June 24, 2021

Jasper Elmore, suunnitellaanko resonaattorikitaran uudelleen 100 vuotta keksinnön jälkeen?

Kitarat resonaattorit Y hyvä järjestelmän kanssa metallikartiot päällekkäin, keksittiin 1920-luvulla John Dopyera Ottaen huomioon, että aikakauden orkestereiden kitaristeilla on oltava riittävästi äänenvoimakkuutta kilpailla vaskipuhaltimien ja sarvien kanssa. Myöhemmin muunnettu tyypilliseksi bluesin ja bluegrassin instrumentiksi, tätä muotoilua on parannettu ja sillä on ollut lukemattomia versioita näiden 100 vuoden aikana, mutta periaatteessa sen toimintaperiaate metallikartioiden läpi on pysynyt muuttumattomana. Mutta nyt nuori yritys on esittänyt innovatiivisen elektroakustisen, joka kunnioittaa myös muusikkoa hänen nimellään. Elmore James kuuluisa diasarjasta “Dust my broom” Robert Johnson.

Elmore-Back

Elmore on runko Paahdettua tuhkaa sisäisillä resonanssikammioilla, ja mikä olisi resonanssikitaran metallinen etukansi ja kartiot, on korvattu Hiilikuitu säädettävällä kiristysjärjestelmällä ruuvin avulla. Pari “aasissa” olevaa ritilää toimii pyöreinä tai ƒ-muotoisina reikinä, jotka tyypillisesti löytyvät perinteisen resonaattorin etuosasta.

Elmore-Säleikkö-Varmuuskopio

Jousitärinä ja akustinen ääni kaapataan järjestelmällä LR Baggs Anthem SL, joka yhdistää a mikrofoni sisäinen ja a pietso oman suunnittelumme metallisillalla. Molempien lähteiden äänenvoimakkuutta voidaan ohjata erikseen kitaran puolella olevalla potentiometrillä ja trimmerillä.

Elmore-oikea puoli

Tämän kitaran kaula on yksiosainen Paahdettua vaahteraa Siinä on helppo pääsy korkeaan rekisteriin, sillä on kantapään ristikkosäätö, 25,5 tuuman mittakaava, 22 Medium Jumbo -nauhaa, luumutteri, Gotoh-tukijalka ja 10 tuuman säde.

Alla näet arvostelun Justin Johnson:

Elmore on listahinta alkaen 2 799 dollaria kotelon kanssa G&G mukana.

Lisätietoja | Jasper-kitarat

Etsi nämä