June 24, 2021

yksi rock-historian hulluimmista ja eksentrisimmistä muusikoista

Menestyksen saavuttaminen nuoresta iästä on riskialtista, ja mielessä on tuhansia hulluja ideoita ja mahdollisuus toteuttaa ne. Keith Moon on selkeä esimerkki tästä: The Who -rumpali oli räjähteiden fani, tuhosi hotellihuoneita, loi hahmoja ja kokeili liioittelua huumeiden ja alkoholin kanssa.

Hän ansaitsi nopeasti lempinimen “Loon Kuu” (Crazy Moon) heidän selittämätön ja tuottanut pahaa, mikä johti sen kieltämiseen monissa hotelleissa Englannissa ja myöhemmin maailmassa.

Perusosa yhdestä 60- ja 70-luvun ikonisimmista bändeistä, kuten The Who, jossa hän jakoi näyttämön Roger Daltrey (ääni), Pete Townshend (kitara) ja John Entwistle (alla). Jälkimmäinen kannatti eniten syntyneen (1946) Wembleyn eksentristä persoonallisuutta, koska hän oli usein rikoksentekijä peleissään.

Yksi Keith Moonin suurimmista ongelmista oli hänen riippuvuutensa alkoholista, lähinnä brandy. Tämä sai hänet menemään useisiin kuntoutuskeskuksiin, kunnes hän oli 32-vuotiaana keskellä taistelua lopettaa juominen, hän nautti yliannostuksen rauhoittavasta klometiatsolista, joka rauhoitti hänen halunsa vetäytyä, ja kuoli 7. syyskuuta 1978 huoneessa Mayfairin naapurustossa.

Muistaaksesi tämän kallion hahmon, olemme valinneet joitain hänen suurimmista seurusteluistaan, jotkut koottu kirjassa Dear Boy: Keith Moonin elämä Tony Flechter ja muut anekdootit, joista tuli todellisia myyttejä vuosien varrella.

koskaan sinusta itsestäsi

Lomalla vuonna 1972, Keith Moon hän näytti ajoneuvonsa kaikille Ferrari-malli Dino 246, kun kolme teini-ikäistä saapui paikalle ihailemaan autoa. Sillä hetkellä rumpali ojensi heille avaimet ja pakotti heidät ottamaan sen pyöriä.

Koska he eivät palanneet, hän palasi kotiin ja matkalla löysi Dino 246 törmäsi puun eteen huomaten, että hän teki kauhean päätöksen. Joka tapauksessa he sanovat, että heidän reaktionsa oli sanoa: “Se on vain rahaa, kuka välittää?”. Kuvasta näet kuinka Moon auto oli.

Torkku rummuissa

Konsertissa vuonna 1973 Lehmän palatsissa, The Who -messuilla oli yli puolet näyttelystä, ja heidän rumpalinsa ei näyttänyt olevan mukana lainkaan. Moon oli ottanut hevosen rauhoittavia aineita sekoitettuna suosikkijuomaansa: Brandy.

Tehtyään tajunnan menettämisen useita kertoja, vain puolitoista tuntia konserttiin hän romahti lopullisesti, ja hänet oli vietävä lavalta. 10 minuutin kuluttua ilman rumpuja, Pete Townshend hän kysyi ilmassa, onko yleisössä ketään, joka osaa soittaa rumpuja. Kaikkien yllätykseksi yksi fani uskalsi ja viimeisteli kolme viimeistä kappaletta.

https://www.youtube.com/watch?v=PnuxSKsNy3M

Räjähtävä akku

Kuten mainitsimme alussa, «Kuu Loon» hän oli räjähteiden fani. Hän sijoitti heidät kaikkialle: wc: lle, kavereille ja jopa omille rummuilleen aktivoidakseen ne esityksen lopussa, kun bändi rikkoi instrumenttinsa, mistä heistä tuli kuuluisia.

Se tapahtui hänen debyyttinsä amerikkalaisessa televisiossa The Smothers Brothers Comedy Hour -ohjelmassa vuonna 1967, jolloin kuuluisan kappaleen lopussa “Sukupolveni”Moon räjäytti akun, mutta se ilmeisesti meni yli laidan ja aiheutti räjähdyksen, joka sai kaikki studiossa olevat tainnuttamaan ja jotkut loukkaantumaan.

Vesipatja ja presidenttisviitti

Alkoholin ja räjähteiden lisäksi Moon nautti tuhoamasta hotellihuoneita, joihin hän meni. Vuonna 1972, kun bändi kierteli Tanskaa, he asuivat ylellisessä hotellissa, jossa vuoteissa oli vesipatjat. Tämä kiehtoi muusikkoa, joka halusi siirtää hänet toiseen paikkaan.

Mutta mikään ei mennyt suunnitellusti. Matkalla patja räjähti ja käytävä oli täynnä vettä. Mutta paras tuli myöhemmin: Kun hotellin johtaja saapui, Moon moitti häntä onnettomuudesta vakuuttamalla, ettei se ollut hänen syynsä. Johtaja pyysi hämmentyneenä anteeksi ja muutti hänet presidenttisviittiin. Samana yönä rumpali tuhosi ylellisen huoneen kokonaan.

Housujen testaus

Mutta paitsi hulluihin asioihin, jotka liittyivät hänen liioittelunsa “Moon the Loon” -tapahtumiin, hän järjesti myös kepposia Lontoon keskellä. Kun se oli vieressä Larry «Jalat» Smith, näyttelijä, jonka hän tapasi elokuvan sarjassa Tommy (1975), vaatekauppaan.

Molemmat kysyivät vastustuskykyisimmistä housuista ja saatuaan ne päättivät tehdä laatutestin siellä. Kuu otti toisen pään ja Jalat toisen, murtamassa vaatetta. Tämä herätti keskustelun, joka päättyi, kun joku tuli sisään ja sanoi yllätyksenä: “Etsin vain yhden jalan housuja” ja osti ne. Tuo mies oli rumpalin kuljettaja, joka oli yhteistyössä heidän kanssaan.

La mafia contra «Kuu Loon»

Toinen keikoista, jotka Keith Moon järjesti Englannin pääkaupungin sydämessä, oli naamioitu vanhaksi kirkkoherraksi. Hänellä oli tapana mennä kaduille tässä asussa lähestyä vanhempia naisia ​​ja tervehtiä heitä sydämellisesti, myöhemmin loukata räikeästi ja pakenemaan ajoneuvossaan.

Kerran näitä pitanzoja tehdessään joukko gangstereita sieppasi hänet ja pani hänet Rolls Royceen, kun taas kaikki jalankulkijat ja kuljettajat katsoivat hämmästyneenä. Mutta totuus oli, että gangsterit olivat jengin jäseniä Bonzo-koira Doo Dah ja ajoneuvo oli Moonin oma.

Yleishyödylliset ilmoitukset

Solidaarisuusvaisto Kuu se oli olemassa, itse asiassa se oli monissa yhteyksissä varoittanut Lontoosta kaukana sijaitsevien pikkukaupunkien asukkaita mahdollisista ongelmista, jotka voivat vaikuttaa kaupunkiin. Joskus hän meni ulos poliisin ystävien kanssa tai omalla ajoneuvollaan huutaen kaiuttimien yli.

Mutta yksityiskohtia oli se, että kaikki hänen asukkailleen antamat tiedot olivat väärät. Tuhoa aiheuttavat turpoamiset, että hallitus aikoo karkottaa maahanmuuttajia ja jopa tuhansien myrkyllisten käärmeiden saapuminen hyökkäämään paikkaan, olivat joitain uutisia, jotka Moon antoi pienten asuinalueiden kaiuttimien kautta.

Se on jo 39 vuotta ilman Keith Moonin hahmoa, mutta yhtye The Who jatkaa musiikkinsa toimittamista huolimatta siitä, että vuonna 2002 menetti myös basisti John Entwistlen. Hänen nykyinen koulutus sisältää edelleen Roger Daltrey y Pete Townshend, mutta nyt Pino Palladino bassolla ja Zack Starkey rummuilla.

Tänä vuonna ryhmä vierailee Chilessä Stgo Rock City 2017 -tapahtuman yhteydessä, jossa hän jakaa muiden historiallisten bändien, kuten Guns N ‘Roses, Aerosmith, Def Leppard ja LA Guns. Tämä tapahtuma järjestetään Monumental-stadionilla 29. ja 30. syyskuuta.

katso tämä sivusto