June 24, 2021

Cruella: 10 hauskaa tietoa Disney-elokuvasta

Maailmanlaajuinen yleisö on jo tutustumassa tarinaan yhdestä kaikkien aikojen tunnetuimmista roistoista: legendaarisesta Cruella de Vilistä. Tähän perjantaihin 11. kesäkuuta asti Disney + -tilaajilla on aikaa palkata CRUELLA’s Premier Access nauttimaan elokuvasta, joka on monien huulilla, ja jota näytetään myös alueen käytettävissä olevissa elokuvateattereissa.

Tarinassa näyttelijä Emma Stone pelaa Estellaa, älykästä, luovaa ja päättäväistä nuorta naista, joka elää huijauksista ja muista väärinkäytöksistä Lontoon kaduilla, mutta on päättänyt tulla kuuluisaksi suunnitelmistaan. Kun muoti-legenda paronitar Von Hellman (Emma Thompson) huomaa nuoren suunnittelijan lahjakkuuden, hän aloittaa Estellalle muutospolun, joka saa hänet nojaamaan pahalle puolelleen ja tulemaan erittäin tyylikkääksi Cruellaksi, liialliseksi naiseksi ja innokas kostaa.

Juhlistaaksemme Cruella de Vilin saapumista Disney +: een, jaamme joitain faktoja kiehtovasta tarinasta, karismaattisesta näyttelijästä, koiran viehätyksestä ja muista yksityiskohdista hänen ikoniselokuvastaan.

ALKUPERÄTARINA

CRUELLAn historia ulottuu Cruella de Vilin – syntyneen Estella-nimisen – lapsuuteen ja murrosikään löytääkseen olosuhteet, joissa hän varttui, ja yrittäen ymmärtää pahan alkuperän. “Halusimme tutkia, miksi hän oli sellainen kuin hän oli, mikä sai hänet tulemaan Cruella de Viliksi, kuka hän oli lapsena, mistä hän tuli ja niin edelleen. Ainoa asia, jonka yleisö tiesi Cruellasta, oli se, että he halusivat valmistaa dalmatialaisen turkin, joten alusta alkaen päätimme, että antaaksemme yleisölle jotain uutta meidän täytyi järkyttää heidän odotuksiaan ”, tuottaja Andrew Gunn selittää. . CRUELLAsta.

julma 11

101 DALMATIN PERINTÖ

Koska CRUELLAn tarina tapahtuu ennen 101 DALMATS-elokuvan tapahtumia (sekä vuoden 1961 animoitu klassikko että vuoden 1996 live-toimintoversio), pukusuunnittelija Jenny Beavanilla oli luovaa vapautta kuvitella hahmojen ulkonäköä. Kaksi elementtiä, joita pitäisi olla läsnä, olivat mustan ja valkoisen käyttö Cruellassa ja dalmatialaisten vahva jälki, mutta arkki oli käytännössä tyhjä. ”Katselin Horacion ja Gasparin hahmoja animaatiossa. Minusta tuntui, että niiden piirtämisessä ja väreissä oli jotain erittäin viehättävää, joten toin sen Joel Fry- ja Paul Walter Hauser -asuihin “, suunnittelija sanoo ja lisää:” Toisaalta, kuten Cruellalla, minä varmisti, että oli uskottavaa, että hän näyttää lopulta Glenn Closein vuoden 1996 esityksen hahmolta. “

julma 13

Syntynyt julmaksi

Alusta alkaen Cruellan nimellä oli näyttelijä Emma Stone. “En voi kuvitella toista näyttelijää, joka voisi määritellä Estellan matkan Cruellalle yhtä tarkasti ja elävästi kuin Emma Stone, koska hän tuo hahmolle niin paljon huumoria, niin paljon nokkeluutta, niin hienoa ja tekee siitä niin todellisen … “, Kommentoi tuottaja Marc Platt, kun taas Andrew Gunn lisää:” Emma Stoneilla on poikkeuksellinen kyky pelata epämiellyttävää ja itsekästä luonnetta ja samalla voittaa yleisö. Voit siirtyä pahasta sydäntäsärkevään sekunneissa. Hän on näyttelijä, joka saa yleisön haluamaan hänen voittavan elokuvan lopussa. Hänellä on moitteeton kyky huumoriin ja asuu todella luomissaan hahmoissa, mikä tekee niistä kaikki selkeät ja mieleenpainuvat. “

julma 19

YKSI HETKI, YKSI PAIKKA

Historiallinen hetki ja paikka, jossa CRUELLA tapahtuu, täydellisesti mukana tunneprosessissa, jonka päähenkilö käy läpi. Suurin osa toiminnasta tapahtuu seitsemänkymmentäluvun Lontoossa, joka on häiritsevä aika musiikin ja muodin maailmassa, jonka ylittävät nousevat liikkeet, kuten punk. Tämä sosiokulttuurinen konteksti on ihanteellinen ympäristö Cruellan metamorfoosille: riitelevästä dickensiläisestä orposta kapinalliseen, kekseliääseen, rohkeaan ja ammattitaitoiseen antiheroiiniin. Matkan varrella hän tuntee itsensä ja oppii olemaan uskollinen itselleen. ”Se oli erittäin mielenkiintoista, koska meillä oli ensimmäinen kerta, kun animaatioon perustuva elävä toimintahahmo oli tarkoitus asettaa todellisessa maailmassa, ei kuvitteellisessa satu maassa. Se oli tilaisuus ylittää rajat. Lontoo oli tuolloin muodin ja anarkian keskus. Erinomainen rinnakkain Cruellan kanssa ”, sanoo tuottaja Kristin Burr.

julma 22

MUCHO ROCK N ‘ROLL

CRUELLAn ääniraita, joka on saatavana äänialustoilla ja digitaalisissa kaupoissa, on räjähdys 1970-luvulta nousevasta rockista, perinteisemmistä pop-äänistä ja nykyisestä musiikista. Äskettäin julkaistiin ”Call me Cruella”, alkuperäinen kappale Florence + The Machine -elokuvasta, joka johtaa ääniraitaa. ”Elokuvan musiikki on melkein kuin yksi hahmo. Craig (Gillespie, CRUELLAn johtaja) löysi tavan elättää elokuvan ylimääräisillä rock and roll -lauluilla, jotka kuullaan, mutta kappaleiden sanoitukset eivät koskaan törmää vuoropuheluun. Musiikki lisää energiaa ja kapinaa elokuvaan ”, sanoo Andrew Gunn. Muita kappaleita, jotka muodostavat eklektisen albumin? Blondien “yksi tai toinen”, Clashin “Pitäisikö minun jäädä vai pitäisikö minun mennä”, Queenin “Stone Cold Crazy”, Bee Gees “Whisper, Whisper”, Ovet “Five to One” ja Ike “Whole Lotta Love” & Tina Turner.

julma 18

FOREVER PUNK

CRUELLAn estetiikka on voimakkaasti ristillä punkin hengen kanssa. Sen lisäksi, että ääniraidassa on The Clash tai Blondie, Estellan vaatekaapissa on myös vahva jälki tästä 70-luvun lopun vastakulttuurisesta liikkeestä, joka nyökkää ikonisille suunnittelijoille, kuten Vivienne Westwood, ja taiteellisille eksponenteille. kuten saksalainen punk ja new wave -laulaja Nina Hagen. Hahmon muotoiluun ja meikkiin puolestaan ​​vaikuttaa voimakkaasti punk. Nadia Stacey, CRUELLAn hius- ja meikkisuunnittelija, kertoo, että legendaarinen laulaja Debbie Harry, Blondie-yhtyeen johtaja, oli hänen inspiraationsa Estellalle. “Se on hienovarainen tyyli, mutta kaunis ja hieman provosoiva”, kuvailee suunnittelija.

julma 06

Unelmoidut sijainnit

CRUELLA kuvattiin Shepperton-elokuvastudioissa Lontoon ulkopuolella ja 44 uskomattomassa paikassa Ison-Britannian pääkaupungissa 40 päivän aikana. Koska tarina tapahtuu 1970-luvulla, monet näistä paikoista sovitettiin tuon ajan tyyliin ja estetiikkaan. Puolestaan ​​ilmakuvat Lontoon kaupungista, jotka ovat muuttuneet niin paljon viimeisten 50 vuoden aikana, muokattiin digitaalisesti. Jotkut elokuvassa nähdyistä paikoista ovat tyypillisiä kauppoja Portobello Roadilla; mahtava Engelfield-talo ja sitä ympäröivä tila paronitarin maalaistalon ulkotiloissa; Kuninkaallisen ilmavoimien asema RAF Halton paronitarin Lontoon kodin, Ipswitch Manorin, ulkotiloihin; tyylikäs Westminsterin alue, Lontoon keskustassa, The Mall -kadun vieressä, paronitarin talon ympäristöön; vanha sementtipäämaja Aldermastonissa Tattletale-sanomalehtiä varten; ja Naval College Greenwich punaisen maton sarjoista, puistoista ja erilaisista katuautotilanteista.

julma 16

SUOJELTAVAT JA arvostetut koirat

Mitä Cruella olisi ilman dalmatialaisia? Ei ole yllättävää, että koiran läsnäolo uudessa elokuvassa on tärkeä osa tarinaa. Tämän lähtökohdan mukaan luova tiimi kootti pienen joukon eläinnäyttelijöitä, jotka koostuivat enimmäkseen pelastuskoirista ja muista elokuvan kouluttajien kodeista. He varmistivat, että koirista huolehdittiin ja koulutettiin ennen kuvaamista. Lisäksi kaikkia eläimiä sisältäviä kohtauksia seurasi tiiviisti amerikkalainen eläinsuojelujärjestö The Humane Society. Laajoja erikoistehosteita käytettiin puolestaan ​​muiden koirien tuottamiseen tietokoneella, kuten paronitarin kolme dalmatialaista. CRUELLA: n visuaalisten tehosteiden valvoja Max Wood kertoo, että digitaalisia animaatioita käytettiin odotettua enemmän ja myös erittäin yksityiskohtaisissa lähikuvissa.

julma 02

ICONINEN KOHTAUS

Kohtaus 101 dalmatialaisen animoidusta versiosta, jossa Cruella ajaa hullusti Panther De Villea kiinni pakenevista pennuistaan ​​pakettiautossa, on yksi elokuvan mieleenpainuvimmista. CRUELLA-tiimi tiesi haluavansa sisällyttää sarjan, joka viittaa kyseiseen ikoniseen kohtaukseen. Tätä varten elokuvalle luotiin kaksi Panther De Ville -mallia. Yhden heistä, pronssista, varastaa Cruella, kun hänen täytyy paeta nopeasti juhlista, mikä johtaa live-action-versioon vuoden 1961 animoitun klassikon ikonisesta kohtauksesta.

julma 23

FABULOUS ENSISIJA

Maailman ensi-ilta El Capitan -teatterissa Los Angelesissa, elokuvan tähtien läsnä ollessa, merkitsi Disneyn paluuta ikoniseen punaiseen mattoon. Emma Stone oli läsnä Cruellan glamourin arvoisella ilmeellä ja tunnusti innostuksensa jakaa tarina faneille. Mukana olivat myös ohjaaja Craig Gillespie ja näyttelijä Kirby Howell-Baptiste, joka pelaa Anita-hahmoa.

Perusasiat