June 22, 2021

Sony WF-1000XM4 langattomat kuulokkeet: tarkistus

Kaikissa suhteissa Sony WF-1000XM4 on “erittäin hyvä” tai “hups, ne ovat hyviä”, ja yleensä on erittäin vaikeaa laittaa niihin vikoja.

Edeltäjiinsä, Sony WF-1000XM3: een verrattuna, uudet langattomat kuulokkeet tarjoavat tarpeeksi laadukkaita ominaisuuksia, jotta ne kannattaa vaihtaa, vaikka ne olisivatkin kalliimpia.

Kompakti muotoilu tarkoittaa, että Sony WF-1000XM4 on mukavampi ja helpompi kuljettaa, kun taas sovellus yksinkertaistaa hallintaa ja taajuuskorjaimen säätöä.

Lisäksi sellaiset ominaisuudet kuin Speak-to-Chat, DSEE Extreme -skaalaus ja adaptiivinen melunvaimennus tekevät tälle parille sopivan langattoman kuulokeparin löytämisen erittäin vaikeaksi tehtäväksi.

Vaikka toiset ylittävät Sony WF-1000XM4: n tietyillä alueilla (esimerkiksi melunvaimennus), yksikään ei ole lähellä tämän laadun tarjoamista. Siksi Sony WF-1000XM4 on epäilemättä markkinoiden paras todellinen langaton.

(Kuvan luotto: TechRadar)

Sony WF-1000XM4: hinta ja julkaisupäivä

  • Nyt saatavilla hintaan 280 €

Sony WF-1000XM4 on jo myynnissä 280 eurolla, ja kun muistat, että WF-1000XM3 tuli ulos 230 eurolla vuonna 2019, ja nyt niitä voi ostaa 150 eurolla, hinta on melko reilu. Sitä voidaan verrata suotuisasti Boseen tai Sennheiseriin.

(Kuvan luotto: TechRadar)

Asettelu ja ohjaimet

  • Pienempi kuin edeltäjänsä
  • Hämmästyttävä ohjaussovellus
  • Kosketa ohjaimia

Upea WF-1000XM3 antoi meille monia syitä suositella niitä, mutta ‘harkintavalta’ ei ollut siinä luettelossa. He olivat isoja ja kuvittele tapaustaan, mutta Sony on valinnut viisaasti ja pienentänyt huomattavasti tämän uuden mallin kokoa.

Latauskotelo on 40% pienempi ja itse kuulokkeet 10% pienempi. Se, että ne ovat edelleen suurimpien joukossa, toimii vain esimerkkinä siitä, kuinka valtava WF-1000XM3 oli, mutta ainakin uusi latauskotelo mahtuu nyt taskuun, eikä kuulokkeet ulotu liikaa korvista ikään kuin olivat. tieteiskirjallisuuselokuva.

(Sony on myös tehnyt muutoksia pakkauksiin. Nykyinen WF-1000XM4: n laatikko on 40% pienempi kuin edellinen malli, ja se on valmistettu kokonaan kierrätetystä ja ympäristöystävällisestä paperista.)

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

WF-1000XM4 sisältää joitain toimintoja, jotka opetettiin WH-1000XM4 -pääpannassa viime vuonna: aktiivinen melunvaimennus, joka tunnistaa tekemäsi ja missä sopeutua olosuhteisiisi; nopea pariliitos Androidille ja Windowsille; ja puhu keskusteluun, joka yksinkertaisesti vaatii melua musiikin keskeyttämiseksi, jotta voit puhua poistamatta kuulokkeita. Melunvaimennus on lisääntynyt polyuretaanikumien ansiosta (pienet, keskisuuret ja suuret tulevat laatikkoon), jotka on suunniteltu parantamaan ja passiivisesti melua.

Ainoa asia, jonka sinun on hallittava kaikkia Sony WF-1000XM4: n toimintoja, on ‘Kuulokkeet’ -sovellus. Tässä voit säätää kaikkia ominaisuuksia (kaikki pienet, mutta hienot), jotka on kopioitu kunkin nappikuulokkeen kosketuslevyyn. Sovelluksessa voit päättää, mitä haluat kunkin kuulokemikrofonin hallitsevan: äänenvoimakkuutta ylös tai alas, toistaa, keskeyttää, ohittaa, eteenpäin, taaksepäin, soittaa ääni-avustajalle … tai edes ei niin hyödyllinen “älä määritä mitään”.

Siellä on myös taajuuskorjaimen asetus (monissa sen esiasetuksissa on yksi nimeltään ‘Innostunut’), ja siellä on tilaa muutamalle mukautetulle, mahdollisuudella ottaa DSEE Extreme käyttöön tai olla keskeyttämättä sitä automaattisesti. Täällä voit ladata valokuvia korvistasi Sonyn pyrkiessä optimoimaan 360 Reality Audio- tai Dolby Atmos -tekniikkaa tarjoavat musiikin suoratoistosovellukset ja missä voit päättää, minkä tyyppisen Bluetooth-yhteyden haluat asettaa etusijalle yhteyden vakaudelle tai äänenlaadun vakaudelle. .

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

Voit hallita heitä myös pääavustajilta (Siri, Google Assistant ja Alexa), ja heille voidaan soittaa äänellä. Valitusta avustajasta riippumatta WF-1000XM4 on erittäin älykäs ja tarkkaavainen ohjeisiin, myös meluisissa ympäristöissä.

Jokaisessa nappikuulokkeessa on kolme mikrofonia, jotka huolehtivat aktiivisesta melunvaimennuksesta, puhelun laadusta ja vuorovaikutuksesta ääniavustajien kanssa. Palauteyhdistelmä noutaa käyttäjän äänen, mistä se mykistyy automaattisesti, kun havaitaan haitallisia olosuhteita (tuulimelu, suurimman osan ajasta). Sonyn mukana on tullut myös luunjohtotunnistin, joka ottaa vastaan ​​tärinän, mutta ei rekisteröi sitä ympäröiväksi ääneksi.

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

Äänen suorituskyky ja melunvaimennus

  • Tasapainoinen ja vakuuttava ääni
  • Erittäin hyvä melunvaimennus
  • Hyvä rytminen ja dynaaminen kyky

WF-1000XM4: n mukava käyttäminen on hieman tavallista hitaampaa. Meidän mielestämme on jonkin verran monimutkaista lisätä, ja näyttää siltä, ​​että ne olisi asetettava enemmän korvaan kuin se todellisuudessa on. Tietenkin, kun olet määrittänyt ohjaimet, taajuuskorjaimen ja lukuisat vaihtoehdot, kaikki menee hyvin. Hit-peli.

Aloitimme testimme luettelolla Tidal Masters, ja WF-1000XM4 vaikutti meihin heti. He eivät anna minkään taajuusalueen hallita, he eivät missaa mitään yksityiskohtia, eikä rytmiä tai tempejä jää väliin. Esityksessä on paljon innostusta, mutta kiistämätön hallinta sitoo sen.

Alimmassa ääripäässä basso kuulostaa sisällöltä, tekstuurilta ja paljon yksityiskohdilta. Vauhtia on paljon, mutta WF-1000XM4 ei menetä mitään: kaikki on täysin tasapainossa. Bassotulo ja -lähtö ovat puhtaat ja hyvin määritellyt, mikä auttaa estämään basson siirtymisen keskialueelle.

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

Tiedotusvälineet ovat yhtä rikkaita: kuunnellen Kate Bushin Lake Tahoe -tapahtumaa, WF-1000XM4: n kyky tunnistaa ja sisällyttää pienimmätkin yksityiskohdat. “Kommunikaatio” saattaa kuulostaa tarpeettomalta, kun puhumme laulajasta, mutta se on tässä asiassa erittäin tarkoituksenmukaista: jos heidät on merkittävä, WF-1000XM4 on kommunikoiva.

Siirtyminen keskialueelta ylemmälle alueelle on sujuvaa ja luonnollista, ja korkeat äänet ovat kirkkaita ja tunkeutuvat rajoittamatta. Kate Bush on enemmän korkean taajuuden tietojen keräämisestä, mutta WF-1000XM4 käsittelee sitä yhtä hyvin kuin muun taajuusalueen.

(Kaikki edellä mainitut on kuultu taajuuskorjaimen asetuksella. On harvinaista, että Sony sallii loppukäyttäjän hallita kuulokkeiden ääntä niin totta, mutta totuus on, että luonnollisin ja vakuuttavin ääni tulee WF: n tasaisesta taajuuskorjaimesta. -1000XM4.)

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

Myös dynaamisuudessa ei ole paljon kritisoitavaa. WF-1000XM4 pystyy siirtymään ‘ääniräjähdyksestä’ melkein hiljaiseksi melkein välittömästi, ja jopa Bushin pianon hienovaraisimmat harmoniat heräävät eloon. Rytmin ja ilmaisun suhteen heidän hallinnan ja hyökkäyksen yhdistelmä varmistaa, että ne ovat aina täydellisesti sopusoinnussa musiikkisi kanssa. Kaikki tämä lisää uskomattoman tukea vakuuttavasti luonnolliselle ajoitukselle ja esitykselle.

Aktiivinen melunvaimennus on osuma niille, jotka ovat hieman parempia. Ongelma muiden todellisten langattomien parien kanssa ANC: n kanssa on, että Bose QuitComfort on osoittanut, että ulkoinen melu on mahdollista poistaa päästämättä muita signaaleja sisään ja vaikuttamatta kuuntelemasi musiikin laatuun.

WF-1000XM4 ei tee samaa temppua, mutta minimoi ympäristön äänen vaikutuksen musiikkikokemukseen. He eivät ehkä ole markkinajohtajia melunvaimennuksessa, mutta useimmille käyttäjille he tekevät työn erittäin hyvin.

Sony WF-1000xm4 -latauskotelo

(Kuvan luotto: TechRadar)

Akku ja liitettävyys

  • Kahdeksan tuntia akkua
  • Langaton lataus
  • Bluetooth 5.2

Jopa WF-1000XM4: n uusien fyysisten vaihtojen kanssa siinä on paljon enemmän kuin ennen. Yhteys on nyt Bluetooth 5.2, joten siirto toistensa välillä on välitöntä, ja kun käytät Sonyn LDAC-koodekkia, ne ovat sertifioitu langattomalla Hi-Res-tekniikalla.

Bluetooth 5.2: n pitäisi teoriassa muuttua paremmaksi akuksi, mutta tosielämässä 24 tuntia vuorokaudessa (kuulokkeet kestävät 8–12 tuntia, riippuen siitä, käytätkö aktiivista melunvaimennusta vai asetatko kuulokkeet ladattavaksi) tapauksessa tai ei) ei ole mitään erityistä. Ainakin WF-1000XM4: llä on Qi-lataus, ja niiden kytkeminen verkkoon viiden minuutin ajan antaa sinulle tunnin toiminnan.

LDAC: n lisäksi WF-1000XM4 on yhteensopiva SBC- ja AAC-koodekkien kanssa, mutta ei aptX: n jälkiä. Ne sisältävät myös DSEE Extreme -ominaisuudet, jos uskot, että algoritmin oletetaan pystyvän poimimaan korkean resoluution äänen tavallisen tarkkuuden digitaalisesta äänitiedostosta (emme ole koskaan olleet täysin vakuuttuneita).

Pitäisikö sinun ostaa Sony WF-1000XM4?

Sony WF-1000xm4

(Kuvan luotto: TechRadar)

Osta ne, jos…

Tarvitset markkinoiden parhaan langattoman yhteyden
WF-1000XM4 ei ole lyömätön (mutta melkein) äänenlaadussa, mutta tarjoamansa mukavuuden vuoksi ne ovat arvokkaampia kuin muualla oleva.

Tunnistat ohjaussovelluksen, kun näet sen
Sony-sovellus on ehdoton ihme vakaudessa, toiminnallisuudessa ja yleisessä hyödyllisyydessä.

Rakastat elämän pieniä mukavuuksia
‘Puhu keskustelemaan’. Mukautuva melunvaimennus. “Nopea huomio”. IPX4. WF-1000XM4 helpottaa elämääsi.

Älä osta niitä, jos…

Melunvaimennus on tärkeämpää kuin äänenlaatu
Jos katsot vain sitä, WF-1000XM4: n melunvaimennus on hyvä. Mutta muut todelliset langattomat, kuten erityisesti Bose QuietComfort, pärjäävät paremmin.

Olet poissa pistorasiasta jonkin aikaa
24 tunnin latauskotelo ei ole huono, mutta se ei ole myöskään erityinen.

Luulet, että aptX on langattoman äänenlaadun huippu
Sony on eri mieltä, mutta niiden LDAC on hyvä vaihtoehto, ja useimmat Android-puhelimet tukevat sitä (anteeksi, iPhonen käyttäjät).

-ponnahdusikkuna tähän sivustoon