June 24, 2021

Nancy Wilson kuoli 81-vuotiaana, hänen suloisen äänensä perintönä jazzissa

// Kirjoittaja: Oscar Adame

Pe 14. joulukuuta 2018

Tänään ilmoitettiin amerikkalaisen laulajan Nancy Wilsonin kuolema, joka kuoli tänä aamuna 81-vuotiaana asunnossaan Pioneertownissa, Kaliforniassa, pitkäaikaisen sairauden uhrina. Ikoni viimeisen vuosikymmenen aikana Fneiti Nancy kärsinyt vakavista anemiaongelmista.

Hän oli kolminkertainen Grammy-voittaja suurimman osumansa ansiosta ((et tiedä) Kuinka iloinen olen, Jimmy Williamsin vuonna 1964 kirjoittama kappale, josta tuli hymni Nancyn laulun ansiosta. ympäröi jatkuva ja monimutkainen rytmi, joka koostuu kelloista, ksylofoneista, rummuista, kelloista ja symbaaleista. Lisäksi hän voitti parhaan jazz-albumin palkinnon vuonna 2006 viimeisimmän melankolisen materiaalinsa ansiosta Turned To Blue (2006), tunnustaminen hänen uransa merkityksestä tyylilajissa.

Hänet muistetaan aina äänen pehmeydestä, joka esityksestä riippuen voi vaihdella tytön viattomuuden ja täydellisen naisen väkivallan välillä. Siksi hän pystyi soittamaan monenlaisia ​​musiikkilajeja, jotka luokiteltiin yleisesti bluesiksi, jazziksi, kabareeksi ja popiksi, hän oli taitava artisti, joka ansaitsi tittelin «täydellinen viihdyttäjä » kiitos lahjakkuudestaan ​​laulajana, näyttelijänä ja tarinankertojana.

Hänen kappaleidensa hahmot ovat yleensä nuoria naisia, jotka kohtaavat sydänsärky ja pettymys. Hyvin kuvailevilla teksteillä hänen äänensä johti kuuntelijansa yksinäisten huoneistojen, kylmien katujen ja ylellisten ravintoloiden läpi. Estetiikka toistettiin hänen omassa televisio-ohjelmassaan, Nancy Wilsonin näyttely alkaen NBC.

Muusikkona Nancy julkaisi yli 30 albumia, jotka pääsivät Billboard-listan 100 parhaan joukkoon. Suurimman osan niistä tuotti Capitol Records, levy-yhtiö, joka muutti hänet fonografikuvakkeeksi 1960-luvulla muun muassa seuraavilla materiaaleilla: Nancy Wilson / Cannonball Adderley, kuinka iloinen olen ja nyt Y Olen nainen.

Nancy Wilson lauloi koko uransa ajan sellaisten legendojen rinnalla kuin Nat King Cole, Billy Eckstein, Julian Adderley, Louis Jordan, Ella Fitzgerald ja Ruth Brown. Lisäksi hänestä tuli yksi tärkeimmistä sosiaalisista taistelijoista afroamerikkalaisten yhteisöjen hyväksi.

Tänään yhden suurimman jazz-legendan fyysinen ääni kytkettiin pois päältä, mutta hänen perintönsä merkitään historiaan ja hänen suloisiin nuotteihinsa voi tutustua niin monta kertaa kuin haluat hänen romanttisissa levyissään.

valitse viittaus