June 22, 2021

Seitsemän levynkannetta, jotka aiheuttivat sensaatiota, vaatimattomuutta ja jopa sensuuria

Diskot

“Aurinkovoima” – Lorde (2021)

“Aurinkovoima” – Lorde (2021)

Neljän vuoden odotuksen jälkeen Uuden-Seelannin taiteilija Lorde ilmoitti seuraavan singlensä, “Aurinkoenergiaa”, ensimmäinen musiikin ensi-ilta hänen ylistetyn albuminsa Melodrama (2017) jälkeen. Sen Nettisivu virallinen, 24-vuotias laulaja julkaisi ilmoituksen vihjailevalla panoraamakuvalla, joka on otettu alhaalta ja ilman housuja. Vaikka se ei ole kenenkään hänen albumiensa kansi oikein, kuva on aiheuttanut sensaatiota sosiaalisissa verkostoissa julkaisemisensa jälkeen.

“Lovesexy” – Prinssi (1988)

“Lovesexy” – Prinssi (1988)

Prinssin kymmenes albumi perustuu yhteen käsitteeseen, jonka amerikkalainen taiteilija kutsui “Lovesexy”. Levyn kansi oli yksi hänen rohkeimmista luomuksistaan: laulaja näyttää täysin alasti istuen kukalla. Albumi ei mennyt hyvin myynnissä muihin albumeihinsa verrattuna. Monet syyttävät sitä siitä, että kun se myytiin, he peittivät sen mustalla päällystöllä kadulla kulumisen aiheuttaman vaatimattomuuden vuoksi.

“Electric Ladyland” – Jimi Hendrix -kokemus (1968)

“Electric Ladyland” – Jimi Hendrix -kokemus (1968)

Jimi Hendrix Experience, progressiivinen rock-yhtye, jonka kuuluisa kitaristi muodosti Noel Reddingin ja Mitch Mitchellin kanssa, julkaisi kolmannen albuminsa vuonna 1968: “Electric Ladyland”. Vaikka Hendrix ei suostunut ajatukseen, levy-yhtiö julkaisi kannen, jossa näkyi alastomien naisten haaremi mustalla taustalla. Heidän täytyi muuttaa sitä jonkin aikaa myöhemmin sen aiheuttamien kiistojen vuoksi.

Keskeneräinen musiikki N ° 1: Kaksi neitsyttä ”- John Lennon & Yoko Ono (1968)

Keskeneräinen musiikki N ° 1: Kaksi neitsyttä ”- John Lennon & Yoko Ono (1968)

John Lennonin ja Yoko Onon debyyttialbumi ei ylitä niin paljon musiikillisesti, ellei sitä kanneta: Valokuvat, jotka entinen Beatle otti kameran itselaukaisimella, jossa hän ja hänen vaimonsa näyttävät olevan täysin alasti. EMI- ja Capitol-tarrat kieltäytyivät jakamasta näitä levyjä nimenomaan kuvan takia. Lopuksi myyntiin albumi peitettiin a ruskea paperi jossa näet vain kirjoittajien kasvot ja lauseen: Kaksi neitsyttä.

“Diamond Dogs” – David Bowie (1974)

“Diamond Dogs” – David Bowie (1974)

Kahdeksannella studioalbumillaan David Bowie halusi edustaa post-apokalyptistä maailmaa omalla tavallaan. Näin “Timanttikoirat” Se loppujen lopuksi on eräänlainen kunnianosoitus George Orwellin romaanille “1984”. Albumi julkaistiin kannella, jossa Lontoon taiteilija on piirretty hybridiolentona: puoliksi koira, puoliksi queer. Takakannessa voit nähdä Bowien koiran sukuelimet, jotka myöhemmin poistettiin.

“Pyöräkilpailu” – kuningatar (1978)

“Pyöräkilpailu” – kuningatar (1978)

Singlet “Polkupyöräkilpailu” Y “Rasvapohjaiset tytöt” oli oma suoja: nainen, joka ajaa polkupyörällä alasti, kuten hän itse kuvasi video- ensimmäisestä kappaleesta (jossa oli 65 naista ilman vaatteita). Kuva herätti kuitenkin kritiikkiä, joten useissa maissa he improvisoivat bikinit päähenkilölle.

“Toinen aikakausi” – Javiera Mena (2014)

“Toinen aikakausi” – Javiera Mena (2014)

Kolmas albumi Javiera-menut sisältää useita chileläisen laulajan hittejä, kuten “Miekka”, “Jalokivi” Y “Toinen aikakausi”, joka antaa levylle nimen. Sen alkuperäisessä kannessa on kansallinen laulaja mustavalkoisena paljaalla rinnalla. Materiaalia lähettävät alustat, kuten iTunes ja Spotify, sensuroivat sen valkoisella raidalla.

Katso sivustoa täältä