June 24, 2021

Neljäkymmentä vuotta rockia Kataloniassa on tiivistetty 300 tilannekuvaan

Näyttely Rockviu lähti muutama viikko sitten Palau Robertiin, ja sen on tarkoitus saapua satamaan vasta 29. elokuuta. Pitkä matka, jonka aikana sen sisältöä voidaan arvostaa, mikä on kukaan muu kuin varsinkin Barcelonan roolin tarkistaminen livenä rock-kohtaus.

Xavier Mercadé on erottamaton valokuvaaja paikallisesta ja katalonialaisesta musiikkikentästä, ja hän on vuosien ajan liittynyt Enderrock-kustantajaryhmään.

Niistä miljoonasta valokuvasta, jotka hän vakuuttaa arkistonsa sisältävän, hän on valinnut 300 tarjoamaan vision samanaikaisesti panoraamana ja yksityiskohtaisesti siitä, mitä kalliota on eletty neljän vuosikymmenen ajan näillä leveysasteilla.

Gerard Quintana, Sopa de Cabra -laulaja, olympiastadionilla lokakuussa 1990

Xavier Mercadé

Näyttelyn raaka-aineen lisäksi sillä on alusta alkaen mielenkiintoinen lisäarvo, koska se on näytetty Cotxeresissa, muunnettu mielenkiintoiseksi kunnianosoitukseksi konserttisaleille ja Palaun puutarhassa Manuel Cuyàsin suunnittelemalla tavalla. .

Toinen tämän elementin peruselementti on sen tekijän kunto, koska Mercadé (Barcelona, ​​1967) myöntää, että “olen molemmat asiat samanaikaisesti, valokuvaaja ja fani.” Voit myös lisätä sitkeyttä, tietämystä, kärsivällisyyttä tai sitä, että kirjoitat myös musiikista.

Nähtävinä ja ennen kaikkea nautittavina ovat graafiset todistukset neljän vuosikymmenen ajan Katalonian elävän musiikin historiasta, vaikka Barcelonan rooli enemmistön toimintaympäristöksi ja toimintakehykseksi.

LTh ‘Booty Hunters -esitys Rocksoundissa joulupäivänä 2019

Xavier Mercadé

Kolmesataa kuvaa, jotka kattavat tämän kulttuuritoiminnan vuosina 1984–2020 ja jotka hänen oli valittava ne aineistosta, jonka tekijällä on 14 000 konsertin jälkeen. Valitut valokuvat koottiin muistojulkaisuun Enderrock 300 ja sitten muotoiltu tämän näyttelyn muodossa Rockviu, jonka on tilannut edellä mainittu toimituksellinen ryhmä.

Silmien ja huomion kiinnittämiseen on monenlaisia, paikoista ja tunnelmallisista kohtauksista tuntemattomien solistien ja bändien kautta tähtien nimiin, kuten Madonna, Rolling Stones, David Bowie, Tom Waits, The Who tai tarkemmin sanottuna Rosalía, Joan Manuel Serrat, Love Lesbian, Goat Soup tai Sidonie.

Näyttelyn esittelypäivänä Mercadé selitti mielenkiintoisia ja uteliaita asioita, kuten koko ammatillisen kokemuksensa ajan. ”Tyylin konsertitasolla kuvattu asia oli 90-luvun indie-pop ja epäilemättä ryhmä kuten Los Planetas “. Ja että jotkut niistä, jotka ovat kiinnittäneet hänen huomionsa eniten, ovat David Bowie, The Rolling Stones ja Rosalía.

Rockviu

Pau Donés Jarabe de Palon konsertin aikana Luz de Gasissa vuonna 2015

Xavier Mercadé

Ahkera valokuvaaja – ja tunnustettu raskasmetallin rakastaja – on hänen suurena ammatillisena referenssinsä ollut myös valokuvaaja Francesc Fàbregas, ja toisaalta hän tunnustaa, ettei hänellä ole ollut suuria ongelmia sopeutumalla maailman erilaisiin tekniikan kehityksiin. valokuvaus. Lisäksi hänen mielestään “digitaalinen on ollut suuri muutos parempaan, etenkin logistisella tasolla”.

Lisäksi virtuaalimuodossa (www.rockviu.cat) on jo vuoden ajan ollut saatavilla rinnakkainen näyttely, jossa päivittäin julkaistaan ​​arkistokuva, johon on liitetty itse Mercadén teksti. Tämä virtuaaliversio päättyy samana päivänä, kun Palau Robert -näyttely sulkeutuu.

Rockviu

Joan Manuel Serrat

Xavier Mercadé

Näyttelyn lehdistölle (jossa Sidonie esitteli esityksen) Mercadé itse kirjoitti sarjan pohdintoja / neuvoja näkemyksestään ammatista ja sen opetuksista. “Sinun on aina oltava elävän musiikin fani, osallistuttava, kunnes tunnet olosi, mutta aina tietoinen siitä, että työ on kameran kanssa ja että olemme siellä työskennellessäsi ammattimaisesti.”

Ja myöhemmin samassa luku, sanoo, että “on selvää, että hetkiä ennen Tom Waitsin, The Who, Pearl Jam tai Roger Watersin kuvaamista on väistämätöntä olla hermostunut. Olet ehkä jo tutkinut kaikki liikkeet, joita he tekevät YouTube-videossa, joka kulkee ennen ahdistusta siitä, että tiedät, että tapaat legendan ensin. Tärkeintä on ajatella, että teet parhaan sen ja pääset ilmapalloon muusikon ja yleisön välillä “

Rockviu

Billie Eilish, Palau Sant Jordi -syyskuussa 2019

Xavier Mercadé

Harrastajille ja valokuvausalan ammattilaisille hän päättää vihjeen: ”Älä koskaan unohda varmuuskopioita. On selvää, että minulla on ollut ongelmia, pahimmalla hetkellä vaurioituneita tietokoneita, ulkoisia levyjä, jotka eivät käynnisty tai kivitä, DVD-levyjä, jotka ovat lopettaneet kuvaamisen … Älä koskaan poista muistikorttia, ennen kuin olet varmistanut, että sinulla on vähintään kaksi erilaista kopiota kiintolevyllä tai pilvessä “.

Näet myös hyvin pedagogisen näyttelyn.

sisältö