August 1, 2021

Mitä sinun on tiedettävä asuinpaikan muutoksen verovaikutuksista?

Synnytyksen aikana asut enemmän tai vähemmän toisessa kodissasi. Sitten tämän elinympäristön viettelemänä päätit viettää suurimman osan ajastasi maaseudulla etätyön ansiosta ja mennä muutama päivä viikossa tai kuukaudessa isoon kaupunkiin, jossa toimistosi sijaitsee. Elämäsi helpottamiseksi aiot pitää nykyisen kodisi ja muuttaa siitä toisen kodin. Varo, että tällä liikkeellä on verovaikutuksia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kiinteistöt: Pitäisikö meidän antaa periksi maaseudun kutsulle?

Ensimmäinen näistä on vaikutus paikalliseen verotukseen. Vuoden 2020 rahoituslaissa ratifioitiin asuntoveron poistaminen, ja uudistusta sovellettiin vähitellen ensin vaatimattomimpiin kotitalouksiin. Jos olet korkeimpien tulojen joukossa, sinun on odotettava vuoteen 2023, kunnes lopetat sen maksamisen.

Huomio, “Yleinen vapautus asumisverosta vaikuttaa vain pääasuntoihin, ei muihin koteihin”, varoittaa Christophe Chaillet, varallisuustekniikan johtaja HSBC: n Manner-Euroopasta. Kun kunnat ja osastot asettavat veroprosentin pääasuinpaikan valinnastasi riippuen, verojesi määrä voi siis vaihdella suuresti. Toinen asia ansaitsee tarkastelun: entinen pääasuinpaikkasi, josta tulee siten toissijainen, sijaitsee kaupungissa, jossa vuokramarkkinat ovat “tiukat”?

Koska monet heistä perivät asumismaksun. Se koskee vain toisia koteja, ja sen osuus vaihtelee 5 prosentista 60 prosenttiin, ja prosenttiosuuden päättää kunnanvaltuuston vuotuinen äänestys. Jos kiinteistöomaisuutesi ylittää 1,3 miljoonaa euroa, olet velvollinen maksamaan kiinteistöjen varallisuusveron. Pääasuinpaikka hyötyy kuitenkin 30 prosentin alennuksesta sen arvosta, mikä ei päde toissijaiseen asuinpaikkaan, jota verotetaan 100 prosentilla sen hinnasta. Jos muutat kaupungista, jossa kiinteistöt ovat erittäin kalliita, alueelle, jossa se on edullisempaa, ensisijaisen majoituksen vaihtaminen voi siten lisätä veropohjaa.

Myyntivoittojen verovapaus

Muutolla on vaikutusta myös silloin, kun uusi pääasuinpaikka siirretään heti asennuksen jälkeen. Varsinkin jos se sijaitsee alueella, jossa hinnat ovat nousseet paljon. Syy ? Pääasuntokohteen myynti on vapautettu myyntivoittoverosta. Monet häikäilemättömät veronmaksajat järjestävät pakenemisen veroviranomaisilta.

Sinulla on 58,77% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tätä linkkiä nyt