June 24, 2021

Heineken Jazz Festival 2018 | Telva.com

Päivitetty 31.7.2018 17:58

Yli 171 500 ihmistä on nauttinut viime viikolla (25. – 29. Heinäkuuta) Heineken Jazzaldian 53. painoksen 105 esityksestä, ja monet niistä kestävät ikuisesti katsojien muistissa. Tarkastelemme San Sebastian Jazz -festivaalin, pyöreän festivaalin, parasta, jolla on jo päivämäärä seuraavalle painokselleen: 24. – 28. Heinäkuuta 2019.

Vielä yhden vuoden, Heineken Green Stage, ilmainen sijainti Zurriolan rannalla, oli jälleen paikka juhlallisimmille ja massiivisimmille konserteille San Sebastian Jazz Festivalilla. Tämän festivaalin ainutlaatuiset ominaisuudet motivoivat vihreää panimoa vuosi toisensa jälkeen uudistamaan romanssinsa jazzilla ja sitoutumisellaan kaupunkiin: “Olemme tehneet yhteistyötä Heineken Jazzaldian kanssa jo 22 vuoden ajan, koska juuri tämä on festivaali. johon pyrimme; kattava ja 360-kokemus. Tavoitteenamme on tarjota yleisölle ilmaisia ​​kokemuksia elävästä musiikista, joka tapahtuu klassisten paikkojen ulkopuolella. Haluamme tunkeutua kaupunkeihin, joissa hyvä musiikki on kaikkien saatavilla ”, kommentoi Heinekenistä vastaava insinööri Ins Arnal Espanjassa.

Juuri keskiviikkoiltana panaman Hierotut terät vihki Heineken Jazzaldian 53. painoksen Roberto Delgadon hämmästyttävän big bandin kanssa muuttaen Zurriolan Donostiakon trooppiseksi laituriksi. Hilpeän sabrosn-esityksen aikana Salsan lippu ja Latinalaisen Amerikan musiikin ikoni esittivät useita sen klassikoita ja upeita versioita: Ara-yue, Katso mitä tapahtuu, Todos Volver, Ligia Elena, Tapa, jolla näytät tänä iltana, El Cantante, Juan Pachanga , Pedro Navaja ja Muvete. Terät viettelivät yleisöä heti, kun hän heilutti marakoita, ja Heineken Jazzaldian toistuvat rikoksentekijät vakuuttavat, ettei vihreässä vaiheessa muisteta tällaista monikulttuurista, omistautunutta ja vilkasta yleisöä. Myöhemmin tulee, liikaa Zoozia; Urbaani musiikki, kärsimätön ja provosoiva lopettamaan tanssimisen juhlien loppuun asti New Yorkin suolistossa syntyneellä messinkitalollaan, seoksensa soulilla, funkilla ja jazzilla.

Seuraavana päivänä sulatimme herkullisen konsertin kanssa Veloso Kursaalin auditoriossa; Moreno, Zeca ja Tom osoittautuivat kelvollisiksi perillisiksi patriarkan rytmissä ja herkkyydessä ja ilahduttivat meitä tarjoamalla lahjakkuuttaan. Caetano oli niin onnellinen, että hän meni jopa tanssimaan, ja sanotaan, että hän käveli San Sebastianin läpi käsi kädessä elokuvan ohjaajan Fernando Trueban kanssa, joka on festivaalin ehdoton fani. Kuunneltuamme kuinka kaunis voi olla olento?, Deusa do amor, T kirjoitettu, Oraao ao tempo, A tua presena morena tai Boas vindas, näemme, että käyminen Caetano Veloso -konsertissa ja hänen runonsa ja brasilialaisen rytmin nauttiminen on edelleen niin o tehokkaampi kuin Mindfulnessin kaatumiskurssi.

Torstaina löysimme myös Izaro Heinekenin vihreällä näyttämöllä. Oli todella ylellisyyttä nauttia baskilaisen laulun uuden tähden konsertista, joka kiehtoo yksinkertaisuudellaan ja suloisuudellaan, sivutelineestä, jossa panimo istuu aivan lavalle, jonka sisäänkäynti on puoliksi salaa Heineken Jazz Clubin kautta. espign: VIP-tila, jolla on ylellinen ilme 50-luvulta ja joka on ihanteellinen paikka virkistäytyä konserttien välillä.

Sitten Gary Clark Jr. Hän havainnollisti meitä seksikkäällä blues-oppitunnillaan, kun kiinnität huomiota kirkkaisiin valoihin ja akustiseen versioonsa Things Are Changin ‘, jotka molemmat sisältyvät Jazzaldia 2018 -soittolistaan.

Ilta 27. heinäkuuta Plaza de la Trinidadissa oli epäilemättä yksi festivaalin tämän version eniten kuvista. Dave Hollandin, Zakir Hussainin ja Chris Potterin muodostama opettajien trio osoittautui parhaimmillaan; täysin uppoutuneina ja luovassa puomissa he kohottivat La Trinin penkin ja asettivat yleisön jaloilleen.

Jatka jatkamista, seuraa niitä Ccile McLorin Salvant, Jazzin nuori lupaus. Asiantuntijat vakuuttavat, että sillä ei ole rajoja, sen hieno tekniikka, herkkyys, luonnonkaunis sympatia ja luovuus herättivät neliön täynnä olevan yleisön suljettuja suosionosoituksia.

Aamulla meillä oli onni osallistua laulajan konserttiin Mary Stallings Victoria Eugenia -teatterissa, Donostiako Jazzaldia -palkinto tästä painoksesta. Hänen lämmin ääni ja vertaansa vailla oleva tyylikkyys näyttivät upeassa konsertissa ilman fanfaareja ja hienoa makua. Nautimme todella hänen tulkinnoista Ei ole suurempaa rakkautta, Hyvä olo, Hetkestä hetkeksi, minulla on vain silmät sinua, Lil, kultaseni, rakastan olla kanssasi tai vertauskuvallisia ihmisiä.

Seuraavassa lehdistötilaisuudessa elävä jazz-legenda tunnusti omistautumisensa Ccilelle – Grammy-palkinnon voittajaksi parhaasta jazz-laulualbumista vuonna 2016: “Hänen äänensä on nestemäistä kultaa”, hän kommentoi.

Mary Stallings on kolmas nainen, joka on saanut Donostiako Jazzaldia -palkinnon, tapahtuman aikana umpikujassa, minulla oli tilaisuus lähestyä häntä kysyäkseltä, kuinka hänen kokemuksensa oli ollut yhtä maskuliinisessa ja hermeettisessä maailmassa kuin jazz: “(Naiset) Me aina on vaikeampi, rakas, mutta kun sinnikkäät ja panet sydämesi kaikkeen, mitä teet, lopulta saat sen, mitä aiot tehdä: sielun ja kovan työn, joka on kaava murtaa muurit ja toteuttaa unelmia, kaikkien tyttöjen tulisi oppia se ”.

Yöllä Ccile McLorin Salvant itse myönsi, että hän on ahdistanut tätä tarinankertojää, kuten hän itse määrittelee, yli vuosikymmenen ajan; hänen ainoa pakkomielteensä oli ollut sattuma “jazz Preyslerin” lavalle, ja vihdoin hän onnistui: Mary ja Ccile kannattivat bluesia Trinissä: “Sielu ja kova työ murtaakseen seinät ja täyttäen unelmia”.

Seuraavana päivänä karismaattinen ja energinen Salvador Sobral valloitti meidät Plaza de la Trinidadissa, jota edeltää vähempää kuin Benny Green. Kun olet käynyt Kenny Barron -kvintetti Kursaalin auditoriossa innostuimme muutoksista, ei mitään odottavista, Pressagio, lähellä merta, Loucura, jälleen rakkaudeksi valmis, Nem eu, jotain todellista, Mano a mano ja Amar pelos dois. Fantastinen huumorintaju ja upea showman: ”Jazz on kuin tupakka ja olut; aluksi se on outoa ja sitten rakastat sitä ”, hän kommentoi lehdistötilaisuudessa. Jotain vastaavaa tapahtui hänelle La Trinissä.

Eurovision 2017 voittaja tunnusti, että jos muutama vuosi sitten he olisivat vakuuttaneet hänelle, että hän esiintyy Jazzaldian päälinjana, hän ei olisi koskaan uskonut sitä. Hän lauloi espanjaksi, englanniksi, portugaliksi, italiaksi ja myös baskiksi. Hän lauloi Jxean Artzen vuonna 1957 kirjoittaman baskilaisen runon Txoria txori ja Mikel Laboa; baskilaista laulaja-lauluntekijää kunnioitettiin tässä painoksessa kuolemansa kymmenentenä vuosipäivänä, joka on olennainen hahmo nykyaikaisessa baskikulttuurissa.

29. päivä oli upea viimeistely festivaalille. Kurssilla Gregory Porter laulaa iltapäivällä Nat “King” Colen ohjelmiston, jota tukee Arkaitz Mendozan johtama monumentaalinen orkesteri, joka koostuu viisikymmentä Baskimaan loistavimmista muusikoista. Ja yöllä Yann Tiersen, intiimissä soolopianon ilta. Kolminaisuudessa Chick Corea esiintyi akustisesti John Patituccin ja Dave Wecklin kanssa, muusikoiden kanssa, joiden kanssa hän tunsi parhaiten, ja Curtis Stigersin kanssa, joka on hetken suurimpia laulajia.

Erityinen maininta toiselle Donostiako Jazzaldia -palkinnon saajalle, Michel Portalille, joka antoi kaksi konserttia: yhden Vincent Peiranin ja mile Parisienin kanssa ja toisen Parisien-projektin Sfumato vieraana. Baionasta kotoisin oleva Portal on baskijazzmuusikkojen dekaani ja erittäin vaikutusvaltainen ranskalaisen ja eurooppalaisen jazzin hahmo, koska hän oli yksi edelläkävijöistä, joka esitteli free jazzia Eurooppaan.

Zerukon pilkko (Arrandegi Kalea, 10) paahdetuilla paprikoilla – skandaalilla – ja perunoilla. Oliivi-, sardelli- ja piparra-tonnikala La Espigassa (San Martzial Kalea, 48,) ja Ganbaran kausiluonteinen sieniruokinta (San Jeronimo Kalea, 19,), sen raputortti ja lohella tai kinkulla täytetyt croissantit ovat kyyneleitä. Älä myöskään unohda Antonio Barin rapeaa raviolia oxtaililla (Bergara Kalea, 3,) ja venäläistä salaattia; Iberian poski, hummeri tai jokin Donataiakon ja Perun herkkuista Kata 4: stä (Santa Katalina kalea, 4) ja vihreä riisi, jossa on simpukoita, Zazpi (San Martzial Kalea, 7). Ja jos haluat nokkia tekemättä virhettä, valitse La Cepa (31. elokuuta Kalea, 7).

.informatiivinen viesti