June 22, 2021

Rolling Stones ja Jarvis Cocker liittyvät #BrokenRecordiin, joka vetosi Ison-Britannian hallitukseen streaming-lakien muuttamisesta

// Kirjoittaja: Oscar Adame

Ke 9. kesäkuuta 2021

Tällä viikolla ilmoitettiin uuden taiteilijakokoelman osallistumisesta #BrokenRecord -liikkeeseen. Sadat brittiläiset muusikot pyytävät Ison-Britannian pääministerin apua muuttaakseen lain julkaistujen tekijänoikeuksien, mallien ja patenttien osan kahta sanaa. vuonna 1998, joka viittaa tekijänoikeuksiin ja pakottaa suoratoistopalvelut maksamaan artistille, mitä radioasemat maksavat joka kerta, kun he soittavat kappaleen, huomattavasti korkeampi marginaali.

Vetoomukseen sisältyviin nimiin kuuluvat kaikki The Rolling Stonesin jäsenet, Jarvis Cocker Pulpista, Barry Gibb The Bee Geesistä ja Joe Strummer The Clashistä, jotka allekirjoittivat uuden kirjeen Ison-Britannian hallitukselle, joka sisältää myös aiempien osallistujien allekirjoituksen. , kuten Paul McCartney, David Gilmour, Kate Bush, Damon Albarn, Robert Smith, Chris Martin, Annie Lennox, Noel Gallagher, Gary Lightbody, Brian Eno ja Jimmy Page.

“Tämä modernisoi lakia niin tasolle, että taiteilijat voivat saada kohtuullisen voiton”, kuvaile lyhyesti. Tavoitteena on «Palauta musiikin arvo sinne, missä se kuuluu: musiikin tekijöiden käsissä. Nykyään suurin osa parhaista esiintyjistä saa pieniä murto-osia Yhdysvaltain pennistä virtaa kohti ja istuntomuusikot eivät saa mitään. “

He julistavat sen ”Suoratoistossa kappale on kuningas, mutta lauluntekijät eivät nauti työnsä todellisesta arvosta ja kamppailevat elantonsa puolesta. Alallamme on valitettava historia, jossa artistit, esiintyjät ja lauluntekijät ovat asettaneet toisiaan vastakkain. Tällä kirjeellä puhumme vihdoin yhdellä äänellä sanoa “riittää”. Teollisuutemme on rikki, hallitus voi ja sen pitäisi auttaa meitä korjaamaan se.

Muusikkiliiton pääsihteeri Horace Trubridge myönsi tältä osin: ”Olen iloinen nähdessäni, että niin monet taiteilijat, esiintyjät ja säveltäjät tukevat kutsumustamme. Lähetys korvaa radion, joten muusikoiden on saatava sama suoja, kun heidän työstään soitetaan alustoilla. “

Eri kuulemistilaisuuksissa taiteilijat kertoivat kansanedustajille, että alhaiset suoratoistomaksut “uhkaavat musiikin tulevaisuutta” uusilla teoilla valittamalla, että he joutuvat kohtaamaan klassisten taiteilijoiden “massiivisen kilpailun” algoritmien takia.

Sillä välin Spotify varoitti, että liittymishintojen nousu voi johtaa ihmisiä verkkopiratismiin, kun taas parlamentin jäsenet syyttivät päämerkin johtajaa “Elää pilvessä” todettuaan, että artistit olivat tyytyväisiä nykyiseen musiikin suoratoistomalliin.

Alkuperäinen kirje

saat lisätietoja