June 22, 2021

40 vuotta on kulunut Buzzcocksin debyyttialbumista ”Spiral Scratch”

Buzzcocksin debyytti, joka on yksi Britannian rock-historian ensimmäisistä itsejulkaisuista levyistä, ja heidän aikaisemmat konserttiedistystyönsä edistivät ennätysriippumattomuutta.

40 vuotta “Spiral Scratchia”: punk-ikävystyminen, joka antoi indielle luonnekirjeen

Sanomalla, että Buzzcocksin keksimä indie voi olla fiksu ja kaunopuheinen ruse, joka houkuttelee lukijan huomion, mikä saa minkä tahansa artikkelin moninkertaistamaan napsautussyötönsä. Mutta mitä ei varmasti ole haettu, on jälleen kerran painottaa, että ilman Howard Devoton, Pete Shelleyn, Steve Digglen ja John Maherin 27. tammikuuta 1977 antamaa itsehallinnoitua esimerkkiä kaikesta, mitä ymmärrämme indie-rockina, he ovat olisi pitänyt kestää huomattavasti kauemmin määritellä itsensä. Tai he eivät olisi tehneet sitä samalla tavalla. Tänä perjantaina on kulunut 40 vuotta julkaisusta “Spiral Scratch” (New Hormones, 1976), kvartetin debyytti EP, joka oli julkaistu alle vuosi aiemmin. Levy-yhtiö Domino julkaisee sen uudelleen myös tänä perjantaina kunniaksi tärkeän roolinsa, sen roolin kannustimena hyvälle kouralliselle bändille tietämään paitsi, että instrumentaalisen virtuoosiuden ei pitäisi olla maksu tietyn kappaleen säveltämiselle ja esittämiselle (että jo The Sex Pistols oli kokeillut sitä vähän aiemmin), mutta että he voisivat jopa luopua perinteisten levy-yhtiöiden tuesta oman musiikin levittämisen suhteen.

Indie, kyseinen tyylilajityyppi (tai suoraan, ei-tyylilaji), niin pahoinpidellyt ne, jotka yksinkertaistavat tarinaa ja pitävät vain osan sen monimutkaisen evoluution ulkoisista piirteistä (täynnä seurauksia) lähes neljän vuosikymmenen ajan, voit salata nolla kilometriä aloituksestasi juuri siinä kohdassa. vuonna “Spiral Scratch” Buzzcocks. Koska vaikka Manchesterin kvartetti on laskenut jälkipolville – hyvästä syystä -, olennainen osa punk-sukututkimusta (sinun on tarkasteltava vain heidän vaikutuksensa valokaarta: Hüsker Dü: stä tai Nirvanasta Kalifornian punk rockin herätykseen), he käyttää harvoin korostusta, jonka lukuun ottamatta itse hallinnoitua taudinpurkausta hänen lyyrisellä kekseliäisyydellään, joka perustui tuon murrosiän jälkeiseen vastenmielisten rakkaudellisten asioiden levottomuuteen, oli enemmän tekemistä brittiläisestä indietä 80-luvulla peräisin olevan dialektian kanssa kuin nihilismin, sosiopoliittinen aktivismi tai enemmistön oman sukupolven jengien pilkkaamaton kunnioitus. “Luulen, että Morrissey lainasi minulta sanoituksia ilman tiettyä sukupuolta”Pete Shelley kertoi toimittaja Paul Lesterille vuonna 2002 päivätyssä haastattelussa.

Buzzcocks, Howard Devoton ja Tony Wilsonin takana

Näin ei kuitenkaan ollut tarkalleen neljän turpoavan kappaleen tapauksessa “Spiral Scratch”, jota edelleen puolustaa punk-ihottumalle tyypillinen sukupolven ikävystyminen, tiivistetään lyhyesti heidän ikäihinsä ”Boredom”. Bändi oli antanut ensimmäisen konsertinsa 1. huhtikuuta 1976 Sex Pistolsin häiriintymisen kannustamana. Neljä kappaletta, joista se koostui, nauhoitettiin yhdellä yöllä saman vuoden joulukuussa, vähän ennen joulua. Niiden jakamiseksi he keräsivät 500 puntaa (perheen ja ystävien lainoina), ottivat omien etikettiensä nimet (uudet hormonit) hihoistaan ​​ja sopivat jakavansa alkuperäiset 1000 kappalettaan itsenäisesti eri kauppoihin ympäri maata. 27. tammikuuta 1977. He päätyivät myymään 16 000, mikä antaa käsityksen siitä, että liike oli enemmän kuin täydellistä. Muutamassa kuukaudessa he päätyivät allekirjoittamaan usean Yhdistyneen taiteilijan, kuten Pistols (EMI) tai The Clash (CBS) olivat jo tehneet aiemmin, mutta heidän aiemmin saarnama tee-se-itse-esimerkki levisi myöhemmin bändejä, kuten The Desperate Bycicles, Scritti Politti, Swell Maps tai The Television Personities, jotka myös alkoivat julkaista ensimmäisiä singlejään. Ja mikä tärkeintä, uusilla etiketeillä, kuten Fast Product (luotu joulukuussa 1977), Factory (luotu 1978), Cherry Red (luotu 1978), Rough Trade (luotu etikettinä 1978, kahden vuoden kuluttua myymäläketjuna) ), Postikortti (luotu vuonna 1979), 4AD (luotu vuonna 1980), Mute (luotu vuonna 1982) tai Creation (luotu vuonna 1983).

Buzzcocks oli ensimmäinen punk-aikakauden itse julkaisema albumi, jossa oli jo ennakkotapaus toimituksille itsenäisille levy-yhtiöille: The Damnedin ensimmäinen single, “New Rose”, jonka Stiff julkaisi melkein vuosi aiemmin (yhdessä Chiswickin kanssa tarrat, joita voisimme pitää indies avant la lettre -yrityksinä, jotka perustettiin vastaavasti vuosina 1976 ja 1975, budjetista, joka on paremmin uuden aallon mukainen Geoff Travis, Lontoon Rough Trade -yhtiön pomo (jolla olisi myöhemmin The Smiths franchising-yhtyeenä), muistutti sen perustavanlaatuisuuden viimeisissä The Guardian -lehdelle antamissaan lausunnoissa kutsumalla sitä “Upea albumi, sensaatiomainen”. Hänen kollegansa Bob Last, Edinburghin Fast Product -etiketin perustaja, muistaa sen sellaisena “Puhalsi päänsä pois”, pääasiallisena kannustimena kääntyä Skotlannin keskuspankin toimiston puoleen lainan pyytämiseksi ja siten perustaa oma etiketti, kuten hän tunnusti kirjassaan Simon Reynoldsille “Kopioi ja aloita uudestaan: Post Punk 1978-1984” (2006).

Manchesterin kvartetin katalyyttinen rooli välttämättömänä aineena fermentointia varten, joka aiheutti indien, ei kuitenkaan pääty “Spiral Scratch”. Howard Devoto ja Pete Shelley, Buzzcocks-tuotemerkin lanseeranneet parit, saivat tehtävän matkustaa keväällä 1976 kauppaan, jonka Malcolm McLaren juoksi King’s Roadilla pyytääkseen häntä esittämään Sex Pistolsinsa Manchesterissa. He olivat juoksemassa avausnäyttelyssään. Johnny Rottenin konsertti Manchesterin Lesser Free Trade Hallissa 4. kesäkuuta 1976, jonka järjesti muutaman Buzzcockin kova ydin, jotka eivät vihdoin pystyneet esiintymään (syyllinen oli vakaan rumpalin ja basistin puuttuminen, eikä heitä korvattu kukaan muu kuin neohipit Solstice, joka teki 20 minuutin version Mountainin Nantucket Sleighride -pelistä), on mennyt historiaan yhtenä niistä legendaarisista kokouksen sukupolven aloittavista tapaamisista, joka merkitsisi brittiläisen indie-popin malleja kaikkialla. 80-luvulla.

Sex-Pistlos-kesäkuu-4-1976, valokuva-Paul-Welsh

Sex-Pistlos-kesäkuu-4-1976, valokuva-Paul-Welsh

Alun perin sen läsnäolo rajoitettiin noin 40 henkilöön. Vuosien mittaan, jos joudumme lisäämään kaikkien niiden ihmisten nimet, jotka sanovat olevansa siellä sinä yönä – kuten Bernard Sumner sanoi, kun meillä oli mahdollisuus haastatella häntä – he täyttävät Old Trafford -stadionin. Joka tapauksessa niukkojen neljän tusinan joukossa konserttiin osallistuneita kuolevaisia ​​olivat hyvin nuori Morrissey, Tony Wilson (Factory Records), Ian Curtis (Joy Division), Bernard Sumner ja Peter Hook (Joy Division, New Order), Mark E. Smith (The Fall), tuottaja Martin Hannett (joka myöhemmin muotoilisi “Spiral Scratch”, hänen ensimmäinen työpaikkansa ruorissa), toimittaja Paul Morley ja zine-kirjailija Paul Welsh, vain kolmen tai neljän yön valokuvan kirjoittaja. Kaikki heistä, mukaan lukien Mick Hucknall (Simply Red), päätyisivät muodostamaan omat bändinsä, jota kannusti konsertti, jossa Sex Pistols, vielä muutama kuukausi ennen televisio-skandaaliaan Bill Grundy -ohjelmassa tai ensimmäisen julkaisunsa, single (“Anarchy In The UK”), omisti edelleen suurimman osan ohjelmistostaan ​​muiden ihmisten kappaleiden coverille.

Flyer-concierto-Pistols-Buzzcocks

Flyer-concierto-Pistols-Buzzcocks

Vain puolitoista kuukautta myöhemmin, 20. heinäkuuta 1976, Pistols palasi samaan vaiheeseen, tällä kertaa jo, Buzzcocksin avausnäytöksenä. Howard Devoto jättää koulutuksen maaliskuussa 1977 julkaisun jälkeen “Spiral Scratch”. Hän tekisi sen kääntyäkseen aikakauslehtiinsä, joka on etunimi lukuisille bändeille (Joy Division, New Order, The Fall, The Smiths), joiden eepos ei ehkä olisi ollut sama ilman kannustusta, jota myynninedistämis- ja itsehallinta dabbling edusti heille kaikille. Otti nuo hyvin nuoret Buzzcocks, neljäkymmentä vuotta sitten.

valitse resurssit