June 24, 2021

Neil Young tuomitsee Trumpin kampanjan kappaleidensa käytöstä

Rock-legenda Neil Young on valittanut New Yorkin tuomioistuimessa New Yorkin uudelleenvalintakampanjaa vastaan Donald Trump laulujen käytöstä poliittisissa kokouksissa ilman artistin lupaa.

Youngin verkkosivuilla julkaistussa valituksessa väitetään, että Trump-kampanjalla ei ollut asianmukaista lisenssiä kappaleidensa toistamiseen. Rockin ‘vapaassa maailmassa Y Paholaisen jalkakäytävä mielenosoituksessa 20. kesäkuuta Tulsassa, Oklahomassa.

Valituksessa haetaan korvauksia 750–150 000 dollaria jokaisesta Trump-kampanjan tekijänoikeusrikkomuksesta

“Valituksen tarkoituksena ei ole kunnioittaa Yhdysvaltojen kansalaisten oikeuksia tai mielipiteitä, jotka voivat vapaasti tukea valitsemaansa ehdokasta”, alleviivasi valituksen tekstin, joka voidaan lukea Youngin sivulta. “Ilmoittaja ei kuitenkaan voi säilyttää omatuntoaan, jos hän antaa musiikkinsa käyttää pääteemana jakautuvassa ja Amerikan vastaisessa tietämättömyyden ja vihan kampanjassa”, hän lisäsi.

Valitus jätettiin tiistaina New Yorkin eteläisen piirin tuomioistuimissa Manhattanilla, jonka Youngin asianajaja vahvisti paikalliselle tiedotusvälineille. Trump on käyttänyt Youngin musiikkia vuosia, mukaan lukien hänen vuoden 2016 vaalikampanjansa, valituksessa todettiin. Hän käytti yhtä hymneistään ensimmäisen kerran ilmoitettuaan ehdokkuudestaan ​​presidentiksi vuoden 2015 tapahtumassa Manhattanin Trump Towerissa.

Ilmoittaja ei voi pitää omatuntoaan, jos hän antaa musiikkinsa käyttää pääteemana jakautuvassa ja Amerikan vastaisessa tietämättömyyden ja vihan kampanjassa. “

Valituksessa haetaan korvauksia 750–150 000 dollaria jokaisesta Trump-kampanjan tekijänoikeusrikkomuksesta. Young kritisoi äskettäin yhden kappaleidensa käyttöä kiistanalaisessa Mount Rushmore -tapahtumassa juhlimaan Yhdysvaltojen itsenäisyyttä, johon presidentti osallistui. “Tunnen myötätuntoa Lakota Siouxille, ja tämä EI OLE kunnossa minulle”, hän sanoi Twitterissä viime kuussa.

Neil Ypung vuonna 2018

ALICE CHICHE / AFP

Rushmore-vuori sijaitsee Etelä-Dakotassa ja neljän amerikkalaisen presidentin kasvot veistetään sen rinteessä huolimatta siitä, että alue, jolla se sijaitsee, on osa pyhiä maita tusinalle alkuperäiskansojen heimolle Yhdysvalloissa.

lue arvostelu