June 22, 2021

Jos Elvis oli kuningas, kuka oli kuningatar? | Uutiset, muoti

Joskus tapahtuu. Nykyaikana jotkut erottuvat enemmän kuin toiset. Jotkut tekevät historiaa ja toiset, sukupuolen tai onnen perusteella, jäävät yleisön huomiotta, vaikka heidät tunnetaan erikoistuneista piireistä.

Kun joku nimeää Kuninkaan, meillä kaikilla on kasvot, jotka voidaan liittää tähän otsikkoon. Tänään olisin täyttänyt 81 vuotta. Tänä päivänä Elvis Aaron Presley tuli maailmaan nöyrän perheen sylissä Tupelon kaupungissa Mississipin osavaltiossa. Ei ole vielä sanottavaa, mitä ei ole vielä sanottu myydyimmistä kirjoittajista, kuten Polttava rakkaus O Slummissa, joka teki TCB: n (Huolehtia liiketoiminnasta) hänen elämänlauseensa. Mutta oliko tuolloin ‘kuningatar’? Oli, mutta vain harvat tiesivät siitä.

Sitä kutsuttiin Wanda Jackson. Hänen äänensä oli kova, repaleinen, sellainen, joka näyttää siltä kuin he olisivat juoneet ja tupakoineet keskeytyksettä koko yön. Yksi niistä, jotka liikuttavat luurankoa pahalla ja osallisuudella, sopusoinnussa mustien hiustensa kanssa. Tästä syystä hänen vahvuutensa ja luonteensa. Wanda Lavonne Jackson saapui 20. lokakuuta 1937. Tuossa talossa Maudissa, Oklahomassa, ensimmäinen naispuolinen rockabilly, joka suuteli menestystä, syntyi 1950-luvun puolivälistä lähtien. Hänen isänsä, Tom Robert Jackson (myös muusikko), oli se, joka esitteli pienen Wandan musiikissa antamalla hänelle kitaran, viemällä hänet konsertteihin ja kouluttamalla häntä kulttuurisesti. Ensimmäisen sukelluksen teki Hankos Thompsonin ryhmä The Brazos Valley Boys, joka ensimmäisenä kiinnitti katseensa kuunnellessaan sitä KLPR-radioasemalta. Hän kutsui hänet laulamaan, ja hän suostui. Niinpä he nauhoittivat parittoman kappaleen, mutta tuottaja Ken Nelson pysäytti molemmat, koska “tytöt eivät myy levyjä”, Nelson huomautti. Joten Wanda sai vihjeen ja allekirjoitti Decca Recordsin kanssa jatkaakseen polkua kruunajaisiinsa.

Hän oli aina siellä. Wanda oli Elvis Presleyn tai Jerry Lee Lewisin – aikojen neroiden – vieressä, mutta kotona he eivät koskaan tunnistaneet hänen omaansa, koska hänen suurimmat menestyksensä ja kohteliaisuutensa olivat Euroopasta, Aasiasta ja Australiasta. Vuonna 1958 tuli hitti, tunnetuin biisi, joka avasi popmusiikin oven: Juhlitaan.

https://www.youtube.com/watch?v=nROOMhxmK-w

Rockabilly, maa, aviomies, evankeliumi, äitiys … Se ilmestyi ja katosi listalta. Hän pyörähti Elvisin kanssa (joidenkin mukaan he tekivät jopa enemmän), mutta hänestä ei sanottu juurikaan. Vain kuningas ja hänen lonkat täyttivät kaikki arvostelut. Hän ei koskaan ollut siellä, missä hän ansaitsi. Vaikka myöhemmät sukupolvet ovat aina ylistäneet sitä. Hänen aikanaan tiedosto ja arkistoi kaiken Adele uskalsi vakuuttaa, että se voisi olla ilman Wanda Jacksonia Rollin’in syvässä ei olisi koskaan ollut olemassa. Imelda toukokuu Kuuntelen Fujiyama Mama ja siitä lähtien hän on aina vaatinut häntä vertailukohteeksi ja esimerkiksi. Jack White putosi jalkoihinsa jakaa jokin muu kappale ja äänittää albumi Third Mand Records -levymerkillä, joka on mallin entisen aviomiehen Karen Elsonin talo. Wanda Jackson käveli läpi loistovuosiensa, mutta hänen seuraajansa tiesivät arvostamaan häntä ja sijoittamaan hänet ansaittuun paikkaan. “1950-luvulla ei ollut tavallista kuulla räikeän äänen naisen laulavan maailmassa, jota miehet hallitsivat”, laulaja Imelda May kommentoi kerran. Ehkä Ken Nelson oli oikeassa, eikä se ollut osuma-aika tuolle Oklahoma-tytölle.

Elvis Presleyn kanssa, jonka kanssa hän teki tiivistä yhteistyötä.

Viimeinen asia, jonka hän julkaisi, oli cover-albumi vuonna 2011, eri versioilla, kuten kuuluisa Rommi ja Coca Cola de Andrews-sisaret, o Tiedät, että en ole hyvä kirjoittanut Amy Winehouse. Mutta tämä maistuu vähän. Wanda, palaa takaisin omasi. Koska Caesarille on aina annettava Caesarin oma.

78-vuotiaana Jackson on elävä rock and roll -legenda.

78-vuotiaana Jackson on elävä rock and roll -legenda.

sivustolinkki