June 24, 2021

#metoo: Voimakkaiden miesten vaara | Perusblogi

Kiillotetut kiiltonahkakengät, lasit parilla jäätä, jotka voivat maksaa 30 euroa Thamesin vieressä, Westminsterin palatsin käytävien kaiku. Tunne kuulua veljeyteen yliopistovuosien aikana, illalliset talon asuinalueiden taloissa, joissa on puutarhoja ja au pair. Ulkonäkö Salkut, toimistot, oikeudet. Ja voima tekosyynä, suojana ja yhteisenä säikeenä tarinassa, joka vetää niitä, jotka uskovat, että heillä on lupa mihin tahansa, milloin tahansa. Tässä tapauksessa valtiosihteeri, joka on joutunut raiskausvalituksen kohteeksi. Sarah Vaughan istuutui kirjoittamaan Skandaalin anatomia (Roca, 2018) tammikuussa 2016, hän ei koskaan kuvitellut, että sen julkaisu (Espanjassa se on juuri tullut myyntiin) olisi yhtäpitävä ja sopisi täydellisesti todellisuuteen, joka on jatkuvasti lakannut yllättämästä: seksuaalivalituksista näiden voimakkaiden miesten tekemä väärinkäyttö.

Kuka on Sarah Vaughan?

La escritora Sarah Vaughan.

Hänen nimensä on itse asiassa Sarah Hall, vaikka hän päätti vaihtaa sukunimeään julkaisemalla ensimmäisen kirjansa (Sokean leivonnan taide, Hodder, 2014): tällä nimellä oli jo kirjoittaja. Vuonna 2016 hän kirjoitti Maatila maailman reunalla Y Skandaalin anatomia on hänen ensimmäinen trilleri. Hieman yli neljä vuosikymmentä aiemmin Vaughan varttui Exeterissä: “Kaunis mutta maakunnallinen osa Englantia.” Hän kärsi kiusaamisesta – ”hyvä koulutus kirjailijalle, mutta silloin tuskallista” -, hän oli ahne lukija (hän ​​luki Jane Eyre yhdeksänvuotiaana ja Jane Austen 13-vuotiaana), hän soitti huilua melkein pakkomielteisesti ja tunsi aina olevansa erilainen. Hänen vanhempansa erosivat, mikä teki hänestä vielä enemmän kiintymystä sisareensa. Se oli Oxford, joka sai hänet tuntemaan olevansa “sopiva”. Sitten journalistikurssi, harjoittelu Press Associationissa ja 11 vuotta Huoltaja. Saatuaan toisen lapsensa hän päätti olla freelance ja alkoi kirjoittaa fiktiota.

Nyt hän nousee noin klo 6.30, kävelee koiralla ja vie lapset kouluun, kirjoittaa päivittäin ja sosiaaliset verkostot osallistuvat päivään. Lue: todisteet seuraavasta projektistasi, muut romaanit ja sanomalehdet. ”Nyt olen kanssani Makea kappale, kirjoittanut Leila Slimani, on raaka ja kova ja sydäntä särkevä. Juuri ennen kuin olin Herra Ripleyn lahjakkuusPatricia Highsmith ja muutama trillereitä jotka tulevat ulos tänä vuonna, Anna minun valehdella, kirjoittanut Clare Mackintosh, maaliskuussa ja Meidän taloLouise Candlish elokuussa. Rakastan Hilary Mantelia, Kate Atkinsonia, Maggie O’Farrellia, Sarah Winmania nykyaikaisten kirjoittajien joukossa; ja Liz Nugent ja Sabine Durrant jännittävinä kirjoittajina.

Donald Trump, Harvey Weinstein, David Copperfield, Woody Allen, Dieter Wedel, Casey Affleck, Aziz Ansari… presidenttien illallisella, hyväntekeväisyystapahtumassa, johon he palkkasivat 130 emäntää pakollisesti pukeutuneena, minihameisiin ja mustiin alusvaatteisiin, ja joita jatkuvasti haparoi ja ahdisti. Ja se oli toinen yllätyksistä muutamassa kuukaudessa: viime vuoden marraskuussa joidenkin alaisten syytökset useiden varajäsenten seksuaalisesta häirinnästä päättyivät kahden ministerin eroamiseen ja 12 parlamentin jäsenen tutkintaan.

Ensimmäisen yhteenveto trilleri Vaughanista? James Whitehouse – Ison-Britannian hallituksen ulkoministeri, entinen Etonin ja Oxfordin opiskelija, uskollinen, uskollinen ja entinen pääministerin ystävä – naimisissa Sophien kanssa, joka on myös entinen englantilaisen yliopiston opiskelija ja jota kumppani syyttää raiskauksesta ( ja nuorempi) puolue. Idea syntyi kirjailijan päähän marraskuussa 2013 puhuessaan kahden ystävän kanssa tapauksesta, jossa jalkapalloilija valitti tuomiostaan ​​raiskauksesta. Hän sanoo, että jotkut sanomalehdet olivat olleet erittäin kriittisiä irtisanottua naista kohtaan ja ajatteli kuinka hirvittävää on todistaa se. Hän haaveili juonista samana iltana, mutta aloitti sen kirjoittamisen vasta tammikuussa 2016, yli vuosi ennen Harvey Weinsteinia koskevien ilmoitusten hyppäämistä, muut tapaukset alkoivat tuntea ja ulkonäkö Minä myös.

Hän tiesi aikaisin haluavansa kirjoittaa asianajajasta syytteeseen raiskauksesta syytetyn nuoren ministerin ja sisällyttää menneisyyden Oxfordiin. “Minulla ei kestänyt kauan tajua, että halusin myös vaimon näkökulman olevan tärkeä”, hän selittää. Ja vaikka hän tiesi, mitä halusi keskeisenä tarinana, hän kirjoitti aluksi tekstin, jonka loppuosa oli epäselvämpi: ”Oltuaan ollut poliittinen kirjeenvaihtaja Huoltaja ja erittäin karismaattisten ja itsevarmojen poliitikkojen havaitseminen kiehtoi minua (ja tämä liiallinen itseluottamus näytti olevan ominaista miehille). Millainen on olla tällainen itseluottamus? Tietäen, että olet oikeassa koko ajan? Kävin myös Oxfordissa, ja olen raportoinut tärkeistä oikeudenkäynneistä ja nähnyt oikeusdraaman, joten kaikki tämä sulautuu unelmaani. “

Täydellinen myrsky, joka oli tullut samaan aikaan sen julkaisemisen kanssa, oli arvaamaton. “En koskaan ajatellut sitä, tunsin, että minun oli tehtävä se, olin niin huolissani jalkapalloilijan tapauksesta, että minun piti kirjoittaa tämä henkilökohtaisesti. Mutta en usko, että kukaan olisi voinut ennustaa kirjan olevan niin profeetallinen. ” Vaughan on vakuuttunut siitä, että Donald Trumpin vaalit – huolimatta hänen nauhastaan ​​seksuaalisesta hyväksikäytöstä – oli katalysaattori ja että kun Harvey Weinsteinin väitteet tulivat esiin, huomasimme, että sitä ei voitu tehdä. salli jotain sellaista. Sitten #MeToo-liike heräsi.
Sarah Vaughanin kirjan kansi.

“Se, mikä on ollut tiedossa seksuaalisesta häirinnästä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on keskittynyt Westminsteriin (tai Sexminster O Pestminster, kuten sanomalehdet ovat alkaneet kutsua), ja naisjournalistit ovat paljastaneet, että varajäsenet tekivät: sen jälkeen kaksi ministeriä on eronnut. Mutta minulle, vaikka olin kuullut huhuja, se ei koskaan tapahtunut minulle, eikä romaani perustunut todelliseen tapahtumaan “, kertoo kirjoittaja. Uppoutuminen tarinaan tapahtumista, kuten romaanissa tapahtuvista tapahtumista, on aina herkkä, ja kirjailija Hän uskoo, että se oli jotain, joka kehittyi kirjoittaessaan; luodessaan Jamesin vaimon, Sophien, hän kuvitteli, millaista olisi mennä naimisiin sellaisen henkilön kanssa, jolla on niin hallitseva persoonallisuus, että hän tietää olevansa aina oikeassa, ja miten se voi vähentää hänen omaa itsetuntemustaan. ”Sophie on viettänyt paljon aikaa Jamesin tahdon alaisuudessa. Luovuttamalla uransa ja omistautumalla hänelle ja lapsille hän on rajoittunut tiettyyn määrään. “

Kuten Sophien hahmo, tuhannet naiset maailmassa elävät elämää, joka ei oikeastaan ​​ole hänen, joskus ilman väkivaltaa, suurimman osan ajasta hänen kanssaan. Kirjoittaja toivoo, että tämä on ratkaiseva hetki: ” Minä myös Hänellä on tuuli hänen hyväkseen, norsu (kuten Weinstein on kutsuttu lempinimeksi) on löydetty, eikä kukaan voi enää sivuuttaa häntä. Toivon, että olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen. Vaikka meillä on edelleen Valkoisessa talossa presidentti, joka kutsuu naisia, jotka syyttivät häntä seksuaalisesta väkivallasta, valehtelijoiksi. “Ja taipumus tuomita nuoria naisia, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia ja seksuaalisesti turvallisia, Vaughanin mukaan näyttää edelleen juurtuneen edellisiin sukupolviin.” että nuoremmat sukupolvet voisivat samalla odottaa naisten käyttäytyvän näin. “

Hän olisi halunnut kirjansa olevan sellainen kuin se on: fiktio. “Syy siihen, miksi sillä on tällainen vaikutus, etenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa, joissa se on myös juuri julkaistu, johtuu siitä, että se heijastaa todellisuutta.” Voimakkaiden miesten vaara. Hän on feministi. Hän sanoo sen: ”Olen aina pitänyt itseäni feministinä. Ja tiesin, että romaani oli. Minulla on nuori tytär ja poika, enkä usko kumpikaan edes ajattelevan, että he eivät ole samanlaisia; vaikka tiedän myös hyvin, että tarvitsen mallia ja edistän tätä tasa-arvoa. ”Jos joudut valitsemaan 20 vuoden kuluessa kirjoitettavan romaanin, joka heijastaa myös todellisuutta, valitsisit sellaisen, jossa 12-vuotias tyttäresi voisi kävellä kadulla pelkäämättä häirintää ilman, että sinun tarvitsee pitää kiinni tiukasti avaimet, jos hän jo on. Se on yöllä, aina tietämättä miesten katseesta. “Toivon, että hän voisi kävellä ylöspäin nostettuna ja pelottomana. Toivon, että se olisi niin, mutta luulen, että kuluu vuosia ennen kuin tämä kulttuurimuutos tapahtuu. “

Luuranko ‘Skandaalin anatomia’ neljässä avaimessa

Raiskaus pariskunnassa

”Raiskaus on henkilökohtaisin vallan väärinkäyttö. Se on niin tuhoisa rikos, koska se on niin intiimi, ja jos se tapahtuu parin välillä, jolle sukupuoli on ollut yksimielinen, sen on tunnettava terävämmältä, jopa uskomattomalta. Oletan myös. siksi naisilla on usein vaikea tehdä tämä valitus, kuten Olivia tekee kirjassa. Se on niin äärimmäisen rikkomus teosta, jonka on perustuttava luottamukseen, ellei rakkauteen, että sen on oltava liian häiritsevää hyväksyä. “

Suostumus

”Se on tämän romaanin ydin. Sen pitäisi olla niin yksinkertainen käsite … Ja silti joko naispuolisen halun olla loukkaamatta tai pelon kautta (mikä tarkoittaa, että sitä ei voida sanallisesti ilmaista) tai miehen kieltäytymisestä ymmärtää tai kieltäytymisestä kuunnella, se hämärtyy . Raiskauksen todistamiseksi asianajajan on osoitettava kolme asiaa: että sukupuoli tapahtui, että uhri ei suostunut ja että raiskauksen yhteydessä. levinneisyydessä syytetty tiesi, ettei uhri ollut suostunut. Se arvoituksen viimeinen osa, joka on niin hankala ja jota on niin vaikea todistaa. “

Uhrien uskottavuus

“Tällaisissa raiskaustapauksissa, joissa on ollut aikaisempi suhde, kysymys syyllisen syyllisyydestä perustuu yleensä siihen, kuka on uskottavampi; “hän sanoi, hän sanoi” (tilanne, jossa on hyvin vähän syytteisiä rikosteknisiä todisteita (kuten mustelmia tai voiman merkkejä), joka on avain. Tämä tarkoittaa, että luottavainen, hyvin pukeutunut mies voi näyttää todistusvoimaisemmalta kuin hermostunut naisrikoksista, opin, että naisille on todisteita erittäin pätevistä yksityiskohdista, kuten näiden miesten äkilliset irtisanomiset. “

Syy

”Yleinen vastaus raiskaukseen on, että nainen uskoo olevansa jotenkin syyllinen. Että hän “johti” häntä tai antoi vastakkaisia ​​viestejä. Että ei ollut selvää, tai edes että hän kutsui hänet jollakin tavalla. Romaanissani Olivia kokee häpeää ja syyllisyyttä, epäuskoa ja virheellistä uskoa siihen, että James voisi pyytää anteeksi ja siten parantaa asioita. Tämän syyllisyyden ja häpeän paino ja haluttomuus hyväksyä, että hän on saattanut tehdä sen, estää alun perin menemästä poliisiin. ”.

.

katso tämä sivusto