June 24, 2021

Yli 230 brittiläistä muusikkoa vaatii alustoja …

Muun muassa Rolling Stones, Paul McCartney, Tom Jones tai Coldplay katsovat saavansa vähimmäispalkan alustoilta (Spotify, Apple Music, Amazon Music, YouTube Music …)

Yli 230 brittiläiset muusikot edellyttävät, että musiikin suoratoistoalustat (Spotify, Omena Musiikki, Amazon Music ja YouTube Music(mm.) maksaa heille oikeudenmukaisesti … ja asialla voi olla useampia lukuja, koska myöhemmin he voivat seisoa levy-yhtiöiden edessä. Tämä näkyy EU: n avoimessa kirjeessä Musiikkituottajien kilta (MPG) ja muusikot liitto, kymmeniä tuhansia brittiläisiä muusikoita edustavat ammattiliitot, kuten on raportoitu Maailma.

“Tarvitsemme sääntelyelimen, joka varmistaa meille a reilu kohtelu Näiden alustojen kautta ja että sitä valvotaan myös lailla ”, muun muassa Rolling Stones, Paul McCartney, Tom Jones tai Coldplay kysyvät kirjeessä, koska heidän mielestään he saavat alustalta vähimmäispalkan. “Uskomme, että kaikki nämä brittiläiset tekijät ansaitsevat saman suojan kuin muillakin teollisuudenaloilla, kun heidän työnsä aliarvostetaan”, he lisäävät. Lisäksi heillä on tuki Yhdistyneet kansakunnat Maailman henkisen omaisuuden järjestön kautta. Emme myöskään saa unohtaa piratismin vaikutusta musiikkiteollisuuteen.

Kaikki tämä tapahtuu samana vuonna, jolloin Yhdistynyt kuningaskunta on G-7: n vuorotteleva puheenjohtajavaltio, ja sen jälkeen, kun tämän ryhmän valtiovarainministerit ovat päässeet verosopimukseen 15 prosentin vähimmäisveroprosentin vahvistamisesta.

Asiat voivat tietysti mennä pidemmälle, koska viime joulukuussa Ison-Britannian parlamentissa levy-yhtiöt pitää jopa 82% artistiensa musiikin tuottamista tuloista. Tutkimus aloitettiin, ja sen tulokset tiedetään tänä kesänä. Ja kaikki tämä tapahtuu samana vuonna, jolloin Yhdistynyt kuningaskunta on Yhdistyneen kuningaskunnan vuorotteleva puheenjohtajavaltio G-7 ja sen jälkeen, kun tämän ryhmän valtiovarainministerit ovat päässeet verosopimukseen, jonka mukaan yhteisöveroprosentti on vähintään 15 prosenttia.

Ole varovainen, koska tämä ei tule missään tilanteessa: Vivendi julkistetaan Yleinen musiikkiryhmä (UMG) vuoden loppuun mennessä. Se on maailman suurin levy-yhtiö Sony Music Entertainmentin ja Warner Musicin edellä, ja sen pääomistajat ovat Vivendi (80%) ja kiinalainen teknologiajätti Tencent (kaksikymmentä%). Viime vuosina se on arvostanut paljon: SoftBank halusi ostaa sen vuonna 2013 6500 miljoonalla eurolla, mutta nyt sen arvo on 35 000 miljoonaa. Tämä on viimeinen arvostus, joka on tiedetty avaruuden kiinnostuksen jälkeen Pershing Square Tontine Holdings (PSTH) -tila, Omaisuutta Bill Ackkman, ilmoitti, että se vie yli 10 prosenttia UMG: stä sen jälkeen, kun 60 prosenttia ylimääräisistä osingoista jaetaan osakkeenomistajille, tämä viimeinen prosessi kulkee käsi kädessä ensi syksyllä tapahtuvan listautumisannin kanssa. Tietenkin, jos brittiläinen aktivistirahasto Sinikello ei estä sitä: toistaiseksi Bolloré (29,73%: n Vivendin omistajat) tulisi olla valppaana, koska se on pyytänyt ylimääräistä osinkoa ennen UMG: n listautumista ja tietoja Ranskan osakemarkkinoiden sääntelyviranomaiselle.

www-sivu