June 24, 2021

Mitä pidetään “ Minun hauska valentine ” -järjestelmän epätavallisimpana versiona?

Laulu Hauska Valentine Se on yksi suurimmista klassikoista jazzin ja todellakin modernin musiikin historiassa, ja se syntyi yhtenä teemana, joka muovasi musikaalia Sylilapsi, julkaistiin huhtikuussa 1937 Broadwaylla. Sen tekijöitä Richard Rodgersia ja Lorenz Hartia pidetään yhtenä jazzin ja musikaalin historian merkittävimmistä lauluntekijöistä.

Kaikki sävellyksen ansiot ovat kiistattomia, ja luvut tukevat sitäkin, koska viime vuoteen asti yli 600 taiteilijaa ja ryhmää oli äänittänyt siitä yhteensä 1600 äänitystä sekä instrumentaalisesti että vokaalisesti.

Ajaton ja rajat ylittävä klassikko

Ainakin 1600 versiota Richard Rodgersin ja Lorenz Hartin kappaleesta on äänittänyt 600 taiteilijaa

Teos on sävelletty edellä mainitussa vuonna 1937: Rodgers on mennyt vuosikirjoihin ennen kaikkea hänen mahdollisuutensa kirjoittaa yhtä yksinkertaisia ​​kuin kauniita ja houkuttelevia melodioita, partituureja, jotka pysyivät korvissa ja hyvin laajan kirjon yleisön muistissa. Hart puolestaan ​​oli yhtä nerokkaiden kuin houkuttelevien sanoitusten kirjoittaja, joka oli täynnä ainutlaatuista sisäistä rytmiä ja jolla oli myös henkistä ironista huumoria, joka loi koulun. Ja tietysti henkisesti latautunut.

Kuten alussa sanottiin, Hauska Valentine (onnellinen Valentine olisi hänen käännöksensä) sävelsi musiikkikomediaan Babes aseissa, joka avattiin Broadwaylla 14. huhtikuuta 1937 ja tarjosi 289 esitystä saman vuoden joulukuuhun. Huolimatta oletetusta viittauksesta ystävänpäivään, kappaleella on kirjaimellisempi merkitys, koska tyttö tulkitsee sen mieheksi, jonka nimi on Valentine Val La Mar, ja kyseinen loma mainitaan vasta kappaleen sanojen lopussa – “jokainen päivä on Ystävänpäivä”. On totta, että se on rakkauslaulu, mutta ei tyypillinen, koska siinä on runsaasti ironiaa, mikä on hyvin tyypillistä sen tekijälle, koska Hart oli henkilö, jolla oli alhainen itsetunto, kiusattu ja itsetietoinen kohta

Chet Baker, vuoden 1983 jazzfestivaaleilla Terrassa

Albert Aymamí

Frank Sinatra oli yksi ensimmäisistä tiedossa olevista nimistä, joka tulkitsi sitä 1950-luvun alussa, tarttuen rakkaaseen tunteeseen ja haavoittuvuuteen, josta se huokuu erinomaisesti. Vaikka se oli silloin, kun jazz teki hänestä tämän hetken Hauska Valentine Hän saavutti loistavan arvon.

Ensin tuli Gerry Mulligan versiona vuonna 1953 kvartetillaan (ilman pianoa), jossa oli Chet Bakerin trumpetti. Se oli lauluversio, jonka hän teki vuotta myöhemmin, laittoi kappaleen musiikin zenitiin, josta se ei koskaan laskeutunut. Ja sitä auttoivat versiot, jotka myös trumpetisti Miles Davis esiintyi, ensin vuonna 1956 kvintettinsä kanssa, jossa John Coltrane asui, ja sitten live-versiolla Lincoln Centerissä vuonna 1964 Herbie Hancockin pianolla.

Nelson cantándole ‘My sweet Valentine’ a Lisa

Simpsonswiki.com

Olisi lukuisia muita versioita tai tulkintoja, kuten useita, joita Sarah Vaughn teki, kuten albumin Asuu Japanissa 1973, ja myöhemmin Elvis Costello, Jerry García tai viime aikoina Michael Bublé tai, paljon lähempänä, Andrea Motis.

Muissa tiedotusvälineissä se on myös ollut tunnettu ja laajalti käytetty kappale, vaikka kukaan ei ehkä niin epätavallisella tavalla kuin se, joka voitiin nähdä ja kuulla sarjassa Simpson, erityisesti kaudella 29 ja jaksossa nimeltä Haw-haw-maa kauden numero 29. Siinä selittämätön Nelson laulaa hänelle Hauska Valentine Lisa Simpsonille parodistisella tavalla, mutta sävellyksen kauneus koskettaa häntä.

selaa tätä sivustoa