisilta jättiläisiltä, ​​hiilirajan mukauttamismekanismi (tarkoitus verottaa kolmansien maiden tuottamien tavaroiden tuontia EU: hun olosuhteissa, jotka eivät vastaa maailmanlaajuisen maailmanlaajuisen taistelun eurooppalaista standardia. lämmitys) ja CO-päästökauppajärjestelmä2 (Päästökauppajärjestelmä, ETS) laajeni. Lisäksi odotettiin, että klo 1On Tammikuussa 2026 voitaisiin ottaa käyttöön kaksi muuta omaa varaa, finanssitransaktiovero ja yhteinen yhtiöveropohja.

Tyhjennetty aineestaan

Vuotta myöhemmin tämä tiekartta on pääosin tyhjennetty sisällöltään. “Olemme päättäneet keskeyttää työmme” digitaalisesta verosta, jonka oli tarkoitus tuottaa 1,3 miljardia euroa vuodessa, Euroopan komissio ilmoitti ensin 12. heinäkuuta. Päätöksensä perustelemiseksi yhteisön johtaja vetoaa talousjärjestön alaisuudessa tehtyyn monikansallisten yhtiöiden verotusta koskevaan sopimukseen. Yhteistyö ja kehitys (OECD) Yhdysvaltojen sysäyksen ansiosta ja G20-ryhmän hyväksymä Venetsiassa. Tämä on “Historiallisesta sopimuksesta (…) joka vastaa talouden digitalisoinnin aiheuttamiin haasteisiin ”, kertoo toimielimen tiedottaja. Vaikka G20-maiden on sovittava musiikin asettamisesta lokakuuhun mennessä, Bryssel tulee voimaan vuonna 2023 “Keskittää ponnistelunsa tähän tavoitteeseen” ja lykätä projektiaan myöhempään.

Sinulla on jäljellä 50,54% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Napsauttamalla tätä