June 24, 2021

luova katsaus Astor Piazzollan musiikkiin

Se on ehdotus, joka kokoaa yhteen viileä maailma Astor Piazzolla Paralelo 33 -perkussiokokoelman luovalla katseella. Ryhmä on juuri julkaissut albuminsa H-hetki, teos, joka luo uudelleen bandoneonsoittimen sävellykset alkuperäisellä sävyisellä lähestymistavalla.

– Ryhmän eri aikoina teimme Astor Piazzolla as -musiikin Allegro Tangabile, Pako ja mysteeri Y Escualo ja tunnemme aina hyvin voimakkaan sattuman heidän musiikkinsa kanssa ”, kvartetin vibrafonisti Fabián Keoroglanian sanoo.

Parallel 33 – Marcos Cabezazin kanssa marimba, Martín Diez timpanilla, Pablo La Porta rummuilla ja Fabián Keoroglanian – on voimakas yhtye, joka käsittelee erilaisia ​​ohjelmistoja suositusta tieteellisestä lähestymistavasta. Kvartetti moninstrumentalisteja perustettiin vuonna 1995, ja tähän mennessä sillä oli vain yksi albumi Rinnakkaistodellisuus, nauhoitettu livenä vuonna 2001. Vuosina 2002–2017 Paralelo 33: sta tuli – lukuun ottamatta yhtä kautta – trio, koska yhtyeeseen vuonna 2018 palannut Cabezaz lähti.

Rinnakkainen 33. Vasemmalta oikealle: Fabián Keoroglanian, Pablo La Porta, Martín Diez ja Marcos Cabezaz.

De Zappa Piazzollassa

”Lähes 16 vuoden kuluttua Paralelo 33: n alkuperäiset jäsenet saimme taas kokoontua tekemään Frank Zappan musiikkia, konserttiin La Usina del Artessa. Esityksen tuloksena Adrián Iaies kutsui meidät vuonna 2019 tekemään vuosittaisen syklin säveltäjien musiikilla. Teimme Thelonious munkin, Bachin, Cuchi Leguizamónin ja Piazzollan, kokemus, joka antoi meille mahdollisuuden tunnistaa näiden taiteilijoiden sävellykset toisesta paikasta, paljon intiimimmin, syvemmältä. Pohjimmiltaan H-hetki Se syntyi tilaisuutena ilmaista itseämme, musiikki on ilmaisuvälineemme ja meidän oli palautettava tuo tila. Emme olleet soittaneet puolitoista vuotta ja päätimme nauhoittaa Piazzollan musiikin keinona muistaa 100 vuotta hänen syntymästään ”, Keoroglanian lisäsi.

”Piazzollan musiikki tunnistaa myös meidät, tunnemme olonsa mukavaksi hänen sävellyksissään; Tarkistimme tekemämme kappaleet ja jopa muutimme joitain näkökohtia ja päätimme aloittaa äänityksen; Etsimme suurta studiota, jossa voisimme soittaa heitä kaikkia livenä ja käyttää sitä myös laboratoriona ”, La Porta selitti.


Parallel 33, Usina del arte -näyttelyn jälkeen.

H-hetki ottaa Astor Piazzollan eri vaiheita; esimerkiksi, Uusi Tango Y Lauran unelma, levyn Uusi Tango, vibrafonisti Gary Burtonin kanssa; Buenos Aires nollatunti, Milonga del Ángel, Libertango, crumpalin Pipi Piazzollan vieraana ja kolme kappaletta, joita he olivat tehneet live-konserteissaan, Allegro Tangabile, Pako ja mysteeri Y Escualo.

”Levy käsittelee useiden Piazzollan sävellyksiä ja se antoi meille mahdollisuuden kehittää erilaisia ​​tapoja työskennellä hänen musiikkinsa parissa. Esimerkiksi alussa tunsimme, että levyjä oli paljon, sitten kerroimme itsellemme, että Piazzolla puhuu marimballa, vibrafonilla ja timpanilla, ja rummuilla ja erilaisilla lyömäsoittimilla, ryhmä ”, lisää vibrafonisti.

Astorin miksi

Keoroglanian ja La Porta huomauttavat, että etsinnän kautta he kokivat musiikin olevan täydellinen ryhmälle. ”Tähän asti olimme aina tehneet tätä musiikkia livenä; Kun tulimme studioon, se antoi meille mahdollisuuden ajatella sitä. Lavalla oli aina jonkin verran improvisaatiota että albumille jätimme sen sivuun ja keskityimme taiteelliseen tuotantoon ja musiikin väreihin. Saavuimme paikkoihin, joita emme odottaneet ”, La Porta lisää.

”Piazzollan kaltaisen säveltäjän musiikin kirjoittaminen tai muistiinpanojen tekeminen on monimutkaista ja mitä teimme, on soittaa hänen musiikkiaan sellaisena kuin tunnemme sen; uusia sävyjä on, mutta kunnioitamme säveltäjää. Esimerkiksi teräsrummun esittely Milonga del Ángel ja laulun keskellä olevat kolme kelloa, jotka antavat sille uskonnollisen kulkueen ilmapiirin, ovat panoksia “, Kaoroglanian selittää.

La Porta, Parallel 33 etsivät modernia ääntä; ”Meillä on monia sointuja ja onnistuimme antamaan jokaiselle kappaleelle erityisen, intiimin, syvän ilmapiirin; käytämme esimerkiksi thaimaalaista gongia, kalimboja ja harmoniaa Libertango, jossa käyn rumpuvuoropuhelun Pipi Piazzollan kanssa. Panoksemme Piazzollan musiikkiin oli sävyä ”.

"H-hetki", Paralelo 33: n levy Astor Piazzollan musiikilla.

“Hora Cero”, Paralelo 33 -levy, Astor Piazzollan musiikilla.

Piazzollan musiikki on todellakin loistava tilaisuus kehittää luova ääniehdotus, joka näyttää Paralelo 33: n monipuolisena ryhmänä, joka rakentaa erilaisia ​​tunnelmia, joista se ilmaisee kunkin sävellyksen luonteen.

Kvartetti välittää timraalikokoelmastaan ​​jokaisen kappaleen sydämen; ääni, joka ilmaisee tunteen menettämättä sitä aivojen “huumoria” bandoneonistin musiikista.

Paralelo33: n tulevaisuudesta La Porta ei epäile tämän arvokkaan vaiheen jälkeen H-hetki, he palaavat studioon, joka on laiminlyöty näkökohta ryhmässä. Vaikka seuraavasta projektista ei ole vielä päätetty, päätös näyttää olevan tehty.

”Ensimmäisen nauhoituspäivän jälkeen H-hetki, jossa saimme valmiiksi kolme kappaletta, tunsimme voivamme jatkaa. Meillä on paljon äänitettävää musiikkia, mutta tulossa on esitellä albumi livenä ”, rumpali päättää.

WD

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

verkkosivusto