June 24, 2021

Vastakulttuuri New Yorkissa: virtuaalinen kävely läpi East Villagen historian

Vuonna 1975 New York kohtasi historiansa syvimmän talouskriisin. Viranomaisten huono hallinto ja julkisen talouden leikkaukset saivat “vakavien rikosten” rikollisuuden määrän nousemaan 13% demokraatin Abraham Beamen toimikaudella 1976 ja 1977, The New York Times kertoo. viime vuoden maaliskuun 5. painoksessa. Toisaalta sanomalehden mukaan työttömyys nousi valtion tasolla 10,9 prosenttiin.

Tällainen taantuman tila johti siihen, että se sai lempinimen “kauhun kaupunki”, ja jopa kävijät saivat esitteitä lentokentältä, jolla oli suosituksia selviytyä Isosta Omenasta.

Tämä skenaario johti keskiluokan perheisiin, jotka aikaisemmin asuivat East Villagessa, poistumalla naapurustosta turvallisuussyistä ja vuokraamalla asuntonsa kohtuuhintaan. Tuloksena oli, että naapurustoon tuli erilaisia ​​nuorten ryhmiä; joukossa taiteilijoita, jotka halusivat elää teoksistaan, mutta joilla ei ollut resursseja ylläpitää itseään muissa tiloissa New Yorkissa.

Siten itäkylästä tuli amerikkalaisen vastakulttuurin mekka.

Vaikka 1970-luvun jälkipuoliskolla East Village toivotti tervetulleeksi valtavan määrän uusia asukkaita, ala oli jo isännöinyt kirjoittajia jo vuosikymmenen aikaisemmin. Tunnettu Pyhän Markuksen tori on 8. kadun alue, joka kulkee 6. ja 3. kadun välillä, joka saa nimensä läheisyydestään Pyhän Markuksen kirkkoon, joka on rakennettu vuonna 1799.

Valokuvaus Pyhän Markuksen paikasta, julkaisija The New York Times

Tämä tila sai perustavanlaatuisen merkityksen beat-sukupolven kehityksessä. Runoilijat, kuten WH Auden, Jack Kerouac ja William S.Burroughs, vierailivat alueen kahviloissa ja taidegallerioissa, kun taas Allen Ginsberg oli säännöllinen asiakas Gem Spassa, joka tarjosi makeisia, savukkeita ja mistä runoilija osti munakermoja. että he myivät tuolloin. Tuo paikka on edelleen toiminnassa itäkylässä.

Valokuva Gem Spasta, julkaistu The New York Times -lehdessä

Vuonna 1956 The Five Spot perustettiin Cooper Squarelle ja muutti sitten Boweyyn vuonna 1962. Tämä jazzklubi otti vastaan ​​näyttelijöihin osallistuneita muusikoita eri tyylilajeista sekä avantgardeitaiteilijoita ja kirjailijoita.

Valokuva John Coltranesta, Shadow Wilsonista, Tholonious Monkista ja Amel Abdul-Malikista konsertissa The Five Spotissa; julkaistu julkaisussa The Jazz Times.

Rumpalit, kuten Elvin Jones, pianisti Blossom Dearie ja saksofonisti Cannonball Adderley, kävivät paikalla, kun taas Miles Davis, John Coltrane, Ornette Coleman, Don Cherry ja Thelonious Monk esiintyivät sisällä.

Charles Mingus ja hänen yhtyeensä The Five Spot, valokuvan ottanut Fred. W. McDarrah ja julkaistu kylän suojelussa

Vaikka kahvila suljettiin vuonna 1976, koska sen omistajat eivät voineet uusia kabaree-lisenssiä; viimeksi mainittu jazz-soitin onnistui nauhoittamaan sieltä kaksi albumia, jotka ovat nimeltään Thelonious toiminnassa (1958) ja Salaperäinen (1958).

Ajan myötä uusien taiteilijoiden saapuminen ja nousevien kulttuurien fuusio kehittivät monimuotoisuutta kokoustiloissa. Vuosien 1967 ja syyskuun 1971 välillä hän toimi Electric Circus -diskossa lauseella “soita, pukeudu kuin haluat, tanssi, istu, ajattele, viritä ja kytke päälle”.

Christian Montone on ottanut valokuvan ja julkaissut lehdessä The Bowery Boys

Tuo paikka tunnettiin suuresta valomäärästä ja riippumattomien teatteriryhmien sekä psykedeelisten ja kokeellisten yhtyeiden isännöinnistä; Heidän joukossaan olivat The Velvet Underground, Grateful Dead ja minimalistinen säveltäjä Terry Riley.

Yksi tyylikohdista, joka sai enemmän merkitystä East Villagessa, oli punk. CBGB & OMFUG vihittiin käyttöön vuonna 1973 klubina, joka otti alkuaan vastaan ​​kantri-, blues- ja bluegrass-muusikoita (siis sen nimikirjaimet), mutta vähitellen siitä tuli yksi punk-kulttuurin ja uuden aallon kehityksen avainasemista. Yhdysvallat.

CBGB vuonna 1983; Jack Vartoogianin ottama valokuva, joka on julkaistu Louderissa

Nimet, kuten Blondie, Patti Smith, Iggy Pop, Television, Bad Brains, Sonic Youth, Ramones, Dead Kennedys, Talking Heads ja The Runaways esiintyivät paikan päällä, kun taas brittiläiset ryhmät, kuten The Police, esiintyivät myös paikalla. Samoin taiteilija Andy Warhol tunnettiin usein tapahtumista.

Lopuksi se suljettiin vuonna 2006 omistajien taloudellisten velkojen vuoksi.

Valokuva CBGB: stä sulkemisen jälkeen; lähetetty radiosivustolle WQXR

Mutta New Yorkin punkkulttuuri ei pelkästään pelkistynyt musiikiksi, vaan se ilmeni myös muodin alalla. Manic Panic oli yksi ikonisimmista putiikeista The Big Apple -ravintolassa, jonka sisaret Tish ja Snooky Bellomo perustivat vuonna 1977. Sille oli ominaista tyylikäs housujen, nahkakäsineiden, hiuslisäkkeiden ja ekstravaganttisten värien meikki.

Valokuva Bellomo-sisarista Manic Panicissa; julkaistu Atlas Obscurassa

Hänen asiakkaisiinsa kuului sellaisia ​​nimiä kuin Debbie Harry, Cindy Lauper, Joey Ramone ja David Bowie, joka asui The New York Times -lehden artikkelin mukaan Lafayette Street 285 -rakennuksessa.

Lafayette 285: n julkisivu, rakennus, jossa David Bowie asui New Yorkissa; valokuva julkaistu Street Easy -lehdessä

Vuosina 1978-1983 klubi 57 East Villagessa oli kohtauspaikka pop-kulttuurin ja graffitien taiteilijoille. Eksponentit, kuten Jean Michel Basquiat, Keith Haring ja Kenny Scharf, esittivät teoksiaan yökerhossa, samalla kun he harjoittivat myös performanssitaidetta.

Keith Haring esiintymisen aikana Club 57: ssä vuoden 1980 aikana; Joseph Szkodzinskin ottama valokuva, joka on julkaistu Hero-lehdessä

Vaikka joidenkin heistä kaupallinen menestys sai heidät muuttamaan varakkaammille alueille, The Fun Gallery -galleriat nousivat asettamaan itsensä graffitinäyttelyyn omistettuihin keskuksiin; tieteenala, joka aiemmin jakoi – taustalla – näyttelytilansa.

Fun Gallery vuonna 1983; valokuva Patti Astorista, julkaistu People-lehdessä

Tämän perusti vuonna 1981 taiteilijaryhmä, jonka joukossa oli esiintyjä Patti Astor. Aluksi hän tunsi punk-kohtauksen, mutta vähitellen hän osallistui hiphop-kulttuurin syntymiseen, jossa suihkutekniikalla on johtava rooli. Vaikka The Fun toimi vain neljä vuotta itäkylässä, tämä oli keskeinen tila taiteilijoille, kuten Jean Michel Basquiat.

Eri taiteellisten alojen räjähdysminen New Yorkin naapuruston kaduilla toi mukanaan erilaiset identiteetit ja seksuaaliset mieltymykset. Keskeinen tila tällä alueella oli Pyramid Club, joka perustettiin vuonna 1979 osoitteeseen 101 Avenue A.

Lady Bunny ja RuPaul Piramyd-klubilla vuonna 1987. Outin kaappaama valokuva ja julkaistu Village Preservationissa

Edelleen toiminnassa olevalle avaruudelle on ominaista, että sen puolueille vastaanotetaan ihmisiä LGBTIQ + -yhteisöstä ja että se on edistänyt vetovoimaesityksiä. Vierailijoita ovat olleet Madonna, Keith Harring, Basquiat ja Cindi Lauper; Virallisen verkkosivustonsa mukaan sekä Nirvana että Red Hot Chilli Peppers soittivat ensimmäiset konserttinsa New Yorkissa avaruudessaan.

Pyramid Club; Valokuva: Sally Davies ja julkaistu Village Preservation -lehdessä

Nykyään pyramidi tunnetaan puolueistaan, joissa on kahdeksankymmentäluvun ilmapiiri, jossa New Wave, Synth Pop, goottilainen, punk ja vaihtoehtoinen musiikki ovat täynnä.

lisää vinkkejä täältä