June 24, 2021

tarina kirsikkakoolasta, myöhäisillasta ja transvestismistä, josta tuli hitti

Muuten, ulkonäkö Kinkit musiikkikartalla oli kaukana onnekasta. Hämärä versio Pikku Richardin hitistä Pitkä pitkä Sally julkaistiin ensimmäisenä singlenä helmikuussa 1964 ja välittömästi Haluat silti minua, kappaleen kanssa muutama ansio pyrkiä tiettyyn ylittämiseen, näytti tuomitsevan jengin veljet Ray ja Dave Davies ensimmäisen levysopimuksen ennenaikaiseen lopettamiseen ja mahdollisesti bändin kuolemaan.

Mutta kuten niissä elokuvissa, joissa päähenkilön koko elämä on kuilun partaalla, mutta viimeisessä sekunnissa tapahtuu jotain, joka estää hänen kaatumisensa sen sijaan, että katkaisisi hänet, Pye Records -levy-yhtiö antoi kvartetin viimeinen mahdollisuus. Ja tulos, kuten useimmissa noissa elokuvissa, ei voisi olla parempi.

Bändi perustettiin muutama kuukausi aiemmin Muswell Hillissä, siellä Pohjois-Lontoossa, vedetty galleriasta Sinä todella sait minut, virstanpylväs, että kaukaa on selvää, että se kuulosti askelta edellä Beatles myytävänä että Liverpoolin neljä ruuanlaittoa Abbey Road ja alkaen Rolling Stones nro 2 jonka Jagger, Richards ja yritys äänittivät Regent Sound Studiosissa Lontoossa.

Kuukausi julkaisun jälkeen sijaitsi teema, joka luo ensimmäiset perustukset sille, joka myöhemmin kastettaisiin punk- ja hard rockiksi UK-listan kärjessä ja oli matkalla Yhdysvaltain Top 10: een.

Kolme viikkoa myöhemmin Koko päivän ja koko yön sijoittui toiseksi englantilaisten mieltymyksissä ja seitsemänneksi amerikkalaisten, ja bändi jatkoi numerosarjasi 1 kanssa Väsynyt odottamaan sinua, vuonna 1965; Y Aurinkoinen iltapäivä ensi vuonna; ja saavutti toisen asteen palkintokorokkeelle Auringonlasku ja kolmas kanssa Syksyn almanakkaMolemmissa tapauksissa vuonna 1967, ennen kuin jotain välinpitämättömyyttä muistuttavaa tuotetta, ympäröi Daviesin tehtaalta riippumatta siitä kuinka hyvä tuote.

Kinksistä tuli referenssibändi punkrockille ja 90-luvun britpopille. / Photo Courtesy Press

Tietenkin veljillä Ray ja Dave, yhdessä muiden matkustajien, rumpalien Mick Avoryn ja basistin Pete Quaifen kanssa, jonka varhain korvasi John Dalton, oli paljon tekemistä sen kanssa. heidän menettämisensä kersantti Pepperin jengille, heidän saatanallisille majesteeteilleen ja niin monia muita tunnettuja nimiä, jotka täyttivät kohtauksen.

Promoottorisi ongelmien ymmärtäminen näyttämö renkaana Daviesin ja Avoryn nyrkkeilyottelusta, kieltäytyminen nousemasta pelaamaan, jos heillä ei ole hopeaa pöydässä ensin, ja rulla ananasta pukuhuoneessa joka päättyi bändille kiellolla pelata Yhdysvalloissa usean vuoden ajan, teki oman.

Mutta koska ei ole mitään haittaa, jota ei tule, tai viittä vuotta kestävää vahinkoa, kolmen tai neljäsadan päivän poissaolon jälkeen listan kärjessä, 12. kesäkuuta 1970 Kinks palasi kohtauksen keskelle käsin Lola, yksi niistä tarttuvista kappaleista, joita on hyvin vaikeaa, joita joku ei ole kuullut, jotka palauttivat bändin Top 10 -maalle omassa maassaan ja Yhdysvalloissa, vaikka ei ilman kiistoja.

Ensimmäinen oli kysymys “tuotemerkeistä”. ”Tapasin hänet klubissa Sohossa / jossa juot samppanjaa maustettu Coca Colalla, Davies lauloi kappaleen alkuperäisen version ensimmäisissä jakeissa, ja se tarkoitti hänen automaattinen poissulkeminen säteilevien kappaleiden luettelosta muun sisällön kuin mainosten tavaramerkkejä koskevan tiedotusvälineiden lainsäädännön rikkomisesta.


Ray Davies väitti “Lolan” täydellisen kirjoittajan, eikä hänen veljensä Dave ollut huvittunut. / Photo Courtesy Press

Asia ratkaistiin Daviesin päätöksellä jättää bändi hetkeksi Yhdysvaltain kiertueensa keskelle ja lentää New Yorkista Lontooseen päästäkseen studioon nauhoita kappaleen laulu uudelleen. Vain tällä kertaa muusikko korvasi sooda-brändin ”kirsikkakoolalla”, pian sen jälkeen, kun kappale sisällytettiin albumiin Lola Versus Powerman ja Moneygoroud, osa 1, julkaistu 27. marraskuuta 1970, ja numero päättyi. Tai melkein.

Se, että samppanjan esiintymisen voittamisen jälkeen laulaja eteni tarinassa, mikä kääntää sen päähenkilön tietyn naiivisuuden. “Hän lähestyi minua ja pyysi minua tanssimaan / kysyin hänen nimensä ja pimeällä äänellä hän sanoi: Lola”; ‘kertoja’ kertoi ensimmäisessä persoonassa ja jatkoi: “No, en ole maailman paras ruumiinrakenne / Mutta kun hän puristi minua kovasti, se melkein rikkoi selkärangani.”.

Sitten, päätökseen: “No en ole hölmö, mutta en voi ymmärtää / miksi hän kävelee kuin nainen, mutta puhuu kuin mies”.

Juomat, tanssi, valot, ympäristö tekivät kaiken muun, jotta yö Lolan kanssa olisi unohtumaton. Ja niin Davies lauloi sen. ”Tytöistä tulee poikia ja pojista tyttöjä / Se on sekoitettu, sekava, järkyttynyt maailma, / paitsi Lola. Lo Lo Lo, Lola “. Ja hän, joka ei ollut koskaan aiemmin suutellut naista; ja hän, joka otti hänet kädestä ja sanoi hänelle, että hän tekisi hänestä miehen. “No, en ole maailman maskuliinisin mies / mutta tiedän millainen olen, ja olen iloinen voidessani olla mies / ja Lola myös / Lo Lo Lo Lola”.

Hyvää loppua tarinalle, jossa historia viisi vuosikymmentä sitten avasi rockin ja popin oven mennä ulos soittamaan epäselvyyden maasto että monien mielestä Lou Reed ja David Bowie päättivät matkustaa pian menestyksensä jälkeen Kävellä villillä puolella, ensimmäinen ja Kapina Kapinallinen Valkoinen herttua.

Versiot lähteestä, josta inspiroi tarina Lola on useita. Jotkut väittävät, että Lola oli musta nainen, jonka kanssa bändin johtaja Robert Wace oli tanssinut. Kesti kauan tajuamaan, että se oli transvestiitti; Ray itse vakuutti, että on tyttö, jonka kanssa hän risti polkuja pariisilaisessa klubissa – “Lähdettäessä sieltä jo päivällä huomasin, että parta oli alkanut kasvaa seuraavana päivänä”, hän myönsi; vaikka toisessa tilanteessa myös Ray itse näyttää sanoneen alkuperän olevan jakso asui Spa Royal Hallissa Bridlingtonissa 8. toukokuuta 1965; ja on jopa niitä, jotka yhdistävät Lolan Candy Darling, kuuluisa transvestiitti Andy Warholin tehtaalta, jonka kanssa laulajalla oli suhde.

Ray Davies, 59, vuonna 2004, tyttärensä kanssa ja matkalla vastaanottamaan Britannian valtakunnan ritarikunnan palvelusta musiikille.  / AP Photo-Peter Simpson

Ray Davies, 59, vuonna 2004, tyttärensä kanssa ja matkalla vastaanottamaan Britannian valtakunnan ritarikunnan palvelusta musiikille. / AP Photo-Peter Simpson

Se ei myöskään ole täysin selvää kuka oli vastuussa melodiasta mahdotonta unohtaa, kun se on kuultu. Laulaja kertoi kerran Lontoon BBC Radio 4: lle, että ensimmäinen lause oli yksinkertaisesti ollut “Jotain (hänen tyttärensä Victoria) laulettavaksi -” la-la, la-lah “”. “Lisäsin ristisidoksen tavaraa myöhemmin.”, Hän sanoi.

Hänen veljensä Dave ei sovi yhteen. ”Harjoituksen aikana Rayn talossa tein sointuprojektin, jolle viikkoa myöhemmin tuli perusta Lola. Ray ei koskaan myöntänyt sitä osa teoksen inspiraatiosta oli ollut minun. Olen samaa mieltä siitä, että sanoitukset ja tarina olivat hänen, mutta ideoni muodostivat kappaleen musiikillisen perustan ”, valitti kitaristi omaelämäkerrassaan, Kink, julkaistu vuonna 1997. Juuri kun toinen veljepari, gallagherit, ottivat peltiä perimään tittelin kauheat rock-veljet.

Kuitenkin tässä vaiheessa Rayn ja Davein välinen keskustelu on vain perhekiista sen työn ympärillä, joka saavuttaessaan todennäköisesti sijan 2 Britannian kaaviossa ja 9 Yhdysvalloissa todennäköisesti on estänyt bändin hajoamisen ja on antanut uuden elämän Kinkit, kuten vuonna 1964 oli tapahtunut Sinä todella sait minut.

Tästä syystä ja koska se sisältää myös kappaleita, kuten Popsin yläosa, Tähän aikaan huomenna, Rotat Y Saa olla vapaa, mitä he osoittavat katseensa yksitellen musiikkiteollisuudelle, mainonnalle ja liikemiehille muun muassa, Lola Versus Powerman ja Moneygoroud, osa. Yksi, ilmoitti ensi joulukuussa 11 Se on lyömätön mahdollisuus tavata uudelleen – tai ehkä löytää – yksi vaikutusvaltaisimmista brittiläisistä rock-yhtyeistä 60- ja 70-luvuilta sekä 90-luvun britpopilta.

“Levy”, painotti Ray Davies, “on taiteellisen vapauden juhla (mukaan lukien minun) ja kenen tahansa oikeudet olla sukupuolivapaa Jos haluat. Salaisuus on olla hyvä ihminen ja luotettava ystävä. Ja hän teki sen vuonna 1970.

Lähetä uudelleen

The Kinks - Tämä on kansikuva "Lola Versus Powerman ja Monygoround, osa 1" / Photo Courtesy Press

The Kinks – Tämä on kansikuva “Lola Versus Powerman and the Monygoround, Part One” / Photo Courtesy of Press

Muodot, joissa se julkaistaan ​​uudelleen Lola Versus Powerman ja Moneygoroud, osa 1 ne ovat Deluxe Box Set, 1LP, Deluxe 2CD, CD ja digitaalisia. Lanseeraus tapahtuu 11. joulukuuta BMG: n kautta.

Katso myös

Royston Ellis, The Beatlesille nimen antanut mies: hän on 79-vuotias, asuu Sri Lankassa ja kertoo tarinansa

Katso myös

Historiallinen korjaus: muutama kuukausi hänen kuolemansa jälkeen Manolo Juárezin koko työ saavuttaa digitaalisen maailmankaikkeuden

ESA

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

tärkeä sivusto