July 28, 2021

Uudet eläkesäästösuunnitelmat: varo kustannuksia

Uudet eläkesäästösuunnitelmat (PER) ovat erittäin onnistuneita, ja 2,8 miljoonaa säästäjää viidentoista kuukauden aikana. Eläkesäästöjen kanta oli vuoden 2020 lopussa 269 miljardia euroa, kun vastaava luku vuonna 2018 oli 230 miljardia, kertoo Corine Dromer, Finanssialan neuvoa-antavan komitean (CCSF) puheenjohtaja julkaisi tiistaina 20. heinäkuuta.

Niiden luominen 22. toukokuuta 2019 annetulla lailla, joka koskee yritysten kasvua ja muutosta (sopimus) « Se on lisännyt huomattavasti erityisiä eläkesäästöjä ja auttanut lisäämään nuorempien sukupolvien tietoisuutta lisäeläkesäästöjen rakentamisen tärkeydestä. Nämä muutokset tekivät eläkesäästötuotteesta helposti ymmärrettävän ja houkuttelevan. », on tervetullutta CCSF: n presidentin tekstissä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kuinka rahastoidut eläkesäästöt päätyivät Ranskaan

Talousministerin Bruno Le Mairen 18. helmikuuta 2021 teettämässä raportissa korostetaan kuitenkin useita ongelmia, jotka voivat hidastaa sen kehitystä. Ensimmäinen, « yksittäisten vakuutusmaksujen kustannukset, joihin sisältyy vakuutuksenantajien ja rahastoyhtiöiden kustannukset, ovat lukuisat riippumatta toimijoista ja sopimuksista, ja tämä kustannusten kasautuminen painaa sopimusten toteuttamista, etenkin ympäristössä Alhainen taso », korostaa raporttia. Esimerkiksi hallinnointipalkkioiden summa on jo melkein 3%, lukematta edes muita kustannuksia (maksusta, välimiesmenettelystä jne.).

Sitten raportti pahoittelee, että tiedot näistä kustannuksista ovat « ei ole kovin helposti saatavilla monien laitosten verkkosivustoilla, joissa on hyvin hajanaisia ​​tietoja ». Tilanne, joka ei salli niiden, jotka haluavat sijoittaa eläkkeelle, helposti vertailla korkoja valitakseen sopimuksensa.

Lisää kilpailua

Raportissa kuitenkin viitataan « uudet yksinkertaistetut tarjoukset, jotka on mukautettu suurelle yleisölle: alhaiset kustannukset ja rajoitettu määrä, digitaalinen markkinointi, joka sisältää täydelliset tiedot ja jotka ovat saatavilla Internetin kautta ja mahdollistavat kivuttomien säästöjen tekemisen vapaaehtoisin pienin määrin ». Kannustavatko nämä tarjoukset kilpailun lisääntymiseen ja mahdollistavatko hinnat alentamisen? « Tässä suhteessa PER-tarjouksen ilmaantuminen suuren pankkiverkoston arvopaperitilille voi osaltaan edistää tätä. », panee merkille raportin.

Sillä välin CCSF: n puheenjohtajan raportissa suositellaan, että jokainen mahdollisuus hyötyy « täydelliset tiedot maksuista ennen liittymistä ». Sitten hän pyytää PER-tilaajaa saamaan vuotuiseen tietolomakkeeseensa tiedot kaikista kustannuksista, jotka vaikuttavat hänen säästöihinsä. Keskipitkällä aikavälillä voitaisiin perustaa PER-kustannusten seurantakeskus, kuten vuonna 2011 perustettu pankkimaksujen seurantakeskus. Siitä huolimatta Sémaphore Conseilin CCSF: n puheenjohtajan tämän raportin vuoksi tekemä työ osoittaa, että tämä toteutus on mahdollista vain, jos PER: n promoottorit tekevät hintatiedoista helpommin saataville.

Lue lisää täältä