June 24, 2021

Kuka tappoi Peter Iversin? – Sumea haisunäätä

Liian harvinainen seitsemänkymmentäluvun valtavirtaan nähden Peter Ivers ei koskaan nauttinut käytännöllisesti katsoen koko piirilleen, kuka kukoistaa vanhan ajan gringo-viihdettä, tarkoitettua menestystä. Hänen ensimmäiset kuuluisat siteensä solmittiin Harvardissa, jossa hän opiskeli kuolleita kieliä ja ystävystyi näyttelijöiden, kuten Tommy Lee Jonesin ja John Lithgowin kanssa, sekä lehden perustajista. Kansallinen lamppu, elokuva- ja televisiopaikan koomikoiden, kuten Chevy Chase ja John Belushi, tulevaisuuden jäsenet SNL että heistä tulee hänen intiimi. Erityisesti toinen, ottaen huomioon hänen melomaniset taipumuksensa. Kuten Ivers, Belushi pani merkille orastavan punkin ja hänen rakkauksiensa bluesin välisen samankaltaisuuden.

Bluesista puhuen Peter Ivers oli legendaarisen Muddy Watersin opiskelija. Hänen opettajansa kuvaili häntä “parhaaksi eläväksi huuliharppu soittimeksi” virtuoosisen Pikku Walterin kuoleman jälkeen. Laulajana hän sai huomion haastamalla genren maskuliinisuuden mallit. Ne, jotka ensin kuulivat hänen laulavan, kuvailivat häntä “Howlinin sudeksi, joka hengitti heliumia”. Debyytti, Sinisen ehtoollisen ritari (1969), AllMusic-portaali vertaa sitä aikojen kummajaisiin hallitsijoihin, kuten kapteeni Beefheartiin ja Frank Zappaan. Saadaksesi käsityksen heidän luettelonsa epäselvyydestä: samassa paikassa, yleensä erehtymättömässä tietokannassa, ei ole edes välilehteä Rakkauden pääte, hänen mestariteoksensa, vuonna 1974 julkaistun bluesin, marsin ja androgynin eksentrinen mutaatio ja uuden aallon sävyillä.

Suuren massan apatiasta huolimatta taiteellinen media arvosti sitä. Hänen kykynsä vietteli uuden tulijan David Lynchin avuksi Pyyhekumi. Avustajanaan ohjaaja pystyi muokkaamaan hänen päänsä läpi käyvän idean, vanhan bluesimiehen Fats Wallerin tyylisen kappaleen, josta Ivers oli vain erittäin fani, otsikolla ”Taivaassa Radiator song) ”ja ratkaiseva tekijä elokuvassa. Se on muusikon suurin panos populaarikulttuuriin, aihe, jota käsittelevät Bauhausin, Devon ja Pixien kalibroidut yhtyeet sekä uusklassikot kuten Jay Reatard tai Zola Jesus. Hän leikkii myös 1980-luvun alkupuolen radiokaavojen kanssa: monipuolisuuden osoittamalla tavalla hän kirjoitti Diana Rossille ja Pointer Sistersille.

Lisää Peter Ivers
  • Kuka tappoi Peter Iversin?

Kirja Peter Iversistä, Taivaassa kaikki on hyvin, jonka Pixiesin elämäkertaosaaja ja Black Francisin avustaja Josh Frank allekirjoitti, hänen persoonallisuutensa oli syy, miksi hän ei koskaan onnistunut kasvattamaan yleisöä. Kun hänet kutsuttiin avaamaan Fleetwood Mac ja New York Dolls, hän tuli lavalle pukeutuneena vauvaksi vaippoihin, välinpitämätön vaikutelmasta, jonka hän saattoi tehdä, uppoutuneena omaan näkemykseensä. Frank sanoo, että Ivers oli lahjakas lapsi, jolla oli erittäin kova isä, joka vaati aina enemmän häntä, ja vakuuttaa, että hänen ylellinen käytöksensä oli kilpi todellisuutta vastaan.

Hänelle tyypillisistä erityispiirteistä tuli televisiotuotteita vuonna 1982, jolloin hänestä tuli isäntä New Wave -teatteri, välitila videotaiteen ja varieteen välillä, lähetetty Los Angelesin kaapelikanavan yölohkossa. Esityksessä, jota Frankin kirjassa kuvataan nimellä “Ed Sullivan hapossa sekoitettuna American Idoliin kokaiinissa”, Ivers oli käsikirjoittaja David Joven nukke, jota Rolling Stones kiusasi huumeidenkäytössä lempinimellä “Acid King Dave. ”. Huolimatta terveellisestä elämäntavasta ja joogan harjoittamisesta, jotain pelkästään hänen läsnäolostaan ​​sai hänet uskottavaksi hassujen roolien roolissa. Nyt klassiset punkbändit, kuten Bad Religion tai Dead Kennedys, kulkivat avaruuden läpi, ja heitä aina hämmästytti isännän suosikkikysymys: “Mikä on elämän tarkoitus?”

3. maaliskuuta 1983 Peter Ivers löydettiin kuolleena asunnostaan, surmattuina. Rikospaikan saastumisen takia hänen murhaajansa henkilöllisyyttä oli mahdotonta selvittää. Epäiltyjen luettelo vaihteli näyttelijä Harold Ramisista edellä mainittuun David Joveen. Tähän päivään asti tapahtunut on edelleen mysteeri. Vuonna 2008 yritettiin aloittaa asia uudelleen, joka epäonnistui todisteiden puuttuessa. Tutkinta muuten oli aina vääristynyt uhrin boheemisesta luonteesta. Virallisessa ennätyksessä julma murha oli vain yksi satunnainen väkivalta, jota tapahtuu joka päivä Yhdysvalloissa. Vääntyneellä huumorillaan Jove muutti raivon vitsi. Jonkin aikaa hänen puhelinvastaajansa tervehdyksessä sanottiin: “Hei, tapoitko Peter Iversin?”

ankkuri