July 28, 2021

Kryptovaluuttakauppapaikat sääntelyviranomaisten tulessa

Malta, Caymansaaret vai muualla Aasiassa? Salausvaluutanvaihto Binance on kyseenalaistanut pääkonttorinsa sijainnin vuonna 2017. Sen perustaja, kanadalainen kiinalainen Changpeng Zhao väittää säännöllisesti, ettei sillä edes ole sellaista, jolla on kiusausta ärsyttävistä suurista sääntelyviranomaisista. Viimeisten viikkojen aikana jälkimmäisillä on ollut Binance heidän nähtävyyksissään.

Torstaina 15. heinäkuuta italialainen finanssipoliisi muistutti häntä, että hänen palvelunsa eivät ole sallittuja hänen maaperällään. Muutama päivä aiemmin brittiläinen sääntelyviranomainen peruutti luvan myydä tiettyjä rahoitustuotteita kryptovaluutoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Japanilainen kollega syyttää sitä palvelujen tarjoamisesta Japanin saaristossa ilman sen suostumusta, kun taas useat amerikkalaiset hallinnot tutkivat sen toimintaa.

Outo sääntelyn piilopaikka ei ole kaukana Binancen, teollisuuden juggernautin käyttäjistä: kesäkuussa alustan kaupankäyntimäärät olivat 668 miljardia dollaria (567 miljardia euroa), joka on maailman suurin. “Tämä osoittaa taloudellisen painon, jota kryptovaluutan osto- ja myyntialustat edustavat tänään”, tiivistää pariisilaisen sijoittajan.

Kasvava kiinnostus

Toinen esimerkki: 14. huhtikuuta Coinbase, Yhdysvaltojen suurin foorumi, teki sensaatiomainen merkintä Wall Streetillä, jonka arvo oli 86 miljardia dollaria, lähellä Facebookin ennätystä, jonka arvo oli yli 100 miljardia dollaria. listautumishetkellä vuonna 2012 … Tietysti tämä euforia johtuu osittain markkinoiden ylimääräisestä likviditeetistä, joka johtuu erittäin mukautuvasta rahapolitiikasta. Mutta ei vain. “Näiden alustojen nousun takana pelataan myös rahoituksen tulevaisuuden kasvoja”, sanoo Oliver Yates, SheeldMarketissa, kryptovaluutan perustaja.

Tämän ymmärtämiseksi meidän on otettava askel taaksepäin. Vuonna 2008 syntynyt bitcoin, jonka toiminta perustuu salaustekniikkaan ”blockchain”, tietojen tallentamiseen ja siirtämiseen, oli pitkään arvostettu kapealla sisäpiiriläisillä, ja epäiltiin kattavan laitonta toimintaa. Eetteri, aaltoilu, litecoin … Vuosien varrella on syntynyt kymmeniä muita kryptovaluuttoja – sääntelyviranomaiset puhuvat mieluummin salaussarjoista – mikä herättää yksityissijoittajien ja institutionaalisten sijoittajien kasvavan kiinnostuksen tuoton etsimiseen.

Sinulla on 63,02% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lue tämä viesti täältä