June 24, 2021

Chuck Berry vs.Beatles: isä raivostui lastensa kanssa

Ehkä Beatlesin uran mielenkiintoisimmat tarinat viittaavat kohtaamisiin muiden aikoja ravistaneiden valaisimien kanssa, kuten Bob Dylan tai Elvis Presley. Mutta valokuvien ja johtajien suunnittelemien kasvotusten tapahtumien lisäksi taiteilija, joka kenties vaikutti kvartettiin eniten, oli Chuck Berry.

Tilastollinen perusta on: kaikista kannoista, jotka he julkaisivat virallisessa diskografiassaan – mukaan lukien albumit hajoamisensa jälkeen, kuten Anthology-saaga tai BBC: n istunnot -, myöhäinen kitaristi oli ylivoimaisesti ryhmän suurin tekijä.

Viimeisessä laskennassa he esittivät kappaleistaan ​​yhdeksän versiota Kaataa Beethoven George Harrison on laulanut vähemmän tähtien sävellyksille, kuten Puhun sinusta O Minun on löydettävä vauva. Eräänlaisena symboliikkana hitti, joka avasi ensimmäisen massiivisen konsertin, jonka he antoivat Yhdysvalloissa – 11. helmikuuta 1964 Washingtonissa – oli juuri Kaataa Beethovpäällä.

Ja jos jatkat numeroiden kanssa, Carl Perkins oli toinen suuri säveltäjä, jonka Fab Four mainitsi, mutta silti kaukana Berrystä, vain viidellä kansilla.

9. helmikuuta 1964: The Beatles Ed Sullivan -esityksessä.

Mutta luvut selitetään myös kunnioituksessa, joka syntyi kauan ennen. Vaikka Elvisin häiriö 1950-luvun puolivälissä oli sähköisku, joka vaikutti eniten Johniin, Pauliin, Georgeen ja Ringoon, tulevaisuuden Beatles näki samana päivänä Berryssä paljon täydellisemmän mielen, joka pystyi tulkitsemaan murrosikäisen elämän hänen sanoituksissaan ja heittää tikkaa sodanjälkeistä elämää vastaan.

Ennen kaikkea Lennon näki hänessä rock-laulukirjan ensimmäisen suuren yhteiskunnallisen kriitikon, innokkaan tarkkailijan, joka löysi tuomareita (30 päivää), luottomyyjiä (ei rahaa alas) ja korkeaa kulttuuria (Roll over Beethoven). Itse asiassa Beatle itse selitti sen Rolling Stonen haastattelussa vuonna 1971: ”Hän on kaikkien aikojen suurimpia runoilijoita. Olemme kaikki velkaa hänelle paljon, Dylan mukaan lukien. 50-luvulla, kun ihmiset lauloivat mistään, hän kirjoitti jo kappaleita sosiaalisilla kommenteilla. “

Imagine-kirjailija sijoittoi kitaristin historialliseen muotoonsa: luoja, joka otti rockin sen kevytmielisimmältä ja lapsellisimmalta kehdolta työntääkseen sen muihin standardeihin, joissa villuus, luonne ja asenne voisivat mennä naimisiin ongelmitta. Nimi, joka aloitti populaarimusiikin sukututkimuksen, josta myöhemmin tuli The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan ja koko 60-luvun sukupolvi, joka kykenee muuttamaan kitaroiden äänen kulttuuriseksi ilmentymäksi ilman vastapainoja.

Tuosta ehdotuksesta rakastavat Apu miehet! he alkoivat sisällyttää amerikkalaisia ​​kappaleita ensimmäisistä esityksistään vuonna 1957, jolloin heitä kutsuttiin vielä The Quarrymeniksi.

Vuosien varrella hänen epäjumalansa kunnioitukset tekivät joitain hänen menestyneimmistä albumeistaan, aivan 60-luvun alkupuolella, kun laulaja käsitteli vankilaa, unohdusta ja oikeudellisia riitoja suhteesta alaikäiseen. Juuri silloin, kun valkoisen väestön synti oli synonyymi, ryhmä elvytti sen uusille sukupolville ja yleisölle, joka sanoi olevansa inhoava sitä.

Ja vuonna 1972 isän ja pojan välillä oli lopullinen halaus: Lennon ja Yoko Ono tapasivat Berryn Mike Douglas -näyttelyssä, tarkan mahdollisuuden pelata yhdessä lopullisesti. Kappaleiksi valittiin Johnny B.Goode ja Memphis, Tennessee.

Mutta vuotta myöhemmin kaikki näytti hajoavan. Berryn oikeuksia valvonut kustantaja Morris Levy haastoi Lennonin oikeuteen väitetyn samankaltaisuuden puolesta, joka oli yhdellä The Beatlesin alkuperäisen Come Together to You Can’t Catch Me -sarjan riveistä, jonka hänen suojelijansa kirjoitti.

Englantilainen ei halunnut lisää ongelmia ja pääsi tuomioistuimen ulkopuoliseen ratkaisuun: kaksi vuotta myöhemmin hän lupasi äänittää albumin vain rock and roll -klassikoiden versioista, otsikon, johon hän sisälsi kaksi sankarinsa kappaletta. Haavojen pesemiseksi edelleen vuonna 1986 entisen Beatlen kanssa, joka murhattiin aiemmin kyseisellä vuosikymmenellä, hänen vanhin poikansa Julian liittyi Berryyn live-laulusarjaan Johnny B.Goode, kamaraderiassa, joka näytti hautavan menneisyyden yhteenotot. .

weblink