June 22, 2021

Vitoria Jazz Festival muisteli Billie Hollidayn

Dee Dee Bridgewater, täydellä esityksellä Vitorialla. / EFE

Madeleine Payrouxin melankolinen ääni ja Dee Dee Bridgewaterin vahvuus kokoontuivat perjantaina Vitorialla Billie Holidayn muistoksi konsertissa kunnianosoituksena yhdelle viisikymmentä vuotta sitten kuolleelle jazzin suurimmalle. Vitorian kansainvälisen jazzfestivaalin 33. painoksen päävaihe oli onnekas ja kunnia isännöidä kahta nykyistä laulajaa, jotka ovat seuranneet legendaarisen Pohjois-Amerikan laulajan jälkeen: Dee Dee Bridgewater ja Madeleine Peyroux.

Eri muodoilla, tyylillä ja tavoilla kohdata näyttämö molemmat ovat kunnioittaneet ennen paviljonkia, joka oli täynnä genren ystäviä, jotka seurasivat Peyrouxia tarkkaavaisesti ja antautuivat pyörremyrskylle nimeltä Dee Dee Bridgewater. Bridgewaterin suuri ääni lauloi ja puhui. Kappaleen ja kappaleen välissä hän ei lopettanut puhumista yleisölle, silmäillen muusikoillaan, jotka eivät jääneet Pohjois-Amerikan voimasta.

Pitkällä pukeutumisella, päänsä paljaana ja tuulettimella illan kumppanina, hän teki selväksi, miksi hän voitti teatterissa antamalla elämän Billie Holidaylle. Hänen kasvonsa herättävät yhtä paljon kuin hänen äänensä, joskus selkeä ja voimakas, toisinaan kuiskaava ja pehmeä. Sen ilmestymisen jälkeen «Gabon. Zer modularz ”, kunnes jäähyväiset, yleisön jaloilla, täyttivät näyttämön, jossa häntä edelsi se, jota monet pitivät” uudena Billie Hollidayna ”: Madeleine Peyroux.

Cohenin versio

Toisella vierailullaan Vitoria Jazz Festivalille Pariisissa asuva amerikkalainen “puhui läheisesti jazzin kanssa”, kun hän itse haluaa määritellä tapansa luoda ja esiintyä. Yllään mustia ja punaisia ​​vaatteita, pitkää poninhäntä ja kitaraa kädessä, hän syveni jazziin, bluesiin ja tietysti, kuten edellisessä esiintymisessään samalla lavalla, hän kuvasi Leonard Cohenia, joka oli yksi auditorion parhaiten vastaanotetuista hetkistä. .

Hänen kappaleidensa alku ei ollut paras mahdollinen sen jälkeen, kun yleisö pyysi häntä parantamaan ääntä. Minuuttia myöhemmin kaikki ratkesi. “Oletko valmis?” (Oletko valmis? ”Taiteilija kysyi tapahtuman jälkeen ja jatkoi yötä läsnäolijoiden suostumuksella. Wynton Marsalis päätti festivaalin viime yönä lahjalla kaupunkiin: EFE

napsauttamalla tätä alkuperäinen sivusto