June 22, 2021

Kaupunkien tarinat | Pohjoisen trubadurin ylistys |

Pohjoisen trubadurin ylistys. Tämä on José Vicente Solórzano Aguilarin kaupunkihistoria.

Kuollessaan toukokuussa 1997 kärsineen sydänpussin tulehduksesta (hän ​​vakuutti toimittajille olevansa lähellä, mutta lähellä Elvisin tapaamista), Aika poissa mielestä Se olisi ollut Bob Dylanin viimeinen nauhoittama albumi elämässä ja ensimmäinen postuumsista teoksesta, jonka toimitukset kestävät pitkälle 2000-luvulle, hylättyjen kappaleiden, konserttiäänitteiden ja pari sointuun rajoitettujen luonnosten välillä.

Dylan ei myöskään haluaisi kieltää ensimmäistä vaikutelmaa, jonka kappaleet jättivät kriitikoille ja kuuntelijoille: he ajattelivat, että hän käsitteli jo omaa kuolevaisuuttaan (toiset uskoivat, että hänet innoitti rakkauden hajoaminen).

Hänen erimielisyyttään tuottaja Daniel Lanoisin työstä ei tunneta. Kappaleet on kirjoitettu Minnesotassa, kun ulkona oli lunta, nauhoitettu Criteria Studiosissa Miamissa ja saaneet viimeisen silauksen vuoden 1997 alussa.

Joulukuun ja tammikuun välisenä aikana arktisen alueen pudotukset puhaltavat Floridan niemimaan ja levittyvät läheisten Karibian saarten yli.

Rannat pysyvät tyhjinä, aurinko laskee harmaiden pilvien taakse ja ihmiset niputtavat pitämään kiinni vilustumisesta. Kuvittelen aina, että Aika poissa mielestä se rekisteröitiin Superior-järven rannalla, puoliksi rappeutuneen mökin sisällä, alttiina raivoille, jotka sekoittavat pintaa ja pakottavat keräämään polttopuuta metsään, jotta aamu ei jäätyisi.

Päinvastoin tapahtui: levyä vietettiin parhaan paluuna Dylan. Yhdysvaltain kansallinen taiteiden ja tiedeakatemia myönsi hänelle Grammy-palkinnon vuoden parhaasta albumista seremonian aikana, joka televisioitiin 25. helmikuuta 1998 Radio City Music Hallista New Yorkista.

Sen lisäksi, että hänet palkitaan parhaan nykyaikaisen folk-levyn ja parhaan mieslauluesityksen tekijänä kappaleelle “Cold Irons Bound”. Oli parempi tunnistaa hänet elämässä pelon takia.

Dylan erotetaan

Tarkoituksetta Bob Dylanin varhaiset kappaleet osuivat samaan aikaan niiden signaalien kanssa, joita monet ihmiset, jotkut ajattelevat, toiset eivät niin paljon, odottavat “tekevänsä jotain”. He uskoivat, että hän oli johtaja, jonka tarvitsivat ohjata heitä kohti päämäärää; he hyökkäsivät yksityisyyttäsi.

Trubaduuri haki turvapaikkaa New Yorkin kaupungista Woodstock jotta kukaan ei häiritse häntä ja kasvattaa hänen neljää lastaan ​​sujuvasti mallin Sara Lowndsin kanssa (joka antoi ainoan tyttärensä ensimmäisestä avioliitostaan). Se ei toiminut.

“Luultavasti joku antoi kartat huumeriippuvaisille ja ripustettiin 50 osavaltiosta, jotta he pääsivät maatilallemme”, hän kirjoitti teoksensa ensimmäiseen osaan Aikakirjat.

”Aluksi he olivat kodittomia paimentolaisia, jotka tulivat laittomasti. Ne näyttivät minulle melko vaarattomilta, mutta sitten radikaalit alkoivat saapua etsimään Protestin prinssi. Epäilyttävän näköiset hahmot, poikaset, jotka näyttivät irvokkailta, variksenpelätteiltä ja juhla-nälkäisiltä rosvoilta, jotka ryöstivät ruokakomeroa.

Hän halusi olla huomaamatta New Yorkissa. Se ei toiminut myöskään: ”Jotkut mielenosoittajat löysivät talon ja marssivat sen ohi laulaen iskulauseita ja ulvomista vaatien, että tulisin ulos ja johdattamaan heidät en tiedä mihin; lakata välttämästä velvollisuuksiani sukupolven omantunnonä. ”

Hän päätti tehdä päinvastoin kuin mitä häneltä odotettiin – hän kuvasi itsensä länsimuurin edessä, äänitti maa-albumin Nashville Skyline, hän ei ilmestynyt Woodstock-festivaaleilla eikä Altamont-festivaaleilla, hän oli cowboy-elokuvassa – ja soitti lehdistön vuoroa.

“Niin kauan kuin henkilökohtaiset vakaumukseni pysyivät ennallaan, en ole velkaa kenellekään mitään.”

Bob Dylan

Hän oli kansalainen, joka vei lapsensa kouluun, nauttii pienen liigan baseball-peleistä ja meni kalastamaan viikonloppuisin.

“Vanha kuvani hiipui pian, ja ajan myötä onnistuin vapauttamaan itseni pahoilta vaikutuksilta”, hän totesi.

«Jonkin ajan kuluttua he antoivat minulle erilaisia ​​anakronistisia otsikoita, vähemmän kompromisseja, vaikkakin ilmeisesti juhlallisempia:“legenda“,”-kuvaketta“,”arvoitus”(” Buddha eurooppalaisissa vaatteissa ”oli suosikkini), sellaisia ​​asioita, mutta se ei häirinnyt minua. Ne olivat mietoja ja vaarattomia karsintoja, hakkeroituja, helposti käsiteltäviä. Profeetta, messias, pelastaja … ne ovat kovempia.

Nobelin palkinto

Ja on kappaleita, jotka vievät kirjan 688 sivua Sanat: 1961-2012 rekisteröityjen, julkaisemattomien ja improvisoitujen välillä. Vankkumattomilta Dylanites-yhtiöiltä ei ole pulaa valituksista, joiden mukaan kirjallista materiaalia ei ole kaikkia, koska nuori taiteilija Robert Allen Zimmerman meni näyttelijänimen valitsemisen jälkeen kitaransa ja huuliharpunsa kanssa ansaitsemaan elantonsa Greenwich Villagen kahviloissa.

Yhtye voitti Ruotsin akatemian lokakuussa 2016 myöntämän Nobel-kirjallisuuspalkinnon “uusien runollisten ilmaisujen luomisesta suuren amerikkalaisen musiikkitradition puitteissa”.

Kappaleet, joita hän tarkistaa, muuttaa harmonisen ympyrän ja tekee niistä tunnistamattomat, jopa kaikkein kokeneimmille kuuntelijoille, sopivia sanaston laajentamiseen, kun opitaan amerikan englannin oikeinkirjoitusta ja ääntämistä.

“Kova sade putoaa”, “Tombstone Blues”, “Lay Lady Lay”, “Tee sinusta tuntuu rakkaudestani”, “Roll On John” ja “Onnittelut”, pala, jonka hän nauhoitti yhdessä matkustavan Wilburysin kanssa. ystäviä, jotka hän kootti sattumalta George Harrisonin, Tom Pettyn, Jeff Lynnen ja Roy Orbisonin kanssa.

kappaleita

Kappaleet, jotka tavoittivat kaikki yleisöt: ”Blowing In The Wind” (musiikki oli sovitettu katoliseen hymniin ”Know You Will Come”), “Like a Rolling Stone” (“Is about me?” Mick ihmetteli Jaggeria ensimmäistä kertaa kuuli sen), “Subterposed Homesick Blues” (runoilija Allen Ginsberg mainosvideossa), “Frankie Leen ja Judas Priestin balladi” (tietty ryhmä hevimetalli Englanti otti nimensä sieltä) ja panoksensa massiiviseen hiteeseen “We Are The World”.

Kappaleet, jotka saavuttivat parhaan määritelmänsä muiden ryhmien ja solistien sovituksissa: «Mr. Tamburiinimies “(The Byrds),” Kaikkialla vartiotorni ”(Jimi Hendrixin kokemus),” Taivaan oven koputus ”(Guns N’Roses) ja” Sodan mestarit ”(Eddie Vedder ja Mike McCready ensin, kaikki Pearl Jam myöhemmin).

Kappaleet, jotka avautuvat kahdeksan, kymmenen, kaksitoista, viidentoista minuutin ajan, järjestettynä strofeiksi tai vapautettuina tietoisuuden virrassa, kuten joki, joka laajentaa virtaustaan, kun se saa sivujokensa, kunnes se haarautuu suistoalueeksi tai laajenee kuin suisto: «Hurricane »,« Desolation Row »,« Surullinen silmäinen alamäen nainen »,« Highlands »,« Murha eniten rumaa ».

Laulut, jotka sisältävät Yhdysvaltojen kansanperinnettä, virsiä Herran kunnialle, joululauluja ja esiintymisiä suosittuun ohjelmistoon Frank Sinatra. Joskus hän varastaa, lainaa, ehdottaa uusia tuloksia muiden ihmisten tarinoille, mutta tunnistaa aina lähteen ja mainitsee väitteiden alkuperän.

Kappaleet, joiden vuoksi on syytä juhlia, että sen luoja, syntynyt 24. toukokuuta 1941 Duluthin järvisatamassa Minnesotassa, saavuttaa 80 vuotta. Kahdeksan vuosikymmentä tarkkaavaisena ympäröivän maailman tarkkailijana, kateellisena yksityisyydestään ja tietoisena velastaan ​​edeltäjilleen, Woody Guthrieista puuvillapeltojen keskelle itäneisiin lauluihin.

$ (‘html’). on (‘avia-cookie-settings-changed’, toiminto (e)
html.clName.indexOf (‘av-cookies-can-opt-out’)> = 0;
var allow_continue = true;
var silent_accept_cookie = html.clName.indexOf (‘av-cookies-user-silent-accept’)> = 0;
var script_loaded = $ (‘script.google_analytics_scripts’);

jos (cookie_check &&! silent_accept_cookie)

jos (! allow_continue)

// ikkuna[‘ga-disable-UA-121082373-1’] = tosi;
if (komentosarjan_lataus.pituus> 0)

script_loaded.remove ();

muu

if (komentosarjan_lataus.pituus == 0)

$ (‘head’). liitä (analytics_code);

);

vierailla tällä sivulla