June 24, 2021

71-vuotiaana Doorsin piilotettu basisti on kuollut

20. marraskuuta Doug Lubahn, joka voitiin nyt nimittää ryhmän viidenneksi jäseneksi Ovet, yksi 1960-luvun vaikutusvaltaisimmista rock-yhtyeistä. Monet sanovat, että tällä musiikkiryhmällä oli vain neljä jäsentä. Jim Morrison, frontman ja laulaja; John Densmore, rumpali; Robby Krieger, kitaristi; ja Ray Manzarek näppäimistöllä. Mutta tämä väite on väärä.

kyllä ​​Okei neljän näkyvän kasvon vieressä ei koskaan ollut lavalle bassoa ja on yleisesti tiedossa, että Manzarek oli vastuussa basson simuloinnista näppäimistöpedaalilla, äänityksen aikana heihin kuului viides henkilö.

Tuottaja Paul Rotchild, joka vastasi ryhmän viidestä ensimmäisestä albumista, koki, että basso / näppäimistö ei ollut tarpeeksi hyvä äänityksiin.. Sieltä joukko muusikoita työskenteli The Doorsissa.

Doug Lubahn oli yksi fantomibassisteista. Hänet valittiin, koska hän soitti yhtyessä nimeltä Clear Light, jonka tuotti myös Rotchild. Muusikko oli osa kolmea albumia: Outoja päiviä (1967), Odottaa aurinkoa (1968) ja Pehmeä paraati 1969).

Kaikki Doorsin jäsenet: Ray Manzarek, edessä. Vasemmalla Jim Morrison. Oikealla John Densmore ja Robby Krieger.

Lubahn kutsuttiin bändin pysyväksi jäseneksi, mutta se hylkäsi tarjouksen.. ”Eräänä päivänä Paul Rotchild ja minä olimme matkalla Outoja päiviä”Lubahn selitti vähän aikaa sitten. ”Hän kysyi minulta, harkitsenko liittymistä Doorsiin. Tuotin myös yhtyeeni Clear Light. Sitten olin hieman loukkaantunut. Se oli kuin: ‘Mitä? Työskenteletkö bändini kanssa ja haluatko minun jättävän bändini ja liittyvän tähän toiseen bändiin? Ja sitten sanoin ei ”.

Muistelmissaan Päiväni ovien kanssa ja muut tarinat (2007), rumpali John Densmore kiitti Lubahnia: ”Basistit ja rumpalit ovat kuin veljekset, jotka kokevat biittiä kellarissa. Pääainesosa on vankka ajoitus, ja Dougin suorituskyky oli kovaa. Lubahn oli siellä … sen lisäksi, mitä hän tiesi. Olisin halunnut treffata joitain tässä kirjassa mainittuja taiteilijoita. Dougin pohdinta on aito ja vilpitön. “


Rumpali John Densmore New Yorkissa. Hän esitteli kirjansa vuonna 2007. Kuva: AP / John Carucci.

“Vaikka on sääli, että hän ei liittynyt oviin, kun kutsuimme hänet, hän sai uskollisuuspalkinnon siitä, että hän pysyi ryhmässään tuolloin”, lisäsi kitaristi Robby Krieger.

71-vuotiaan muusikon kuolinsyitä ei tunneta, ja uutinen vahvistettiin hänen Facebook-profiilillaan: “Doug Lubahn 19.12.1947 – 20.11.2019. Sanat eivät koskaan voineet ilmaista kipua. Hän oli elämäni rakkaus kaipaan naurua enemmän kuin mitään RIP Pat Devanny.

Sitten bändi omisti hänelle muutaman sanan sosiaalisissa verkostoissa: ”Valituksemme Doug Lubahnin perheelle, ystäville ja faneille. Doug osallistui pysyvästi rock and roll -elokuvaan ja erityisesti The Doors -elokuvaan. “.

WD

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

näytä julkaisijasivusto