June 24, 2021

Stevie Ray Vaughan: legendaarinen kitaristi

Blues-kitaristi Stevie Ray Vaughanilla oli loistava ura virtuoosisuutensa ja intohimonsa ansiosta, jonka tappava lentokoneonnettomuus keskeytti.

Juuri kun blues alkoi menettää huomiota uuden aallon ja punkin kaltaisten liikkeiden syntymisen ja työnnön ansiosta, syntyi hahmo, joka antoi happea kyseiselle tyylilajille, en tarkoita enempää eikä vähemmän kuin virtuoosi Stevie Ray Vaughan.

Stevie Ray Vaughan syntyi 3. lokakuuta 1954, Dallasissa, Texasissa.

70-luvun alkupuolelta lähtien Vaughan alkoi soittaa useiden bändien kanssa Austin-radalla ilman suurta menestystä tai merkitystä, mutta kaikki muuttui 80-luvulla.

Vuonna 1982 joku keksi ajatuksen nauhoittaa Stevie Ray Vaughan -konsertin Double Trouble -yhtyeensä kanssa ja pian sen jälkeen nauha joutui Mick Jaggerin, “suurimman Rolling Stone”, käsiin, joka kutsui hänet soittamaan yksityiseen juhla.

Tämän jälkeen David Bowie kutsui hänet soittamaan albumilleen. “Tanssitaan” 1983, levy, jossa Texanin kitara erottui.

Tämän jälkeen Stevielle tuli levy-kauppa ja sen myötä kaupallinen menestys ja tunnustus ympäri musiikkimaailmaa.

Ja tämä ei ollut vähempää, Vaughan oli virtuoosi muusikko, tekniikan hirviö, mutta se ei tehnyt hänestä kylmää kitaristia, päinvastoin, hän oli intohimoinen jokaisessa nuotissa.

Kuinka Stevie Ray Vaughan kuoli?

Valitettavasti Stevie Ray Vaughan 27. elokuuta 1990 Eikä huumeet tai alkoholi (jonka hän oli voittanut): se oli verinen lentokoneonnettomuus, joka sokaisi ihanan Stevien elämän.

Noin aamuna noin sinä päivänä Vaughan otti helikopterin, joka veisi hänet Wisconsinista Chicagoon. Valitettavasti se johtui viranomaisten raporttien mukaan lentäjävirheestä, joka tappoi viisi lentokoneessa olleita ihmisiä.

Mutta virtuoosisen Texanin kauhean kuoleman takana on järkyttävä näkökohta: Eric Clapton Hän kutsui Stevie Ray Vaughan Konsertissaan Wisconsinissa he soittivat siellä yhdessä ja se oli ikimuistoinen show.

Loppujen lopuksi Vaughan menisi yli maan, mutta Clapton kohteliaasti ja kiitollisesti käski Stevieä lähtemään yhdessä vuokratuista helikoptereista, jotta hänellä olisi mukavampi ja päästä määränpäähänsä nopeammin. Haluamatta Eric Clapton helpotti suuren Stevie Ray Vaughanin kuolemaa, yksi rockin järkyttävimmistä tarinoista.

nähdä