June 24, 2021

Twin Peaksin loppu. – Päivitä Meksiko

Se alkoi perinteisenä rikossarjana, jossa murhattiin kaunis nuori nainen nimeltä Laura Palmer (esittelee Sheryl Lee). Tapahtumat tapahtuvat pienessä maaseudun läänissä, kaukana kaikesta ja rauhallisessa kaupungissa: Twin Peaks tai Twin Peaks.

David Lynchin ja Mark Frostin tuotteliaisista mielistä peräisin oleva Twin Peaks siirtyy ratkaistavaksi mysteeriksi selittämättömien, surrealististen tapahtumien ketjuun, joka tavoittaa jokaisen asukkaan.

.

Sarja juoksi kaksi kautta, ennen kuin se peruutettiin, jättäen avoimen loppun ja enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Toisen viimeinen kappale esitettiin 30 vuotta sitten, 10. kesäkuuta 1991.

David Lynch, johtaja Pyyhekumi, Norsu Mies, Dunas, Sininen sametti, Mulholland Drive, Sydämeltään villi ja monia muita, häntä pidetään yhtenä sukupolvensa loistavimmista ja monipuolisimmista elokuvantekijöistä, joka kirjoittaa, ohjaa, tuottaa, säveltää musiikkia, suunnittelee ja leikkaa. Hänen näkemyksellään ei ole juurikaan tekemistä kaupallisen ja yksinkertaisen kanssa, hänen viestinsä ovat monipuolisia ja yleensä kääritty outoihin pakkauksiin. Siksi oli odotettavissa, että Twin Peaks muuttuisi jotain epätavalliseksi. Niin se oli.

.

Lynch kirjoitti ja ohjasi useita sarjan jaksoja, samoin kuin tuottaja Mark Frost, joka edisti suuresti sarjan konseptia ja menestystä.

Hahmot, aivan yhtä oudot ja houkuttelevat, luottivat suuriin näyttelijöihin. FBI: n erityisedustaja Dale Cooper, affiniteetti kahviin ja kakkuun, soitti Kyle MacLachlan. Muita viraston etsiviä ovat Albert (edesmenneelle Miguel Ferrerille) ja Gordon Cole (David Lynch itse), jotka tarvitsevat kuunteluun erityisen laitteen. Samoin kaupungin asukkaat ovat melkein piirtäneet ja heillä on ainutlaatuinen identiteetti.

.

Erityisagentti Dale Cooper saapuu Twin Peaksin kaupunkiin tutkimaan Laura Palmerin kuolemaa. Ajan myötä Cooper huomaa, että kaupungissa on enemmän kuin mitä näkee, ja että jokaisella sen asukkaalla on jotain salattavaa, mukaan lukien Lauran oma isä Leland Palmer (Ray Wise).

Sarjan näyttelijät kasvoivat, ja toisen kauden aikana oli paljon tarinoita seurattavaksi. Ensi-ilta Twin Peaks oli 8. huhtikuuta 1990 ja juoksi 8 jaksoa ensimmäisellä kaudella. Toinen laajennettiin 22: een ja se esiteltiin 30. syyskuuta 1990. Se esitettiin ABC-verkossa.

.

Äkillisen peruutuksen jälkeen suunniteltiin elokuvamainen jatko. Tämä johti nimellä Twin Peaks: Tuli kävele kanssani (Twin Peaks: Tuli, kävele kanssani) ja julkaistiin 28. elokuuta 1992. Sen on kirjoittanut ja ohjannut David Lynch.

.

Elokuva ei kuitenkaan ollut suora jatko, vaan esiosa, saimme nähdä enemmän teini-ikäisen Lauran elämästä ja outoista tapahtumista, jotka huipentuivat hänen kuolemaansa. Tarina on yksi psykologisesta kauhusta, sekoitettuna kaunokirjallisuuteen, ja siihen sisältyi vakituisten lisäksi näyttelijöitä, kuten David Bowie, Heather Graham, Chris Isaak, Harry Dean Stanton ja Kiefer Sutherland.

Lynchin fanikunta ja Twin Peaks Se on huomattava, joten tarinan loppuun saattamiseksi vaadittiin elpymistä. Tämä valmistui 21. toukokuuta 2017, jolloin kolmas kausi alkoi. Tällä kertaa Showtime-verkon kautta (se oli saatavana Netlfixissä Latinalaiselle Amerikalle).

.

Tarinassa on otettu huomioon 18 lukua, joissa suoraa jatkoa ei voitu nähdä kuluneen ajan (25 vuotta) vuoksi. Tällä tavalla katsoja voi muodostaa yhteyden useimpiin Twin Peaksin hahmoihin ja löytää kaiken tapahtuneen sen lisäksi, että elää uusia ja monimutkaisia ​​mysteerejä, jotka johtavat avoimeen, mutta tyydyttävään loppuun.

Näin oli vihdoin mahdollista sulkea Twin Peaks -sarja, kulttisarja, joka juhlii 30 vuotta sen päättymisestä televisiosarjan alkuperäisessä muodossa.

Katso näitä tyyppejä