June 24, 2021

Vapaa-ajan opas: La Casa de la Cueca pyrkii selviytymään dokumenttielokuvien avulla

Chrissie Hynde laulaa Bob Dylanille, kirja: “Kuljettajan poika”, Jordi Amat Tusquets, 2020 ja Amazon Prime Video löytävät, rakastan munaa, elokuvan, joka perustuu klassiseen feminismikirjaan, jonka on kirjoittanut kirjailija ja elokuvantekijä Chris Kraus.

Oletetaan, että olet kuunnellut kaikkia Dylanin levyjä – jopa laatikko, jossa on hänen kahdeksan ensimmäisen albuminsa monofoniset versiot -, että olet lukenut hänen “Aikakirjat” ja haastattelut, hänen elämäkerransa ja runonsa, että sinulla on 1 264 sivua kaikilla hänen laulunsa englanniksi ja espanjaksi, etkä enää tiedä, rakastatko vai vihatko sitä räikeää ääntä, jota laulaja itse inhoaa. Joten, on olemassa ratkaisu: anna mahdollisuus Standing in Doorwaylle, Chrissie Hynden uudelle albumille, jossa The Pretendersin ääni esittää yhdeksän Dylan-kappaletta.

Hynden voimakas sävy, johon liittyy minimaalisia sovituksia, James Walbournen kitaran ollessa pääroolissa, näyttää toisinaan ujo – tai liian kunnioittavasti -; toiset, heitetyt. Tulos on kiinni ja vaikka se ei ole tasainen, sillä on kaksi tai kolme kappaletta, jotka tekevät siitä sen arvoisen.

Albumin nimen antava nimi, joka on otettu upeasta Time Out of Mind (1997) -albumista, on yksinkertaisesti ylivoimainen. On myös arvokasta, että hän pelastaa vähemmän arvokkaita teoksia, mutta ansaitsee jotain enemmän, kuten Shot of Love (1981), josta hän otti kesällä ja kauniin Jokainen hiekka. Jälkimmäinen muuttaa melodiaa hieman, mitä se ei tee klassisessa Love miinus Zero / No Limit -tapahtumassa, jossa Hynde läpäisee testin. Lyhyesti sanottuna laulaja osaa antaa harmonisia, hienovaraisia ​​vivahteita ohjelmistoon ja siinä mielessä se toimii. Saatavilla alustoilla, kuten Tidal, Spotify, Deezer tai Apple Music. (Kirjoittanut Marcelo Soto)

Alfons Quintà, vaikutusvaltainen ja katkera toimittaja, joka ravistaa Jordi Pujolin ajan Kataloniaa (ja Madridia) jokaisella otsikollaan, palaa jokaisella kirjoittamallaan rivillä lapsuuteensa.

Kirjailija Josep Pla: n yhden avustajan poika, hän vietti lapsuutensa kuuntelemalla Barcelonan vaikutusvaltaisimpien illallisen jälkeistä ruokaa, absorboimalla kaikki vallan takahuoneet ja kääntyen sitten meteoriseen toimittajauraan. Hän kiristi, manipuloi ja ahdisti asteittain vuosien ajan, mutta onnistui samalla paljastamaan asiaankuuluvat korruption lähteet. “Soita keskeytyksettä. Vahvista tiedot, saadaksesi tietoja, soita milloin tahansa. Yhdellä aamulla tai seitsemällä aamulla. Hänellä ei ole skrupuloita. Hän ei välitä vaivautua. “

Amat (Barcelona, ​​1978) vie yhden modernin Katalonian päähenkilöistä ja rekonstruoi Quintán portaat hänen mediakuolemaansa asti vuonna 2016, jolloin hän ampui ja tappoi entisen kumppaninsa ja teki itsemurhan. Mielenkiintoista elää viime kausi Espanjassa ja pohtia journalismin eettisiä rajoja. (Kirjoittanut Marily Lüders)

Pandemia ei ole vain kärsinyt ravintoloista kovasti. Myös klassisiin paikkoihin boheemi santiaguina kuten Cuecan talo, Avenida Matta 483, jossa Pepe Fuentes ja María Esther Zamora olivat toimineet yli 30 vuoden ajan keräten kaupunki- ja talonpoikaisperinteitä.

Fuentesin kuolema joulukuussa 2020 vain heikensi tämän kansanperinnekeskuksen selviytymismahdollisuuksia. Mutta sopimus UNAB: n ja kulttuuriministeriön kanssa esti paikkaa sulkemasta sen ovia.

Nyt video, johon osallistuvat María Esther Zamora, Víctor Hugo Campusano, Rubén Gaete, Toscano Vidal, Claudia Mena, Miguel Molina ja monet muut, antaa meille mahdollisuuden arvostaa siellä kasvatettua musiikkia, joka ei vain tarjoa cuecoja, vaan myös perulaista valsseja, boleroita, kappaleita ja tangoja. Nimeltään Docu Streaming, se esittelee loistavan bändin, jousilla, sarvilla ja lyömäsoittimilla, joka soittaessaan saa voimaa ja vauhtia. Se näkyy Portaldiscissa vapaaehtoisilla maksuilla 5000 dollaria.

Tämän sarjan suurin viehätys on nainen, Chris (Kathryn Hahn), josta tulee pakkomielle tietty Dick. Kaveri, joka on sekä hahmo että metafora (pelaa upea Kevin Bacon).

Kirjailija ja elokuvantekijä Chris Krausin kirjoittaman klassisen feminismikirjan pohjalta tarina sijoittuu kadonneeseen paikkaan Teksasissa, jossa on taiteilijoiden yhteisö, joka asuu työntekijöiden ja cowboyjen kanssa. Dick on kuuluisa taiteilija, jonka viimeinen teos oli kymmenen vuotta sitten. Hän johtaa taiteilijoiden instituuttia Marfassa, jonne Chrisin aviomies Sylvere (Griffin Dunne) kutsutaan. Mutta hän ei tullut tuohon kaupunkiin seuraamaan aviomiehensä: hän tuli esittämään itselleen kysymyksiä, kuten puutteeksi vihitetyn avioliiton merkitys.

Chris ympäröi itseään miesten kanssa, jotka näyttävät ohjaavan häntä taiteellaan taiteilijana, mutta jotka ovat syvällä lavalle esittämään yhtä luovaa esitystä kuin se on kiimainen ja hämmentävä. Niin yksilöllinen kuin omaperäinen kuin hän on rehellinen, hän etsii syvällisesti taiteensa syitä toistaiseksi jännittyneenä (hän ​​ohjasi dokumenttielokuvaa, joka oli valittavana Venetsian elokuvajuhlilla). Prosessi, joka samalla auttaa häntä palauttamaan eksentrisen energian keskellä autiomaata latero-aviomiehen vieressä, mutta ymmärtäväinen, älykäs ja hyvin sitoutunut teoreettisiin tutkimuksiinsa holokaustista.

Ei lainkaan huomaamatta, hänen harjoittelukumppaninsa kulkevat ohitse tässä keskellä ei-missään sijaitsevassa taidekeskuksessa, jossa on keskitetty erilaisia ​​seksuaalisia identiteettejä ja jossa Dickin apurahojen saajille antama tila on ylellisyyttä. Vain tämä ylellisyys ei ole vain tilaa luoda, vaan myös ymmärtää Dickin poljinnopeus ja dekadenssi.

Taidekeskus toimii muuten tekosyynä sellaisten kokeellisten teosten rakentamiselle, joilla ei ole koulutettua (ja vähemmän valaistunutta) yleisöä kaupunkilaisten keskuudessa, mutta joka yleensä häiritsee. Lisäksi on olemassa se outo “Kaukaisen lännen” ilmapiiri, jossa jotenkin on mahdollisuuksia ymmärtää itseämme pakkomielteisiksi ja fetisistisiksi naisiksi. Ilman häpeää.
(Kirjoittanut Constanza Acevedo)


.

käy sivustolla