July 28, 2021

Autossa tuskallinen siirtyminen hybridistä

Hybridi-ajoneuvot valmistautuivat varmistamaan pitkän interregnumin, siirtymisen täysin lämpöisen ja täysin sähköisen välillä, mutta kilpailun kiihtyminen nollapäästöihin vähentää merkittävästi sen kestoa. Bryssel ilmoitti heinäkuun puolivälissä tavoitteen (hiilidioksidipäästöjen vähennys 55%)2 uusien autojen päästöt kilometriä kohti vuoteen 2030 mennessä, ennen lämpömoottorin kieltämistä vuonna 2035) tekee tästä tekniikasta keskeisen kysymyksen autoteollisuuden muutoksessa.

Hybrideistä – jotka käyttävät kahta moottoria, toista termistä ja toista sähkökäyttöistä – tulee aluksi enemmän kuin koskaan ennen, jotta valmistajat voivat kulkea Caudinesin haarukoiden alla. Kuitenkin, kun standardit kiristyvät (tällä hetkellä keskimäärin 95 grammaa kilometriä kohden) ja kilpailu 100-prosenttisesti sähköajoneuvoista kasvaa, niiden hyötysuhteen rajat voivat tulla näkyviin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Automarkkinat: taistelu hybridistä lisääntyy

“Ilman sähkömoottorin apua lämpömoottori ei voi pudota alle 110 gramman CO2, mikä tarkoittaa, että hybridi näyttää olevan ehdottoman välttämätön siirtymäratkaisu “, korostaa Michel Forissier, Valeon tekninen johtaja. Lyhyesti sanottuna kaikkien lämpömoottorilla varustettujen autojen on luotettava hybridisaatioratkaisuun, mukaan lukien “edulliset” mallit.

“Liian julma tauko”

Mikrohydraatit (12-48 volttia) mahdollistavat bensiinimoottorin toiminnan tasaamisen ja pienen akun lataamisen hidastusvaiheiden aikana. Vähäinen, kulutuksen kasvu ei ole kuitenkaan vähäpätöinen muutaman gramman CO2 halvalla. Klassiset hybridit, Toyotan suosikki maa (90% Euroopan markkinoista), ovat kalliimpia, mutta ne kuluttavat vähemmän, etenkin kaupungissa. Toinen vaihtoehto, ladattava hybridi, joka näyttää useita satoja kilometrejä, joista noin viisikymmentä täysin sähköisessä tilassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lämpöautojen loppu, ohjelmoitu harppaus tuntemattomaan

Euroopan unionin etenemissuunnitelmassa, jonka komission ja Euroopan parlamentin on hyväksyttävä, säädetään välitavoitteesta vähentää hiilidioksidipäästöjä 15 prosenttia.2 vuoteen 2025 mennessä. Suurin osa mukautuksista on siis tehtävä seuraavan viiden vuoden aikana, kun on kyse kohti 55 prosentin rajaa. Hybridimoottoreiden suorituskyky ei kuitenkaan ole läheskään riittävä tämän toisen tuulen saamiseksi. Tämän tavoitteen saavuttamisen arvion mukaan IHS Markit arvioi nostavan sähkökäyttöisen osuuden 55 prosenttiin vuonna 2030. Mikrohydraatit painavat silloin 23 prosenttia rekisteröinnistä, kun taas tavanomaiset hybridit eivät ylitä 11: tä prosenttia.

Sinulla on jäljellä 49,86% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Saat lisätietoja