August 4, 2021

30 vuotta myöhemmin hän on kauhistunut ja erosi

“Ok, heittää vauva veteenPassadena-vesikeskuksessa valokuvaaja Kirk Weddlen ääni kuului selvästi, ja pieni Spencer Elden alkoi mennä historiaan poikana Unohda koko juttu, katapultoitu albumi Nirvana maailmanlaajuiseen menestykseen, ja se asettaa ehdottomasti kohtauksen keskelle.

Tietenkään ei Weddle eikä Elden, kuka Olin juuri täyttänyt neljä kuukautta, he voisivat kuvitella tuona vuonna 1991, että 30 vuotta myöhemmin tuo kuva olisi yli 30 miljoonassa kodissa, ja että siitä tulee yksi rock-historian ikonisimmista kannoista.

Siinä määrin, että kuusi vuotta sitten, näyttämön päähenkilö itse myönsi, että itsensä näkeminen tuossa tilanteessa aiheutti hänelle edelleen jonkin verran yllätystä, varsinkin kun mikään näistä ei riipu hänen päätöksistään.

“On outoa olla osa tällaista kulttuurisesti ikonista kuvaa, koska minulla ei todellakaan ollut mitään tekemistä sen kanssa. Äidilläni on hullu tarina. Hän sanoo, että nuorena hänellä oli eräänlainen näkemys siitä, että hänen vauvansa olisi kaikkialla ”, hän kertoi Huoltaja vuonna 2015.

Spencer Elden, 25 vuotta sen historiallisen valokuvauksen jälkeen, joka kuolettaa hänet “nevermind” -kannelle. Kuva John Chapple

Kuitenkin, kuten toisinaan tapahtuu, todellisuus ylittää kaikenlaisen projektion, ja tässä tapauksessa se pyyhkäisi pois myös yhtyeen johtajan odotukset, joka hänen maineensa kasvaessa yhdessä levyn myynnin kanssa näki kuinka hän romahti omansa elämää.

Mutta tuolloin Kurt Cobain oli ideoiden voima, muun muassa saada lapsi, joka on syntynyt veden alla ryhmän toisen levyn kannessa oli tavoite, josta hän ei luopuisi helposti.

Konseptin jakoi Robert Fischer, Geffen Recordsin taiteellinen johtaja, yrityksen, johon NIrvana kuului; vain se, että valokuvan hankkiminen, joka käänsi sen oikein, oli poikkeuksellisen vaikeaa.

Vedenalainen syntymä

”Kurt halusi lapsen, joka syntyi veden alla. Tuolloin, ennen Internetin olemassaoloa, joudut käymään paikallisessa kirjakaupassa ja tarkista toimituskirjat löytää valokuvia. Joten tein niin … Mutta ei ollut mitään keinoa tehdä siitä kansi. En löytänyt hyviä valokuvia. Ne olivat kaikki liian selkeitä käyttää ”, selitti mainos.


Kurt Cobain soitti myös kansilehden poikaa. Kuva EFE

Siitä lähtien kyse oli lisäaineiden lisäämisestä alkuperäiseen suunnitelmaan. “Kurt keksi lisäämään koukun jotta kohtaus olisi järkyttävämpi. Vietimme iltapäivän istuen miettimällä kaikkia hauskoja asioita, jotka voisimme laittaa siihen “, Fischer sanoi sanomalehden mukaan. Maa äskettäisessä muistiossa.

Prosessi sisälsi joitain hilpeitä ehdotuksia eräänlaisena aivoriihinä, joka johti tunnettuun lopputulokseen. “Esimerkiksi, pala lihaa, kuten suuri raaka pihvi. Tai CD tai jotain, joka symboloi musiikkia ”, joku ehdotti.

“Menimme syömään”, Fischer jatkoi, “ja olimme kuin: ‘Entä burrito?’. Myös: “ Entä asettaa hot dog? ”. Olimme näin tuntikausia. En muista, kuka keksi idean dollarin setelistä, mutta me kaikki pidimme sitä melko hyvänä. “

Vasta sitten tuli esiin Weddlen nimi, joka antoi vuonna 2019 yksityiskohdat Huoltaja kuinka kaikki tapahtui.

“Tuolloin yritin saada itselleni nimi kuin kaveri vedenalaisessa valokuvauskuvassa, mutta kun he pyysivät minua tekemään kansilehden Unohda koko juttu Minulla ei ollut aavistustakaan voisinko tehdä sen. Vauvan kuvaaminen oli minulle uutta. En halunnut hänen lopulta hukkuvan minun takia!”, Hän laski.

Cobain halusi vedenalaisen syntymäkohtauksen levyn kannelle, mutta se ei voinut olla.

Cobain halusi vedenalaisen syntymäkohtauksen levyn kannelle, mutta se ei voinut olla.

Vain 5 minuuttia, ikuisuuden

Lopuksi, istunto ei kestänyt yli noin 5 minuuttia, kukaan ei loukkaantunut, valokuvaaja sai hyvän kokemuksen 1000 dollarin palkkansa lisäksi – johon sisältyi sukeltajan palkkaaminen, jos jokin meni pieleen – ja valokuva meni laboratorioon, jossa taikuiset kädet lisäsivät koukun ja lipun.

”Tiesin, että minulla oli hyvä valokuva. Se on vanhan koulun valokuvaajien asia: ammattilaisena sinun on tiedettävä, että sinulla on oikea, ennen kuin menet. En kuitenkaan ollut varma, hyväksyykö levy-yhtiö sen. Joten, joka tapauksessa, päätin mennä lasten uimakouluun ja laita puoli tusinaa vauvaa veteen. Oli 10 kuukauden ikäinen tyttö, jonka ajattelin toimivan, joten otin hänestä profiilikuvan. Mutta levy-yhtiö rakasti Spencerin alkuperäistä ”, Weddle selitti.

Toisaalta Spencer, vaarassa menehtyä veden alla, ei tehnyt hänelle paljon. Tai pikemminkin vähän eikä mitään.

Vanhempani tiesivät kuka Nirvana oli, mutta he eivät olleet kovin kiinnostuneita grunge-kohtauksesta. Isäni Rick (joka työskenteli Hollywoodissa erikoistehosteita taiteilijana) kävi tuolloin taidekoulua ja hänen ystävänsä pyysivät häneltä usein apua projektiinsä, ”kertoi poika 25 vuotta myöhemmin.

Ja hän suoritti: “Näin hänen ystävänsä Kirk soitti hänelle ja sanoi: ‘Haluatko ansaita rahaa tänään ja heittää poikasi uima-altaaseen?’. Vanhempani veivät minut ilmeisesti sinne ne puhalsivat kasvoihini stimuloimaan diprefleksiäni (mikä saa vauvat sulkemaan glottinsa vedessä), he upposivat minut, ottivat valokuvia minusta ja veivät minut ulos. Se oli siinä. He maksoivat heille 200 dollaria ja he menivät syömään takoja myöhemmin.

Spencerillä on kuitenkin teoria siitä, miksi hänet valittiin, huolimatta vaihtoehdoista, joita Weddle oli harkinnut. “Luulen, että se johtui peniksestäni: Monet muut vauvat olivat tyttöjä. Olen iloinen, että se ei ollut jotain Backstreet Boys -levyn kaltaista ”, hän sanoi.

Mutta se hieman hauska sävy, jolla kannessa oleva poika muisti tarinan vasta muutama vuosi sitten, siihen pisteeseen asti, että hän loi näyttämön muutamassa tilanteessa pääsemällä uima-altaaseen uudestaan ​​ja uudestaan ​​ikään kuin se olisi pieni kyyhkynen. de Poy, vuonna 71, Newellin vanhoja poikia vastaan, hän vähitellen muuttui.

Sitten, – logon Unohda koko juttu tatuoitu hänen rintaansa Siitä tuli enemmän huono muisti kuin ylpeyden lähde. Eikä vain niiden kommenttien takia, jotka hänen täytyi sietää peniksensä koon suhteen.

Kuten Poyn popcorn.  Nirvanan Nevermindin kannessa oleva vauva luo valokuvan useita vuosia myöhemmin.  Kuva John Chapple

Kuten Poyn popcorn. Nirvanan Nevermindin kannessa oleva vauva luo valokuvan useita vuosia myöhemmin. Kuva John Chapple

“Kun menen baseball-peliin, ajattelen yleensä: ‘Setä, luultavasti kaikki stadionin pelaajat ovat nähneet minut alasti olla vauva ‘. Minusta tuntuu, että ihmisoikeuteni ylitettiin ”, hän kertoi Time-lehdelle vuonna 2016, kuten El País lainasi.

Samalla hän väitti, että Dave Grohl eikä Krist Novoselic, yhtyeen kaksi selviytyjää, eivät koskaan olleet yhteydessä hänen kanssaan. Vaikka ehkä se ei ole syy, joka eniten vaivaa Spenceria, joka espanjalaisen sanomalehden mukaan asuu tällä hetkellä Los Angelesissa ja toimii kaupunkitaiteessa.

Totuus on, että ilmeisesti näinä vuosina ainoa asia, jonka Spencer sai kostoksi siitä, että hän oli asettanut ruumiin yhden suosituimman musiikin hiteiden kannelle, oli platina-albumi ja nalle että he lähettivät hänet taloonsa, kun hän oli vuoden ikäinen.

Ja vaikka Spencer ajatteli jossain vaiheessa ryhtyä oikeustoimiin etikettiä vastaan, hän luopui sen tekemisestä tietäen, että se oli häviävä taistelu ennen sen käynnistämistä.

”Kaikki albumiin osallistuneet heillä on tonnia ja tonnia rahaa. Minusta tuntuu viimeisimmältä grunge. Asun äitini luona ja ajaen Honda Civiciä. On vaikea olla vihainen kun kuulet vaakalaudalla olevan rahamäärän ”, hän totesi.

AES

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

koti