June 22, 2021

VIHREÄ PÄIVÄ: Dookie-ohjelmasta on kulunut 27 vuotta, ja nämä ovat sen uteliaisuuksia

VIHREÄ PÄIVÄ julkinen “Dookie ” 1. helmikuuta 1994. Monet pitävät sitä yhtenä parhaat punk / pop-rock-levyt siellä, on epäilemättä tällaista uraauurtavaa työtä on merkinnyt aikakautta.

Useimmille amerikkalaisen ryhmän faneille tämä on hänen paras levynsä, täydellinen teos, jossa eri musiikkityylit sekoitetaan yksinkertaisella ja mestarillisella tavalla yleisölle tarjottavaksi 14 hauskaa kappaletta tarttuvalla rytmillä.

Juhlimaan 27. vuosipäivää julkaisunDookie“Löydetään 15 uteliaisuutta tämän suuren työn VIHREÄ PÄIVÄ, kolmas urastaan.

1. OtsikkoDookie“Viittaa ripuliin (“nestemäinen kakku”, Nestemäinen kakka espanjaksi), jonka ryhmän jäsenet kärsivät syödessään huonossa kunnossa olevaa ruokaa kiertueen aikana Kerplunk. Albumin nimi oli “Nestemäinen Dookie“, Mutta he muuttivat mielensä”liian karkea“Sana poistettiin lopulta.”Nestemäinen“Ja se jätettiin yksin”Dookie”.

2.Dookie”Se on ollut levyt, joiden myynti on ollut korkeinta tähän mennessä. Yli 20 miljoonaa kappaletta on myyty maailmanlaajuisesti.

3. Se on ensimmäinen teos, jonka kanssa ryhmä julkaisee Reprise Records. Heidän faninsa kritisoivat tätä levymerkin muutosta erittäinmyyty“, Koska se tarkoitti itsenäisen poistumista Lookout-ennätykset! allekirjoittaa monikansallisen kanssa Reprise Records.

Tästä tärkeästä muutoksesta ryhmässä Billie Joe sanoi vuonna 1999 haastattelussa MTV Musiikin takana mitä “Hän voisi valitettavasti allekirjoittaa monikansallisen yrityksen kanssa”. Vuosia myöhemmin, vuonna 2010, hän sanoi seuraavat: ”En ole pahoillani allekirjoittamisesta Reprisin kanssa. […] Se oli oikea tapa tehdä, eikä meillä ollut mitään ongelmia “.

4. Rob Cavallo valitsee VIHREÄ PÄIVÄ ensimmäistä kertaa työskentelemään tuottajana tällä albumilla. Ryhmä oli kunnioitettu työstään Kalifornian bändissä Muffit ja he päättivät luottaa häneenDookie”.

Jonkin ajan kuluttua hänen palkkaamisestaan ​​ryhmä vakuutti seuraavat: “Cavallo oli ainoa henkilö, jonka kanssa voimme todella puhua ja olla yhteydessä”. Rob Cavallo on edelleen tuottaja VIHREÄ PÄIVÄ tähän mennessä ja on ollut kaikilla heidän albumeillaan paitsi21. vuosisadan hajoaminen”.

Vihreä päivä vuonna 1994

5. Kaikki albumin kappaleet on säveltänyt Billie Joe, paitsi “Emenius Sleepus” Y “Yksikseni” koostuu Mike Dirnt Y Todella siistiä vastaavasti. Kappaleet käsittelevät “matalia” aiheita, kuten lukion ongelmat (“FOD”), teini-ikäisten rakkaussuhteet (“She”), paniikki- ja ahdistuskohtaukset (“Basket Case”) ja huumeet, kuten kannabis (“Welcome to paradise”).

6. Levyn kannen on suunnitellut Richie Bucher ja sisältää äärettömän yksityiskohtia, jotka omat paljastavat Billie Joe vuosia sitten.

Jos katsomme tarkkaan, näemme seuraavat: Bucher parta ja hänen kameransa ilmassa ottaa kuvan naisesta, joka ilmestyy Ozzy Osbourne, a Angus Young, graffiti, joka sanoo “Kierretyt koiran sisaret“Ja henkilö, joka sanoo”Kirjoittaja, lihava poika“Viitaten paikalliseen poliisiin.

7. Mike Dirnt tunnusti luomansa suurimman osan bassolinjasta kappaleelle “Pitkä näkymä”LSD: n vaikutuksen alaisena ja että seuraavana päivänä hän ei voinut muistaa sitä.

8. Ensimmäisissä julkaisuissaDookie“Näkyy takakannessa Ja, lasten sarjan suosittu päähenkilö Sesame Street. Pian sen jälkeen sarjan tuottaja haastoi ryhmän ja heidän oli poistettava takakansi.

Eläkkeellä oleva Dookie-takakansi

9. Videoleike aiheesta “Pitkä näkymä“Se on ensimmäinen virallinen bändin tekemä video ja albumin ensimmäinen single.”Pitkä näkymä“Saavutti numeron 1 Yhdysvaltain listalla.

10. Laulu “Korin kotelo“Joka koskee kärsimäsi ahdistuskohtauksia Billie Joe ennen kuin sinulle diagnosoitiin paniikkihäiriöt, se on todennäköisesti tunnetuin VIHREÄ PÄIVÄ päivämäärään saakka. Se oli numero 1 monilla kaavioilla ja hänen videoleikkeensa ammuttiin hylätyssä mielisairaalassa.

11. Laulu “Yksikseni”Alkaen Todella siistiä Se nauhoitettiin juhlan aikana, jossa kaikki olivat humalassa.

12.Dookie”Se oli timanttilevy vuonna 1999 ja se sijoittui seuraaviin maailmanlistoihin:

# 2 Billboard 200: lla. (EE.UU)
# 13 Isossa-Britanniassa Top 40 (UK)
# 3 ruotsiksi – 60 (Ruotsi)
# 1 Uudessa-Seelannissa
# 4 Itävallassa
# 11 Suomessa
# 6 Sveitsissä

13. Ennen allekirjoittamista Reprise Records, jotkut levy-yhtiöt saavuttivat kutsua heidät Disneylandiin palkataan nauhoittamaan tämä albumi.

14.DookieOn ensimmäinen teos VIHREÄ PÄIVÄ johon hänen nykyinen rumpali osallistuu Todella siistiä. Ennen kuin he olivat Raj Punjabi, Dave Hewood Y John Kiffmeyer (Ylijäämään).

15. Esittää “Dookie”, Ryhmä aloitti kansainvälisen kiertueen, joka alkoi Yhdysvalloista ja siitä johti ryhmän esiintymään miljoonien ihmisten edessä. Konsertti, joka muistetaan eniten tällä kiertueella, pidettiin legendaarisen festivaalin aikana Woodstock ’94, joka lähetettiin maksu-tv: ssä ja joka päättyi yhtäkkiä …

Vihreä päivä vuonna 1994

Mene tähän