August 2, 2021

valtion raportti tuo esiin Orangein “epäonnistumiset”

Orange ei todennäköisesti ole vielä maksanut hintaa suuresta sähkökatkoksesta, joka häiritsi hätänumeroita 2. kesäkuuta. Hieman yli kuukausi operaattorin suorittaman sisäisen tutkimuksen julkaisemisen jälkeen, hallituksen julkistama uusi torstaina raportti , 22. heinäkuuta, herättää yrityksen toimintahäiriöitä sekä ylävirtaan että kriisin ytimessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Oranssi ori hätänumeroiden vikaantumisen jälkeen

Kansallinen tietojärjestelmien turvallisuusvirasto (ANSSI) johti tätä tutkimusta asianomaisten ministeriöiden yleisten tarkastusten ja puolustusalan sähköisen viestinnän komission avustamana. 40-sivuinen asiakirja, joka yrittää selvittää sähkökatkon olosuhteet, jotka estivät noin 11 800 hätäpuhelun päättymisen 2. kesäkuuta ja joka saattoi liittyä kuuteen kuolemaan.

Yleisesti ottaen raportin kirjoittajat sulkevat pois verkkohyökkäyksen, kuten Orange teki 11. kesäkuuta julkaistussa omassa sisäisessä tarkastuksessaan. ANSSI näkee tämän yhdistelmänä virheiden käsittelyssä yhdistettynä ohjelmistovirheeseen, mikä merkitsee operaattorin vastuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Hätänumeroiden vika: Orangen raportti ei lopeta kysymyksiä

2. kesäkuuta kello 16.00 Orange suoritti VoIP (Voice over IP) -laitteidensa kunnossapidon, mikä sallii puhelujen soittamisen Internet-yhteyden kautta. Klo 16.44 tarkalleen hän muutti kokoonpanonsa puhelupalvelimet, tekniset laitteet, joiden avulla on mahdollista yhdistää eri soittotekniikat. Tämä linkki on esimerkiksi välttämätön, jotta saavutetaan VoIP-matkapuhelimeltaan PSTN-verkkoon kytketty lankapuhelin, tekniikka, jota käytetään historiallisesti puheluiden soittamiseen lankaverkkoon ilman Internet-ruutua.

Ohjelmistovirhe

Ensimmäiset tapaukset ilmestyivät muutamassa minuutissa. Tämä vaikutti kaikkiin Orange-palvelimien kautta kulkeviin puheluihin, ei pelkästään hätäpuheluihin, todennäköisesti epäonnistumalla, raportin yksityiskohdat. Jos hätäpuhelut ovat vaikuttaneet erityisesti, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että suurin osa niiden käsittelykeskuksista on historiallisesti kytketty Orange PSTN -verkkoon.

Siksi erittely tapahtuu ”Ilmeisesti [d’]oranssi virhe ”, joka joka tapauksessa “Johtaa epäonnistuneisiin valituksiin”kirjoittajien mukaan. Mutta tähän on lisätty tähän mennessä yrityksen puhelupalvelimiin piilotettu ohjelmistovirhe. Tällä kertaa kyseessä on sen laitetoimittaja, italialainen yritys Italtel.

Sinulla on 60,27% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisää vinkkejä täältä