June 22, 2021

“Blues on elossa ja hyvin”, de Buddy Guy

DISCOS

“Pidä hengissä Chicagon bluesin alkuperäinen liekki”

Kaveri kaveri
Blues on elossa ja hyvin
RCA / Silvertone

Teksti: DAVID PÉREZ.

Buddy Guy jatkaa kuolemansänkyyn antamansa lupauksen BB Kingille: pitää blues elossa. Kolme vuotta on kulunut erinomaisesta Born to play kitarasta (RCA, 2015), jolla hän voitti seitsemännen Grammyn, ja nyt hän antaa meille uuden mestarikurssin, joka kulkee hänen suonissaan.

Tom Hambridge toistaa tuotannon ja ottaa suurimman osan sävellyksestä ohjatun rummun soittamisen lisäksi kaikilla kappaleilla, lukuun ottamatta lopullista Milking muther for ya -tapahtumaa, lyhyttä Buddy-improvisaatiota Red Nelson -teemasta. Hän donsonaa ajattoman pilkkuisen Stratocasterinsa ja tekee selväksi kahdeksastoista studiolevynsä nimikappaleelta, ‘The blues is alive and well’, jonka mukana on loistava bändi, jossa tuulet paistaa: “Rakkautemme kuolee, mutta blues elää ja on terveellinen ”.

Uskottomuus, rakkaus ja sydänsärky, ja ne naiset, joita ilman emme voisi elää eikä tätä musiikkia olisi olemassa, juoksevat jokaisen uran läpi. Luvusta ” Syylliseksi syytettynä ”, jossa hän kertoo meille kohtalokkaan tapaamisen ja syyllisyyden siitä, ettemme ole paenneet ajoissa, kun taas hänen kuusi merkkijonoa palavat ja raapivat meitä jokaisessa lauseessa, ” Whisky for sale ” parhaana haavan paranemisena, muutamalla kuoro jotka sulattavat jopa lasien jään ja kaverin täynnä olevan himon ja äänienergian hyvin harvojen ulottuvilla.

Tunnemme kylmyyden Sonny Boy Williamson II: n Nine alle nollan jyrkässä versiossa, joka imee meidät luuhun ja saa hänet hitaaseen tuleen. 82-vuotiaana hän pitää Chicago Bluesin alkuperäisen liekin edelleen hengissä jokaisessa nuotissa ikuisesti nuorella äänellä, joka välittää karismaa, totuutta ja perinteitä samalla luonnollisuudella kuin hän hengittää.

Tyhjennä huonon päivän epämukavuus ja pilvet Ooh-isän hillitsemättömällä energialla kuohuviinipianon mukana. Ja jos “Teit rikoksen” Mick Jagger laukaisee huuliharpunsa, kun taas Buddy kertoo, että “teit rikos ja maksan hinnan”, “Konjakissa” kaksi lahjakas opiskelijaa, Jeff Beck, liittyi puolueeseen ja Keith Richards. James Bay laittaa tuoreen veren siniseen enää, herkulliseen gospel-bluesiin, jossa James seuraa sokeasti maestroa taivaan portteihin.

Buddy Guy korvaa kruunun kappaleella ”Blues on elossa ja hyvin” ja osoittaa jälleen kerran, ettei blues koskaan kuole. Ystäväsi BB King voi levätä helposti.

Edellinen albumikatsaus: “Hot august night III”, Neil Diamond.

hänen