June 22, 2021

Pink Floydin pyhäinjäännökset. – Päivitä Meksiko

Jokaisella keskipitkän uran ammattimuusikolla on hittilevy, kokoelma parhaista äänityksistään. Ja joskus nämä yhteenvedot voivat tulla tunnetuiksi yksin. Selkeä esimerkki on Queen: Greatest Hits, jota pidetään välttämättömänä rock-kvartetin diskografiassa huolimatta siitä, että sillä ei ole julkaisemattomia kappaleita.

Kokoelmat auttavat – ilman niin paljon työtä – tuottamaan voittoja sen lisäksi, että ne ovat muusikoille hyvä mainostamistapa. Punaisen luun fanien on ostettava se, kun taas rento kuuntelija voi nähdä sen hyvänä tilaisuutena tavata useampi kuin yksi solisti tai ryhmä.

(Alkuperäisen version kansi, suunnitellut Nickydason, Floydin rumpali)

.

Tänään puhumme 50-vuotisesta Pink Floyd -kokoelmaalbumista nimeltä Pyhäinjäännökset (“Pyhäinjäännökset”), Nimikkeistö, jota tuolloin oli liioiteltu, koska Floydilla oli tuskin 5 vuoden ammattiura. Nyt, viiden vuosikymmenen jälkeen, se on todellisuutta.

Maksaakseen numerot numerolla 5 vuoteen 1971 mennessä Pink Floydilla oli vain 5 studioalbumia: Piper aamunkoiton portilla (Elokuu 1967), Lautanen salaisuuksia (Kesäkuu 1968), Lisää (Kesäkuu 1969), Ummaguma (Marraskuu 1969) ja Atom Sydän Äiti (Lokakuu 1970).

(Uusi kansi CD-levyn versiosta, jonka on luonut Hipgnosis)

.

Pyhäinjäännökset, jonka alaotsikko on “Outo kokoelma antiikkiesineitä ja uteliaisuuksia”, oli myös tarkka kuvauksessaan: se on yksi kvartetin psykedeelisimmistä levyistä, joka sisältää suuren valikoiman, vaikka se ei sisällä kappaleita kaikista levyistä. Voimme myös kuunnella heidän kolme ensimmäistä singleään (eivät sisälly ensimmäiseen albumiin): “Arnold Layne”, “See Emily Play” ja “Paint Box” (tämä oli “Apples and Appelsiinien” B-puoli).

Materiaalin A-puoli sisältää myös ”Interstellar Overdrive” (debyyttialbumilta) Piper aamunkoiton portilla) ja “Muista päivä” (toisesta, Lautanen salaisuuksia).

.

Alkaen Ummagumma Y Atom Sydän Äiti vain kappaleita ei ollut mukana Lisää (ja edellä mainitut), joka oli ääniraita samannimiselle elokuvalle ja Barbet Schroederin ohjaaja debyytti. Ummagumma Se oli jo sinänsä eräänlainen ”Greatest Hits”, koska se on tuplalevy, jossa toinen voi kuunnella live-versioita ensimmäisistä hitteistään. – Atom Sydän Äiti, ehkä se oli liian äskettäin harkittavissa.

Sivun B sivu Pyhäinjäännökset sisältää kaksi teemaa Lisää: ”Cirrus Minor” ja “The Nile Song”; samoin kaksinpelien kaksi B-puolta: “Julia Dream” ja “Careful with That Axe, Eugene”, lopettaa “Bike”, viimeinen kappale Piper ja yksi Syd Barrettin kuuluisimmista sävellyksistä.

.

Yksi tämän albumin suurimmista arvoista on, että sillä on julkaisematon sävellys (vaikka fanit tiesivätkin sen jo konserteissa). Kyse on “Biding My Time” -tapahtumasta, josta oli poistettu Ummagumma ja joka majoitettiin Pyhäinjäännökset.

.

“Biding” on yksi Pink Floydin synkimmistä ja vähiten tunnetuista. Sen sijaan se on yksi kokeellisimmista ja mielenkiintoisimmista. “Biding My Time” on jazz / blues, joka alkaa kadedoidulla tavalla muuttua hyvin hitaasti musiikilliseksi valituslaukseksi – jossa on nero, joka esiintyy vain improvisaatioissa – kunnes se saavuttaa puhtaimman kuulorappeuman; sisältää musiikillisen pasuunasillan, ainoan Floydin uralla, jonka esitti kosketinsoittaja, laulaja ja lauluntekijä Richard Wright.

.

Kansi PyhäinjäännöksetAlkuperäisessä versiossaan se oli piirustus outoista koneista, jonka Nick Mason suunnitteli. Taiteella oli joitain muunnelmia kunkin maan painoksesta riippuen, ja se yhtenäistettiin CD-levyn julkaisemiseen 25 vuotta myöhemmin, vuonna 1996, saman koneen “todellisella” versiolla, jonka loi visuaalisesti Hipgnosis. studio. Pink Floydille koko uransa ajan.

Pyhäinjäännökset niitä on yhä enemmän ja kohtaamme väistämättä yhden niistä ensimmäistä kertaa; jos se on sinun tapauksesi, nauti ja jos ei ole, nauti uudestaan.

Pyhäinjäännökset (omituinen antiikkikokoelma) Pink Floyd, julkaistiin 50 vuotta sitten, 14. toukokuuta 1971.

enemmän