August 2, 2021

20-vuotiaana Pearl Jam muisteli tragedian, jossa yhdeksän hänen faneistaan ​​kuoli

Kun verkkosivustollasi on julkaistu teksti, Pearl Jam muisti tänä tiistaina 30. kesäkuuta yhdeksän fania, jotka murskattiin kuoliaaksi vuoden 2000 esityksessään Tanskan Roskilde-festivaalilla, joka on yksi Euroopan tunnetuimmista.

”Kaksikymmentä vuotta siitä päivästä. Normaali festivaalipäivä… saapuu viisi tuntia aikaisemmin. Odota vuoroasi. Muistan tuskin … aurinkoinen, luulen. Luulen, että Lou Reed soitti. Sitten sade ja tuuli. Mutta mikään ei ole ollut sama. siitä lähtien ”, alkaa teksti, jonka kitaristi Stone Gossard on allekirjoittanut ryhmän puolesta.

Useita kuukausia ennen traagista 30. kesäkuuta vahvistettiin Seattlen bändin läsnäolo festivaalin kahdennenkymmenennen painoksen kokoonpanossa, joka järjestetään Sjellannin saarella sijaitsevassa kaupungissa vuodesta 1971 lähtien. oli ratkaiseva vaikutus puheluun, joka oli 102 tuhatta ihmistä.

Kun bändi aloitti klassisen “Alive” -elokuvan, Eddie Vedder alkoi ymmärtää, mitä lavan alla tapahtui, ja hän oli polvistunut ja märkäsilmäinen. (AP-valokuva / Ricky John Molloy / Polfoto)

Eddie Vedderin kanssa yhdistelmä olisi vahvistamassa hänen terveytensä käydessään heroiinin, itsemurhien, taiteellisen pysähtyneisyyden ja henkilökohtaisten taistelujen helvetissä, keskellä kuudennen levynsä esittelykiertueen viimeistä osaa, Binatural. Niiden alapuolella luettelon täydensivät The Cure, Iron Maiden, Oasis ja Lou Reed.

Vakosametti oli keihäänkärki konsertille, joka oli suunnattu suoraan ryhmän seuraajien tunteisiin, lyhyen esittelyn jälkeen Isä O’Riley, The Who: ltä, kun sade teki näkyvyydestä hieman huonomman minuutilta. Siitä lähtien kuulosti 12 kappaletta; heidän välillään, Hei raita, Tasaisena virtana, Eläin, Valovuodet Y Tytär.

Se oli silloin, kun teema Vs. (1993) otti yleisön korvat, jotka näkyvyys muuttui nollaksi ja sade alkoi sataa lavalle. “Seuraavassa tauossa kuulin Jeff Amentin ensimmäisten pehmeiden sointujen jälkeen bassollaan, että seuraava kappale olisi Pearl Jamin tähän mennessä suurin hitti: Elossa, hymni headbangerille “, kirjoitti kirjassaan GAFFA-lehden avustajana toiminut Tuxen. Pearl Jam -polulla, julkaistu vuonna 2005.

“Kun he olivat alkamassa, tapahtui jotain. Mies lähestyi Vedderiä lavan toiselta puolelta. Oletin, että se liittyi turvallisuusongelmiin, kun otetaan huomioon veden ja voimajohtojen vaarallinen yhdistelmä lavalle, mutta se oli jotain pahempaa ”, muistelee toimittaja tekstissään.


Suru oli yhteinen kieltäjä, joka asettui Roskildeen 30. kesäkuuta 2000. (AP Photo / Jan Grarup)

Se mitä seurasi hänen kertomuksensa mukaan, oli Eddie Vedderin yritys rauhoittaa väkijoukkoa, potilaan pyyntö muutaman askeleen poistamiseksi lavalta ja ilmoitus lyhyestä tauosta, kun taas ryhmän johtaja pyysi päävalojen sytyttämistä.

“Kun huusimme kärsimättömästi bändin jatkamista, näimme Eddien märillä silmillä polvillaan”, Tuxen sanoo. Tajusimme hitaasti, että jotain todella pahaa oli tekeillä. Aluksi Mike McCready hyppäsi näyttämölle nurisemalla näyttelyn jatkamista, mutta sitten joku tuli ja toimitti hälyttäviä uutisia. McCready antoi kitaran teknikolleen ja hän kääntyi meihin ja sanoi matalalla äänellä: ‘Luulen, että poika on kuollut’. ”

Voimakas kohtaus, joka kuvaa Tanskan festivaalialueella vallitsevaa ilmastoa tragedian jälkeisenä päivänä työntekijöiden hiljaisuuden minuutilla uhrien muistoksi.

Voimakas kohtaus, joka kuvaa Tanskan festivaalialueella vallitsevaa ilmastoa tragedian jälkeisenä päivänä työntekijöiden hiljaisuuden minuutilla uhrien muistoksi.

Yhtäkkiä, kohtaus oli täynnä paniikkia, hämmentyneitä ilmeitä ja huolta, kun poliisi otti lavan ja bändin jäsenten ja teknisen henkilöstön kasvojen ilmaisut tekivät selväksi, että jotain kamalaa oli tapahtunut.

“Kävelin varovasti eteenpäin ja näin eräiden pahoin haavoittuneiden ruumiiden poistuvan joukosta ja sijoittuvan valokuvaajien alueelle. Paniikki ja kaaos. Katsoin vasemmalle ja näin tajuttoman nuoren mulatin. Ei ollut epäilystäkään: hän oli kuollut. En ollut koskaan nähnyt kuollutta ihmistä koko elämäni ajan, mutta tunsin vaistomaisesti, että edessäni oleva poika oli ottanut viimeisen hengityksen. En nähnyt jälkiä verestä tai fyysisistä vaurioista, hänen kasvonsa ilme oli syvästi rauhallinen, ei ollut kipua tai epätoivoa ”, Tuxen kuvailee.

Terrorin jälkeisenä päivänä ihmiset palasivat omaisuuteen kukilla heidän henkensä menettäneiden yhdeksän ihmisen kunniaksi.

Terrorin jälkeisenä päivänä ihmiset palasivat omaisuuteen kukilla heidän henkensä menettäneiden yhdeksän ihmisen kunniaksi.

Kulissien takana Pearl Jamin jäsenet kävivät päämäärättömästi. “Kulissien takana tapahtunut oli ahdistavaa: ihmiset paareilla, jotka saivat ensiapua ja muutama ambulanssi, lähestyivät kulissien takana sireenin ollessa päällä. Lähestyin huomaamattomasti yhtä valkoista miestä ja kysyin kuinka vakava onnettomuus oli. Sydämenmurtunut vastasi, että tuolloin he yrittivät herättää viisi ihmistä”, Täydentää tanskalainen toimittaja. Lopullinen tili lisäsi vielä neljä.

”Yhdeksän nuorta, jotka murskattiin. Heidän perheidensä ja rakkaittensa elämä, jonka oli edelleen kuviteltava kuolemaansa uudestaan ​​ja uudestaan, todellisuudessa ei koskaan näe meitä enää. Jokainen festivaalin henkilö, joka oli sen todistajana, mitä tapahtui, ja yritti tehdä jotain, hakea jonkun tai tehdä mitään … Ja joka yhtyemme tapaan ei koskaan tajunnut, mitä tapahtui, ennen kuin oli liian myöhäistä … Ja me kaikki odotimme että uutiset olivat erilaiset … ”Gossard kirjoitti tekstissään.

Pearl Jam onnistui valmistamaan kymmenkunta kappaletta ennen katastrofia.  (Kuva: AP Photo / Ricky John Molloy / Polfoto)

Pearl Jam onnistui valmistamaan kymmenkunta kappaletta ennen katastrofia. (Kuva: AP Photo / Ricky John Molloy / Polfoto)

Ja seurasi: “20 vuotta myöhemmin yhtyeellämme on vielä 11 lasta, kaikki kauniit, ja vielä 20 vuotta keskuudessamme … Ymmärrys näiden lasten vanhempien kokemasta vakavuudesta ja menetyksestä on kasvanut räjähdysmäisesti., suurennettuna kuvitellessamme omien lastemme kuolevan olosuhteissa, kuten Roskilde 2000. Se on käsittämätöntä, mutta siinä se on. Pahin painajainen.

Muusikko kiinnitti katseensa kaikkien niiden epäonnistumiseen, jotka eivät osanneet mitata sitä, mitä oli tehtävä ennen päivää, sen jälkeen ja päivän aikana, niihin, jotka yrittivät syyttää bändiä, heidän sanojaan ja hiljaisuuttaan niin vähän kuin he auttoi, ja siitä lähtien tehty päätös paljastaa itsensä mahdollisimman paljon.

Roskildelle palanneen kansan kyyneleet ja surut tragedian jälkeisenä päivänä.  (AP Photo / Scanpix, Kaspar Wenstrup)

Roskildelle palanneen kansan kyyneleet ja surut tragedian jälkeisenä päivänä. (AP Photo / Scanpix, Kaspar Wenstrup)

Ja hän päätti: ”Olemme tavanneet joitain perheitä vuosien varrella. Joidenkin kanssa olemme solmineet vahvoja ystävyyssuhteita, jakaneet ja tukeneet toisiamme. Jotkut emme tunne. Olemme aina tuskasi ja menetyksesi varjossa ja hyväksymme tuon varjon, ja olemme aina kiitollisia jakamaan tuon pyhän tilan. Tilaa, joka syntyy näiden yhdeksän nuoren poissa ollessa. “

Roskildessa valtava kivi, jossa on teksti

Roskildessa valtava kivi, jossa on teksti “Kuinka hauraat olemme”, muistoksi yhdeksän uhria 30. kesäkuuta 2000. Tänä vuonna festivaali peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. (EFE / EPA / Mads Claus Rasmussen)

ES

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

linkitetty tähän