June 24, 2021

Tennis ja jazz: yhdistää swing

Olla hyvä keinu on synonyymi menestymiselle kaikilla elämän osa-alueilla. vuonna tennis, hyvä keinu on loistava kääntöpiste, jolla nostetaan osuman tekniset perusteet. vuonna jazz, keinu oli enemmän kuin vain tyyli. Oli ajan ääni jossa big bändit täyttivät miljoonia ihmisiä musiikilla ja ilolla Harlemin paikoista, kuten Cotton Club tai Apollo, upeista paikoista Black Cinema. Molemmat heistä keinut, tennis ja jazz, he jakavat kauniita seikkailuja.

Tennissä, myös golfissa, swing on dynaaminen liike, joka suoritetaan mailan kanssa iskun kokoamisvaiheesta säestysvaiheeseen ja sen loppuun saakka. Se viittaa pelaajan koko kehon täydelliseen liikkumiseen voiman siirtämisessä iskuun, mutta erityisesti mailan polulla.

Jazzissa swingin juuret ovat 1920-luvulla, jolloin hienot tanssimusiikkiryhmät alkoivat käyttää Louis Armstrongin ja Earl Hinesin edelläkävijöiden kirjoittamia uusia rytmisiä innovaatioita. Mutta swing epäilemättä hallitsi toisen maailmansodan puhkeamista edeltävää vuosikymmentä, kun Armstrong itse ja tähdet kuten Count Basie, Cab Calloway, Jimmy Dorsey, Tommy Dorsey, Benny Goodman, Glenn Miller tai Louis Prima.

Nauhoitti LP: n

Epäilemättä, jos jollakin oli tenniksen ja jazzin keinu, se oli Althea Gibson, ensimmäinen musta tennispelaaja, joka valloitti Wimbledonin.

Tommy Dorsey oli valtava tennispelaaja. Glen Miller soitti ystäviensä mukaan liian voimakkaasti, ja monet muut bändien muusikot pelasivat tennistä. Louis Armstrong ei koskaan pelannut, mutta amerikkalaisen tenniksen tärkein kenttä kantaa hänen nimeään siitä, että hän on ollut naapuruston naapuri: Louis Armstrong -stadion Flushing Meadowsissa. Yksi surrealistisimmista tenniskuvista on suuri Dizzy Gillespie, joka pelaa tennistä nyrkkeilijöissään tupakasta.

Epäilemättä, jos jollakin oli tenniksen ja jazzin keinu, se oli Althea Gibson, ensimmäinen musta tennispelaaja, joka valloitti Wimbledonin. 25. elokuuta Silver Cotton Fieldsillä syntynyt Gibson ja hänen perheensä asettuivat Harlemiin kolme vuotta myöhemmin suuren laman aikana ja syytettyään puuvillan varastamisesta.

Kauhean monimutkaisen lapsuuden jälkeen, jolloin hän selviytyi luonnollisen oveluutensa ansiosta, Althea vapautettiin kokonaan murrosiässä. Hän selvisi työskennellessään kassana, myymälän avustajana, hissioperaattorina, työskennellyt napitehtaassa ja tehtaassa, jossa hän poimi kanoja molemmille kappaleille. Hän menetti tämän viimeisen työpaikan, kun hän luki sanomalehdestä, että Sara Vaughan lauloi sinä iltana New Yorkissa. Hän lopetti työn ja livahti konserttiin. Althea idoloi Vaughanin ja nyrkkeilijä Sugar Ray Robinsonin, joiden perhe myös tervehti puuvillapelloilta. Hänen intohimonsa jazziin oli ehdoton.

Althea Gibsonin jazz-levy.

Kolmannet osapuolet.

Sarah Vaughan ‘otti’ työpaikkansa, mutta muusikko Buddy Walker, joka oli nähnyt hänen pelaavan tennistä kadulla, lyö vetoa hänestä. Walker vastasi Harlem-seuran orkesterista ja teki yhteistyötä poliisin kanssa melontatunneilla Harlemin puistoissa. Walker esitteli Gibsonin ystävilleen Cosmopolitan Tennis Clubilla, joilla kaikilla oli hyvä ostovoima. Hän esitteli hänet myös Sugar Ray Robinsonille, joka ystävyytensä lisäksi antoi hänelle saksofonin, josta tuli yhdessä mailojen kanssa kiinteä pala matkalaukuissaan.

Loistavan tennisuransa jälkeen, murtamalla sosiaaliset esteet mustan yhteisön hyväksi, Allthea omistautui täysin musiikille, muulle suurelle intohimolleen, sekä laulajana että saksofonistina. Vuonna 1943 hän oli jo laulanut ja soittanut joitain kappaleita Apollossa, mutta hänen debyyttinsä oli vuonna 1957 Waldorf Astoria -hotellissa bluesin isän William C.Handyn syntymäpäiväjuhlilla. Gibson äänitti LP kappaleistaan.

Tennis yhdisti kahden suuren tennispelaajan urheilu- ja sosiaalisen elämän: Donald Budgen ja Gene Makon. Budge oli ensimmäinen tennispelaaja, joka valloitti kaikki neljä Slamia samana vuonna (1938), ja Gene Mako, hänen kilpailijansa US Openin finaalissa tuona vuonna, oli hänen täydellinen kumppaninsa kaksinpelissä. Yhdessä he voittivat kahdesti Wimbledonissa ja kahdesti Forest Hillsissä.

Al tenista Donald Budge

“Annan sinun soittaa bändissäni, jos voitat ensimmäisen ammattilaispelisi Ellsworth Vinesia vastaan.”

Tommy Dorsey
Jazzmuusikko

Makolla ja Budgella oli toinen yhteinen intohimo: jazz. Kun he päättivät siirtyä ammattimaisuuteen, he ostivat gramofonin elävöittääkseen pitkiä bussimatkoja Yhdysvaltojen eri kaupunkeihin. Benny Goodman- ja Tommy Dorsey -levyt soittivat koko ajan. Mako, syntynyt Unkarissa, mutta ensimmäisen maailmansodan jälkeen päätyi muuttamaan vaimonsa ja poikansa kanssa Los Angelesiin. Nuoruudessaan hän oli opiskellut Budapestin taidekorkeakoulussa ja saanut myös musiikkikursseja. Kerran Yhdysvalloissa Mako tuli säveltämään erilaisia ​​kappaleita ja esiintyi musikaalissa.

Glasgow Rangersissa pelanneen skotlantilaisen maahanmuuttajan poika Donald Budge vietti Pau Casalsin tenniskentällä, kirjoitti Hitlerille, keskusteli Einsteinin teorioista, luki Heinen romanttisia runoja eikä voinut elää ilman jazzia. Kun hän debytoi ammattilaisissa, Tommy Dorsey haastoi hänet.

“Annan sinun soittaa bändissäni, jos voitat ensimmäisen ammattilaispelisi Ellsworth Vinesia vastaan.” Viiniköynnökset olivat tuolloin numero yksi “pro”. Päiviä myöhemmin, New Yorker -hotellin suuressa salissa, Dorsey sanoi hänelle: “Minun bändini on sinun” ja Budge aloitti itsensä lyömäsoittajana.

Yksi odottamattomimmista tenniksen ja jazzin yhdistelmistä tapahtui vuonna 1958, kun yleisö hyökkäsi Yhdysvaltojen silloiseen varapuheenjohtajaan Richard Nixoniin virallisella vierailullaan Venezuelaan. Joseph Blatchford, Yhdysvaltain rauhanjoukkojen silloinen johtaja, uskoi, että hänen maansa suhteiden parantamiseksi Etelä-Amerikassa tarvitaan suunnitelma.

Imagen de Dizzy Gillespie.

Kolmannet osapuolet.

Blatchford oli kasvanut Beverly Hillsissä (hänen isänsä oli voimakas elokuva-alan mies) ja hän oli myös hyvä tennispelaaja. Hänestä tuli UCLA-tennitiimin kapteeni, jossa hänestä tuli erittäin hyviä ystäviä marssiorkesterin nuorten miesten kanssa, joista monet olivat omistautuneet jazzille. Blatchford suunnitteli kolmen kuukauden kiertueen eri Etelä-Amerikan maihin, jossa hänen tenniskaverinsa ja jazzmuusikkonsa esiintyisivät pienissä kaupungeissa, keskustelivat ihmisten kanssa ja kiinnostuisivat heidän ongelmistaan. Hän pystyi keräämään varoja perheeltä, ystäviltä ja säätiöiltä.

Lempinimeltään “Klarinetin kuningas” Arty Shaw ei koskaan pelannut tennistä, mutta hänellä oli vaikeuksia yhdellä kiertueellaan. Hän esiintyi bändinsä kanssa San Franciscossa, näyttelyssä, jossa iso tähti ei ollut muuta eikä vähempää kuin Ava Gardner. Hänen bändinsä saapui teatteriin ajoissa, mutta Shaw oli myöhässä. Ava Gardner, tennismaila kädessä ja näkyvästi vihainen, ilmestyi klarinetin soittimen pukuhuoneeseen ja sanoi ryhmämuusikoille: “Onko Arthie tulossa pian?”

Tennis, jazz ja kolmas intohimo, elokuva, kohtaavat Woody Allenissa. Ensimmäisestä tenniksestään Annie Hallin kanssa, esiintymisiinsä suurissa turnauksissa suosikkiurheilunsa nauttimiseksi tai suosittuun “Match Pointiin”, Allen ja tennis ovat eläneet yhdessä sopusoinnussa. Intohimoisesti jazzista hän alkoi soittaa klarnettia lapsena ja meni näyttämönimellä Woody, koska ihaili klarinetisti Woddy Hermania.

Woody Allen määritteli kolme intohimoaan seuraavilla sanoilla: “Olen kauhea muusikko, mutta bändin jäsenet ovat erinomaisia. He sietävät minua ja kohtelevat minua hellästi, koska teen elokuvia, mutta jos minun pitäisi elää musiikista, nälkään. Olen sunnuntatennispelaaja ”.

Liittyvät

sivuston www