June 22, 2021

Palasi Sade, laulaja, jolla oli samettinen ääni, jota ympäröi mysteeri

Ensimmäinen asia, jonka löysimme hänestä, olivat hänen mantelinmuotoiset silmänsä, jotka katsoivat jään ja tulen väliin läheltä. Toinen, voimakkaat punaiset huulet, kuten viivat, jotka on piirretty täydellisille soikioille. Kolmas tuli korvien läpi: a hieman rapea, tumma, kuiskaava samettisen aistillisuuden ääni. Näin alkoi vuonna 1984 ensimmäinen videoleike, jonka pääosassa oli Sade Adu Rakkautesi on kuningas motiivina, hän ampui nopeasti numero 1 kahdella mantereella, ja puolustaa hänen laaja debyyttialbuminsa Diamond Life.

Yli 25 vuotta myöhemmin laulaja ja Britanniassa kasvanut nigerialainen lauluntekijä 61-vuotiaana, näyttää päättäneensä lopettaa vuosikymmenen hiljaisuuden ilmoittamalla, että hän työskentelee uuden materiaalin parissa – hän sanoo käyttäneensä hyväkseen synnytyksen hyväksi – vaikka viihdyttääkseen sittemmin seuraajajoukkoaan hän on juuri julkaissut uudelleen kuusi albumit vinyylinä, uudelleenmasteroidut Abbey Road -studioissa hänen johdollaan ja pakatut otsikolla Näin pitkälle, yhtä ylellisessä laatikossa kuin hänen uransa.

Kun nautin yhdestä parhaista hetkistä, elämäni muuttui suruksi, koska en onnistunut hallitsemaan mainetta.

Sade Adu ei tiedä mikä epäonnistuminen on. “Vaikka annan niin paljon aikaa kulua albumin välillä, koska siinä on osa, jota rakastan, se on konsertit ja studiotyö sekä muu kuin ei voi sietää: julkinen altistuminen“, Selitä. Ja hän muistaa usein, kuinka “kun minun olisi pitänyt nauttia yhdestä elämäni parhaista hetkistä – saavuttaa enemmistön menestys heti uransa aloittamisen jälkeen, siitä tuli surun lähde, koska en pystynyt hallitsemaan mainetta”.

Laulaja on tuntenut mainetta jo vuosia

Melissa Caplan

Ne ovat vanhoja arpia, mutta syvät: “En ole enää halunnut kokea sitä kaikkea”, hän sanoo. Ja siitä lähtien hän on välttänyt värillistä lehdistöä ansainnut maineen epäsympaattisuudesta, jonka ne, jotka todella tuntevat hänet, kieltävät, antavat haastatteluja tippajien kanssa ja vain hyppäävät kehään, muistetaan hänen omat asunsa, jotka perustuvat härkätaistelijoiden innoittamiin takkeihin, hyvä syy: ilmestyi muutama vuosi sitten ilman vaatteita tunnetussa muotilehdessä rintasyövän ehkäisyn edistämiseksi.

Onko hän mysteeri he sanoivat. Ja hän on vaihtanut valenssejaan niin syvällisesti persoonallisuutensa kanssa, että se saa ihmettelemään, onko hän koskaan ollut olemassa.

Essexiin muuttanut Helen Folasade Adu, jolla on vain neljä vuotta vanha, jolloin hänen vanhempiensa avioliitto hajosi, hän oli britti, hän oli nigerialainen, vietti monta iltapäivää perheongelmien varalta, lievitti ensimmäisten rakkauksiensa poissaoloja ja kipuja, kuunteli että Nina Simone, Peggy Lee, Astrud Gilberto, marinoi, mikä olisi hänen tyylinsä näiden legendojen olemuksissa, jotka ovat niin erilaisia ​​toisistaan, mutta ilman, että musiikki on hänen elintärkeä prioriteettinsa.

Muotista musiikkiin

Hän opiskeli muotia Saint Martinsissa, myi vaatteita Camden Townissa ja oli malli ennen liittymistään ystävien bändiin 1980-luvulla.

Hän päätti opiskella muotia ja muotoilua arvostetussa Central Saint Martinsissa, myi vaatteita Camden Townin putiikissa ja toisinaan tunkeutui mallina, kunnes jotkut bändin perustavat bändikaverit, kuten kaikki 1920-luvun alun 20 vuotta. 80 tuossa upeassa kosmopoliittisessa Lontoossa, joka on täynnä kaupunkien glamouria ja omaperäisyyttä, he pyysivät häntä toimimaan vokalistina “kun he etsivät todellista.”

Kaksi paikallista kiertuetta myöhemmin he huomasivat löytäneensä hänet kauan sitten ja että hänellä oli myös maku säveltämisestä ja hän oli siinä hyvä. Heti kun hän kirjoitti iskun yhdelle noista hetken macho-aggressiivisista johtajista – hänen tarinansa heijastuu Supliikkimies, ensimmäinen todella globaali hitti-, kuinka hän lauloi rakastamaan, mikä on epäilemättä hänen todellinen inspiraationsa, mutta pystyy täydellisesti kirjoittamaan liikkuvia aiheita hylkäämisestä, päivittäisistä kamppailuista, orjuudesta tai maahanmuuttodraamasta.

Lue myös

Margarita Puig | Pau Palacios (Valokuvat)

Siten se sijoitettiin Sade, neljän jäsenen muodostaman ryhmän nimen keskelle, sama kuin nyt, niin monta vuotta myöhemmin, että se otti nimensä laulajan sukunimen osasta, jonka kanssa se oli tunnistettiin nopeasti, mutta mikä oli heille niin uskollinen, että kun levy-yhtiöt huomasivat hänen julkaisevan ensimmäisen albuminsa luottamatta muihin, hän kieltäytyi. He eivät eronneet silloin eikä vieläkään. Stuart Matthewman, voimakas saksofoni, joka esiintyy niin monissa hänen hitteissään, myös kitaristi, Andrew Hale, koskettimet ja Paul Spencer Denman, basisti, ymmärtävät sen täydellisesti eikä vain siksi, että säveltävät usein yhdessä. Koska he tietävät, mikä on hänelle yksityistä, koska hän katsoo, että “et voi kasvaa taiteilijana, jos sinulla ei ole kokemuksia ihmisenä”. Ryhmä hyväksyi, että uransa parhaalla hetkellä he muuttavat Madridiin

sade

Sade asui Madridissa 90-luvun alussa

Melissa Caplan

Hänen elämänsä Madridissa

Taiteilija, joka aiheutti sydänkohtauksia La Castellanassa

Rakastettu espanjalaiseen elokuvan assistenttiohjaajaan Carlos Scolaan, häätensä jälkeen Sade muutti asumaan Madridiin vuonna 1989 aiheuttaen muutamia sydänkohtauksia Castellanassa punaisilla ja keltaisilla ruuduilla takkeillaan ja pitkällä punoksellaan, joka puhalsi tuulessa, kun hän käveli. katsomatta Ketään silmiin, ikään kuin hän olisi hyvien ja parempien yläpuolella sen ujouden takia, jonka hän väittää olevansa sekä uhri että teloittaja.
Ne meistä, jotka tarkistamme sen henkilökohtaisesti, voivat vahvistaa, että se oli yhtä loistava ulkonäkö kuin vaikuttava. Heidän avioliitonsa kesti vuoteen 1995 asti, ja se hajosi, koska “hän ei kestänyt jakaa itseni maailman kanssa”. Rakkauden sairaus oli ilmeisesti voimakasta, mutta lyhyttä, ja seuraavana vuonna hänellä oli tytär jamaikalaisen musiikkituottajan Bob Morganin kanssa, nimeltään Mickailia syntymänsä jälkeen, joka muutama vuosi sitten muutti nimensä Izaakiksi, kun hän julkisti transseksuaalisuutensa.

Kun vuonna 1997 hän siirtyi eläkkeelle hoitamaan jälkeläistään, hänen johtamansa ryhmän perintö on jo vaikuttava. Ne lapset, joiden kanssa levy-yhtiöt eivät tienneet kovin hyvin, mitä tehdä, tai mihin kaappiin ripustaa ripustin äänelleen, joka sulautti popin, jazzin ja R&B: n, jolla oli tietty afrikkalainen aromi, jo he ovat myyneet miljoonia levyjä ympäri maailmaa ja kaikki ovat olleet multiplatinaa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja muutamassa maassa, kuten on tapahtunut myöhemmin saapuneiden kanssa; jotkut eivät voineet päästä pois luetteloista.

A Timanttielämä (1984), jota seurasi Lupaus, vuonna 1985, Vahvempi rusketus ylpeys 88 ja Love de luxe vuonna 1992. Kaikki täynnä kappaleita on mahdotonta unohtaa Paratiisi, Elämän suudelma O Ei tavallista rakkautta, sisältyy elokuvapommin ääniraitaan Säälimätön ehdotus, jonka ilmapiiri vaikutti siihen, että hänen musiikkiaan pidettiin parhaana hauskanpitoon valitun kumppanin kanssa yksityisyydessä. He voittivat kolme Grammy-palkintoa – neljäs tuli vuonna 2010 heidän toistaiseksi viimeisestä studiotyössään. Rakkauden sotilas– mutta ennen kaikkea hänestä, planeetasta, jolla loput painivat, oli tullut ikoni; mitä paradigma viileätyylikkyyttä, tyylikkyyttä ja kävelyä hienostuneella aistillisuudellaan tärkeimpien aikakauslehtien kannet, mukaan lukien Aika, sille on ominaista, että tätä paikkaa ei anneta muusikoille, paitsi hyvin harvoissa tilanteissa.

“Pidän vaatteista, mutta en muodista, koska en halua näyttää keneltäkään muulta”

Mahdollisena suunnittelijana, jonka hän olisi voinut olla, hänen tyylinsä on erehtymätön, kuten kävi ilmi konserteista, jotka veivät hänet Barcelonaan, Madridiin, Sevillaan, Valenciaan ja Donostiin ja joihin hän kääriytyi värikkääseen värisevään ja osoitti mieluummin punaiselle ja keltaiselle. valkoinen, jossa yhdistyvät rohkeat yläosat pitkillä hameilla, usein valaisemilla paljeteilla tai kimalluksilla. Kyllä sinun työpuku Upseeri pysyy uskollisena hänelle, etenkin ylimitoitettujen kevyiden paitojen tai turtleneck-villapaitojen ja korkeavyötäröisten farkkujen yhdistelmälle, josta tuli muodikasta kaikkialla maailmassa.

Itse asiassa karamellinen mokkanahkatakki, jossa metalliväri, jota hän käytti videoleikkeessä Suloisin tabu, oli yksi tämän hetken kadehdituimmista vaatteista ja herättää edelleen kommentteja kolme vuosikymmentä myöhemmin. “Pidän vaatteista, mutta en muodista, koska en halua näyttää keneltäkään muulta”, hän kommentoi usein. “Hienostuneisuuden suhteen mielestäni se tulee, kun olet tyytyväinen itseesi. Hahmoni on hyvin naisellinen, mutta sisälläni on aito cowboy murrosikäinen joka haluaa käyttää saappaita ja farkkuja ratsastamaan koko ajan ”.

sade

“Rakkauden sotilas” oli hänen viimeinen iso hitti

Mutta tuohon aikaan Sade oli jo käynyt Yhdysvalloissa myynninedistämiskierroksilla. “Jos he haastattelevat minua valkoisten asemalla, joku tuonvärinen seuraisi minua ja Jos se oli haastattelu mustassa radiossa, joku musta. Tietysti kuljettaja oli aina samassa kilpailussa … ”hän on usein muistanut. Kun he ovat kysyneet häneltä erottelusta tai machismosta, hän on selvä. ”En tiedä mitä mies tuntee, enkä tiedä mitä valkoinen mies tuntee, joten en aio tuhlata aikaa kuvitellessani sitä. En ole kiinnostunut. Minulla on oma filosofia ja noudatan sitä kirjeeseen asti. En viettää päivää ajatellessani kuka olen: värillinen ja naispuolinen. Mieluummin vietän aikani ajatellakseni, mistä haluan olla ”.

Tallennan vain, kun minulla on jotain sanottavaa, ja voin viettää tuntikausia mietiskellessäni lausetta, kunnes löydän täydellisen sanan … “

Matkalla takaisin; kun vauvasta oli jo tullut opiskelija, hän kohtasi uuden vuosituhannen uuden albumin kainalossa, Rakastajan kallio, joka sisälsi upean Rinnallasi, yksi romanttisimmista siitä, kuinka monta hän on kirjoittanut. Ne ottivat vastaan ​​todellisen innostuksen, jotka olivat halunneet tietää siitä kahdeksan vuoden ajan ja jonka päätti uusi maailmankiertue. Se toi myös yllätyksen: kiitollisen majesteettinsa, Elizabeth II: n, toiveen Helen Folasade on kaikkein erinomaisin nainen, joka kohtelee Britannian imperiumin ritarikunnan rouva. “Mutta koska nauhoitan vain silloin, kun minulla on jotain sanottavaa ja pystyn viettämään tuntikausia kappaleen lauseita kääntämällä, kunnes löydän täydellisen sanan …”, näistä tuli päiviä, viikkoja, kuukausia, vuosia ja yhdeksän myöhemmin hän näki sytytä toinen numero yksi: Rakkauden sotilas Tämän ansiosta hän pystyi helposti ylittämään legendaarisen 50 miljoonan albumin määrän koko uransa ajan.

Esittelykiertueen jälkeen hän on vain lähtenyt hiljaisesta Gloucestershire-huvilastaan, joka on Englannin maaseudun sydämessä, jossa hän asuu nykyisen kumppaninsa, entisen armeijan kemian Ian Wattsin kanssa, osallistumaan ääniraidat Leskiniin Taitto ajassa, Disney. Kaikki hyvin erilainen kuin mitä tapahtui noina nuorena päivinä, kun hän kertoi ensimmäiselle kumppanilleen, toimittaja Robert Elmsille, rakkautta ja voittoa toiveista vanhassa paloasemalla, joka muutettiin lämmittämättömäksi huoneistoksi, jossa heidän piti pukeutua sängyn sisällä niin jotta hän ei jäätyisi ja että hänellä oli palvelu palopalossa. “Mutta kukaan ei huoli. Vietän päivän laulamalla; se on todellisuus. Uskokaa minua: he eivät halua minua naapuriksi ”, hän sanoi äskettäin, näyttämällä upeinta hymyään.

Lue myös

Täällä