June 22, 2021

David Bowie: Onko “Tanssi tanssia” kirottu levy, kuten Nile Rodgers ajattelee? | LOS40 Classic

Kulkeminen David bowie, 10. tammikuuta 2016, ei tehnyt muuta kuin vahvisti teorian Nile Rodgers: “Tanssi tanssi on kirottu.” Nämä legendaarisen muusikon yllättävät lausunnot muutama päivä Valkoisen herttuan kuoleman jälkeen eivät johtuneet hetken sokista. Hän oli ajatellut sitä pitkään ja heijastanut sitä vuoden 2011 omaelämäkerrallisessa kirjassaan. Samanaikaisesti TyylikäsHän uskoo myös, että Let’s Dance muutti hänen elämänsä … ja parempaan suuntaan.

Vuonna 1982 David Bowie korvasi Tony Viscotin Nile Rodgersillä ottaakseen osan uuden levynsä tuotannosta. Hän halusi lisää innostusta ja optimismia musiikissaan, ja mies, joka auttoi häntä tämän siirtymän aikana, oli 70-luvun disko-uranuurtaja. Kaksi neroa olivat tavanneet klubin New Yorkissa ja pitkän keskustelun jälkeen tajusivat, kuinka paljon heillä on yhteistä.

Nile sanoo, että eräänä päivänä Bowie näytti hänelle valokuvan Pikku Richard pukeutunut punaiseen pukuun, kun hän pääsi kiiltävään punaiseen Cadillaciin, ja sanoi: “Nile, kultaseni, näin haluan albumin kuulostavan.” Moderni rakkaus, kiinalainen tyttö o Tanssimme olivat joitain Rodgersin tuotantoja Bowien myydyimmälle albumille urallaan.

Kirousteoria

Nile Rodgers kokee kuitenkin, että se on kirottu ennätys. Hän oli kirjoittanut sen jo vuonna 2011 muistelmiinsa Freak: Perhe-, disko- ja kohtalotarina.Omaelämäkerrassani puhun tanssimisen kirouksesta“, Julisti New Yorkin muusikko brittiläiselle sanomalehdelle Metro, viikko Bowien kuoleman jälkeen.

Tämä Rodgersin teoria, jonka oletettavasti vahvistettiin legendaarisen laulajan kuoleman jälkeen. Hänen kuolemansa lisättiin joidenkin asianomaisten muusikoiden kuolemaan, jotka olivat osallistuneet Tanssitaan: Tony Thompson, Stevie Ray Vaughan ja Bernard Edwars (Chicagon toinen johtaja).


David Bowie yhdessä Otis Blackwellin ja Nile Rogersin kanssa palkintojenjakotilaisuudessa vuonna 1983. / Walter McBride / Corbis Getty Imagesin kautta

Stevie Ray Vaughan, Bowien albumin johtava kitaristi, kuoli elokuussa 1990. Virtuoosi Texan blues-kitaristi kuoli lento-onnettomuudessa 35-vuotiaana. Bowie oli löytänyt hänet Sveitsin Montreux-jazzfestivaaleilla vuonna 1982. Esityksen jälkeen hän oli erittäin vaikuttunut: ”Hän on räjäyttänyt minut täysin. En ollut varmaankaan ollut niin innostunut kitaristista, kun näin Jeff Beckin bändin kanssa. Hänen osallistumisensa Let’s dance -tapahtumaan oli ponnahduslauta hänen urallaan.

Chicin perustaja Nile Rodgersin kanssa Bernard Edwars oli myös yksi muusikoista, jotka osallistuivat äänitysistuntoihin. Hänet pidettiin kaikkien aikojen parhaimpana basistina, ja hän kuoli Tokiossa, Japanin pääkaupungissa järjestetyn Chic-konsertin jälkeen. Hän oli 43-vuotias.

Tony Thompson (Power Station, Chic) käsitteli Bowien 15. albumin rummut. Hän kuoli vuonna 2003 munuaissyövän seurauksena 48-vuotiaana.

Nile Rodgers: “Tanssi tanssi muutti elämääni”

Hitto tai älä, totuus on, että Let’s Dance muutti Nile Rodgersin elämää. Tämä todettiin lehdessä Aika tammikuussa 2016: ”Työskentely Let’s dance -tapahtumassa oli luultavasti elämäni paras kokemus, koska se muutti sitä täysin. Se oli muutama viikko sen jälkeen, kun tarrani oli potkaissut minut … Chic oli hajonnut, minulla oli ollut kuusi epäonnistunutta levyä peräkkäin. Tuolloin urallani olin tottunut onnistuneisiin äänityksiin. En voinut ymmärtää, että kuusi peräkkäistä albumia, kaikki, olivat epäonnistuneet. David ja minä muodostimme ryhmän. Olimme molemmat maailman edessä. En koskaan tuntenut olevani rakastettu; en koskaan tuntenut henkilön luottavan minuun niin paljon. Tein tanssimme 17 päivässä alusta loppuun. “

Rodgers ei muista, että hän antoi Bowielle puhelinnumeron sinä iltana, kun hän tapasi hänet New Yorkin klubissa. Mutta hänen on täytynyt tehdä se, koska hän kutsui häntä kotiin, ja teki sen “tuolloin elämässäni, kun olin” persona non grata “. Kun kukaan ei ollut työskennellyt kanssani, koska diskomusiikki oli kuihtunut, tämä kaveri, jota pidettiin yhtenä rockin suurimmista ja innovatiivisimmista, valitsi minut. Kukaan ei halunnut työskennellä kanssani, kukaan ei halunnut tehdä yhteistyötä kanssani. Teimme hänen uransa parhaan levyn: Let’s dance ”.

Nile Rodgers (vasemmalla) ja Lady Gaga David Bowien kunnianosoituksen aikana vuoden 2016 Grammys-tapahtumassa. / Kuva Kevork Djansezian / Getty Images

Ja epäilemättä Nilelle oli ennen ja jälkeen tuotanto: ”Viimeisen tanssin jälkeen jokainen tekemäni albumi oli menestys. Tuotin INXS: n, Duran Duranin (Reflex, uransa paras albumi), sitten Madonna’s Like a Virgin. David Bowie muutti elämääni. “

tämä yhteydenottolomake