June 22, 2021

Charlie Wattsin B-puoli, joka on verbose Rolling Stonesista

Yksi suurimmista rock-rumpaleista, Charlie Watts, täyttää 80 keskiviikkona 2. kesäkuuta. Hän vietti 59 heistä soittamalla Rolling Stonesilla. Hänen intohimonsa on kuitenkin jazz, jota “on aina ollut elämässäni”, tunnistaa tämä muusikko, jolla on kiltti ulkomuoto herrasmiehestä, varautunut ja nerokas, joka pystyi säilyttämään itsensä mainetta koskevilta epävarmuuksilta. “Olen iloinen siitä, että on ihmisiä, jotka soittavat vain instrumenttiaan; Olen yksi heistä ”, hän lisää.

Hän myöntää tuntevansa aina hieman väärässä paikassa rock-maailmassa. “Minulla on hyvin perinteinen tapa pukeutua, vanha englanti ja En koskaan tuntenut olevani lähellä hipiä”. Todellakin, Charlie Watts kävi läpi kuusikymmentäluvun kukkavoiman solmiossa ja liivit. ”Esimerkiksi Stones-valokuvaus oli erityisen hankala paikka. Käytin kenkiä ja kaikilla oli tossut; Vihaan juoksukenkiä. Joka tapauksessa en koskaan tuntenut olevani vireessä ”.

Hieman yli 20 vuoden ajan Stonesin kanssa, Watts päätti aloittaa uransa jazzissa ja hän myönsi, että hänellä kesti kauan tarvittavan luottamuksen saavuttaminen aloittaakseen itsensä jazzprojekteillaan 1980-luvun puolivälissä. ”Kasvoin haluavani pelata kuten Max Roach tai Kenny Clarke; Haaveilin pelaamisesta New Yorkissa Charlie Parker ”, huomauttaa tämä muusikko, joka aloitti toimintansa vuonna 1964 Oodi korkealle lentävälle linnulle (äskettäin julkaistu uudelleen), hänen kirjoittama ja havainnollistama lasten tarina suuresta saksofonistista.

Hänen ensimmäinen projekti oli Watts Big Band, alkaen 32 muusikkoa (7 trumpetistia, 4 trombonistia, 10 saksofonistia, klarinetti, piano, 2 kontrabassistia, 2 vibrafonistia, 3 rumpalia ja 2 laulajaa). ”Meillä oli klassikoiden ohjelmisto, joka huvitti meitä; Esittelimme vuonna 1985 Ronnie Scott’ssa Lontoossa. Soitimme erilaisia ​​festivaaleja ja New Yorkissa. Pidin sen äänestä, koska se röyhki kuin Count Basien big band ”, muistelee rumpali. Tämän tyyppisen kehittyneemmän ohjelmiston edessä Watts myöntää: ”Paljon valitettavasti En koskaan käynyt muodollisia oppitunteja; Luen erittäin huonosti, joten minun täytyy muistaa sävellykset ja joskus teen virheen soittaessani sovitusta, mutta pääsen eteenpäin kaikkien näiden vuosien aikana hankkimaani kaupan takia ”.

Eleganssin taide. Charlie Watts, rumpali, jolla ei koskaan ollut rock and roll -kliseitä.

Banjosta rumpuihin

Charlie Watts tuli jazziin melkein satunnaisella tavalla. 12-vuotiaana hän osti banjon ja menetelmän sen soittamiseksi. Nähdessään pentagrammi-arkkien sijainnit ja ”nuo mustat pisteet” hän lannistui ja riisui aseista pitäen instrumentin rungon, joka oli rumpu.

Noin tuolloin hän osti albumin Kävelevät kengät, baritonisaksofonistikvartetosta Gerry Mulligan, jossa rumpali Chico Hamilton soitti harjoilla. ”Ostin harjat ja aloin pelata levyn päällä. Kun olin lapsi, jazz oli raivoa. Oli hyvin nykyaikaista tuntea Miles Davisin musiikki. Oli aika, jolloin kuuntelin musiikkia Duke Ellington eräänlaisena opintomuotona ”, muistelee rumpali, jolla oli ensimmäiset rummut, käytettyjä olympialaisia ​​(Premier-yrityksen budjettimerkki), 13-vuotiaana.

1950-luvun puolivälissä teini-ikäinen Watts kävi paljon Ray’s Jazz Shopissa, kellarissa New Oxford Streetillä. Y koska hänellä ei ollut rahaa, hän kuljetti symbaalin ja vaihtoi sen ennätykseen; sitten hän myi levyn ja sai symbaalin takaisin ”.

14-vuotiaana hän kuunteli Charlie Parkeria ”ja siitä hetkestä lähtien hän on ollut elämässäni; hän on kriteeri, jonka perusteella arvostelen kaikkia levyjä, vaikkakin alitajuisesti ”, tunnustaa rumpali, joka omisti kaksi albumiaan saksofonistin muistolle, Yksi Charlie (1991), kvintetissä, ja Kunnianosoitus Charlie Parkerille jousilla (1992).


Charlie Watts osoittaa rakkautensa jazziin säilyttäen samalla paikkansa Rolling Stonesin rumpalina. Kuva EFE

Toinen hänen sankareistaan ​​oli rumpali Tony Williams (1945-1997). ”Kuulin sen Davisin ryhmän kanssa Englannissa, kun rumpali oli 19-vuotias. Hän soitti niin kuin ei ollut koskaan nähnyt kenenkään tekevän. Muistan, että seuraavana päivänä tilasin Gretschin (instrumentin, jota Williams soitti ja jota Watts soittaa), samanlaisen kuin Tony, jopa samoilla mitoilla.

Watts syntyi 2. kesäkuuta 1941, Islingtonin naapurustossa, Englannissa, myöntää kaikkia oletuksia vastaan, että hän oli enemmän vaikuttunut liittyneensä kitaristi Alexis Kornerin, The Blues Incorporated, yhtyeeseen vuonna 1961 kuin Rolling Stonesiin. ”En ollut koskaan soittanut ryhmässä, jossa oli huuliharppu, ja siellä oli Cyril Davis. Olin vaikuttunut siitä, miltä se kuulosti; siellä oli myös Dick Heckstall Smith saksofonissa ja Jack Bruce kontrabassoilla. Se oli ensimmäinen vahvistettu R & B-yhtye Isossa-Britanniassa ”.

Heidän levyt

Yhdeksän albumia eri ryhmien johtajana puhuu Charlie Wattsin vakavasta urasta jazzmiehenä enemmän kuin harrastuksena tallenteiden ja Stones-kiertueiden välillä. Hänen ensimmäinen julkaistu ennätystyönsä oli Live Fulhamin kaupungintalolla (1986), Watts Big Bandin kanssa, Evan Parker ja Courtney Pine tenorisaksofoneilla ja Jack Bruce sellolla, vieraana ja ohjelmisto, joka vaihteli Swingistä Bopiin, klassikolla Stompín ‘At Savoy jännitteeseen Raapia Applelta ja päättyminen tenoritaisteluun mukana Lester hyppää sisään.

Tunnustuksensa jälkeen vuosina 1991 ja 1992 Charlie Parkerille tuli hänen neljäs albuminsa, herkullinen Lämmin ja tarjous (1993). Tämä teos kulkee standardien läpi merkkijono säestyksellä, harjattu Watts ja siro ääni Bernard Fowler, joka antaa romanttisen sävyn, mutta ei liikaa makeaa.

Hänen seuraava työpaikkansa on toisenlainen hyvä maku Kauan sitten ja kaukana (1996), kvintettissä Lontoon Metropolitan Orchestra ja Fowlerin äänellä. Gershwinin, Armstrongin, Porterin ja Ellingtonin sävellykset tekevät täydellisen levyn; version Teoksessa Sentimental Mood Se on antologiasta.

Vuonna 2000 hän toimitti Charlie Watts-Jim Keltner -projekti, teos, joka siirtyy pois valtavirrasta uppoutumaan eklektiseen ja kokeelliseen kunnianosoitukseen eri rumpaleille, kappaleet on nimetty suurten rumputähtien, kuten Art Blakey, Tony Williams, Shelly Maine, Elvin-sviitti (tekijä Elvin Jones), Roy Haynes, Max Roach.

Vuonna 2004 hän aloitti Watts Scottin luona, tuplalevy livenä Ronnie Scott’sissa, mukana Watts ja hänen Tentet, mukana tenorisaksofonisti Evan Parker ja edistyksellinen ohjelmisto Davisin, Monkin, Strayhornin ja Ellingtonin teemoista. Erinomainen albumi yhtyeen voimasta ja luovuudesta näiden kahden yön aikana kesäkuussa 2001 legendaarisessa Lontoon klubissa.

Kohti vuotta 2012 hän siirtyi varovasti pois jazzista uppoutumaan boogie-woogien maailmaan, joka on voimakkaasti tyylilaji, josta Watts ilmeisesti nauttii. Hän julkaisi yhdessä Axel Zwingenbergerin ja Ben Watersin kanssa pianolla ja Dave Greenin kontrabassolla nimellä The ABCD of Boogie Woogie, Asuu Pariisissa. Kuten joku rumpalin läheisyydestä sanoi, “boogie woogie on tyylikäs tapa pitää hauskaa.”

Charlie Watts, Rolling Stones -esityksen aikana megakonsertissa One World.  Siellä hän yllätti soittamalla ilman rumpuja ja kepeillä, joissa oli erilaisia ​​lyömäsoittimia.

Charlie Watts, Rolling Stones -esityksen aikana megakonsertissa One World. Siellä hän yllätti soittamalla ilman rumpuja ja kepeillä, joissa oli erilaisia ​​lyömäsoittimia.

Vuonna 2017 Watts julkaisi albumin yhdessä Radio Denmarkin big bandin kanssa, jossa he tutustuvat klassikkokiertueeseen Voisin välittää Y Kivet-teemat, Et voi aina saada mitä haluat O Pant It Black sovitettu orkesterille.

Watts esiintyy myös kahdella ikonisella albumilla The Rolling Stones Recordsilta, Howlin ‘Wolf London -istunto (1971), johon he osallistuvat Eric Clapton, Stevie Winwood ja Bill Wyman, muun muassa ja upea zapada Jamble Edwardin kanssa (1972), con Ry Cooder, Nicky Hopkins, Bill Wyman y Mick Jagger, teos, joka on tallennettu tuplan kuolleisiin aikoihin Maanpaossa pääkadulla, voimakas tauko vuoden lopussa Boudoir Stomp ja upea versio Jaggerista vuonna Se satuttaa minua.

56 vuotta avioliittoa

Ehkä hänen ikuisen maineensa hylkäämisen ja kaikki, mikä merkitsee, on, että hänen avioliitonsa Shirley Ann Shepherdin (82) kanssa täytti 56 vuotta ja on ehkä vanhin rock-maailmassa.

Watts kertoo haastattelussa, että hän tapasi Shirleyn Alexis Kornerin bändin ensimmäisessä harjoituksessa vuonna 1961, ja siitä hetkestä lähtien he aloittivat seurustelun, joka vei heidät siviilirekisteriin 14. lokakuuta 1964.

Mick Jagger, Charlie Watts ja Keith Richards, Rolling Stonesin kova ydin.  Photo Bob Self / Florida Times-Union AP: n kautta

Mick Jagger, Charlie Watts ja Keith Richards, Rolling Stonesin kova ydin. Photo Bob Self / Florida Times-Union AP: n kautta

”Hän on nainen, jolla on paljon luonnetta ja loistava kumppani; joka kerta kun palaan väsyneenä kiertueesta ja hän kysyi minulta, jatkanko pelaamista vai ei, Shirley kysyy minulta: Milloin olet menossa takaisin töihin? ”, Hymyilee tämä rumpali, joka teki perheestään todellisen turvapaikan joka suojaa välttäen tarpeetonta altistumista. Heillä on tytär Seraphina, syntynyt maaliskuussa 1968, ja tyttärentytär Charlotte.

Keräilijä

Hänen toinen harrastuksensa on jazzin lisäksi keräilijä, mutta voimakkaasti taipuvainen jazziin liittyviin esineisiin, kuten esimerkiksi rumpusetit, joista hän on ilmeisesti ylpeä. ”Minulla on Kenny Clarke -rumpusetti, jonka ostin hänen leskeltään ja Sonny Greeriltä (Duke Ellingtonin historiallinen rumpali), minulla on muun muassa Big Sid Carlet. Lisäksi, Kerään allekirjoitetut ensimmäiset painokset, Minulla on Agatha Christie, Graham Greene ja Evelyn Waugh ”.

Heillä on yhdessä vaimonsa kanssa maatilalla Doltonissa, Länsi-Devonissa, lauma arabialaisia ​​hevosia.

Pimeä puoli

Wattsin kuusi vuosikymmentä rockissa ja jazzissa eivät aina olleet ruususänky; vuosina 1983-1986 hän eli henkilökohtaista helvettiä. Noina vuosina hän alkoi kuluttaa heroiinia ja nopeutta runsaalla alkoholilla. “Olin menettämässä avioliittoni, menettää kaiken”, myöntää tämä muusikko, että yhden Stones-levytyksen aikana hän jopa pyörtyi. “Kun tulin, Keith oli vierelläni, hän sanoi:” Tällaista tapahtuu sinulle 60-vuotiaana, et 40-vuotiaana “, kuten rumpali tuolloin oli.

Fantastinen neljä.  Mick Jagger, Charlie Watts, Keith Richards ja Ron Wood, Rolling Stones.  Valokuva (AP / Ramon Espinosa

Fantastinen neljä. Mick Jagger, Charlie Watts, Keith Richards ja Ron Wood, Rolling Stones. Valokuva (AP / Ramon Espinosa

Hän pystyi poistumaan riippuvuudesta onnettomuuden ansiosta; Eräänä iltana olin humalassa ulos Ronnie Scottista, kompastin ja murtin nilkan; siinä pakotetussa toipumassa onnistuin jättämään kaiken; lyhyessä ajassa lopetin jopa tupakoinnin ”.

Wattsin täytyi käydä läpi myös vaikea prosessi kesäkuussa 2004 hänelle diagnosoitiin kurkun syöpä. Kuusi kuukautta kestäneen sädehoidon jälkeen hän toipui ja onnistui saapumaan ajoissa levyn nauhoittamista varten. Isompi bändi; täsmälleen vuosi tämän huolestuttavan diagnoosin jälkeen ja muutama päivä 64-vuotiaana hän joutui auto-onnettomuuteen Nizzassa, Ranskassa, mikä olisi voinut maksaa hänelle elämän.

WD

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

Kokeile tätä